Gehandicapt Gouda verliest nipt en onnodig van Bergambacht

[GROUP_IMAGE]

Zaterdag 26 augustus 2016: Gouda - Bergambacht 1-2. Doelp. Pieter Meijer 0-1 (9e minuut), Mo Saber 1-1 (22e minuut); rust; Max Bakker 1-2 (75e minuut)

Gouda, dat om allerlei redenen zeven spelers miste (Hoessein en Hassan Ouahabi, Jeffrey Vonk, Daan de Heer, Bert Jan Marchand, Nicola Mlakic, Ronald Schipper en Hans Vergoed), waaronder dus de complete voorhoede, begon toch gewoon zoals altijd, met de tegenstander onder druk te zetten en de aanval te zoeken. Dat leverde al snel mogelijkheden op, maar de allereerste keer dat Bergambacht uit een vrije trap voor het Gouda-doel kwam, was het in de 9e minuut meteen raak. Gelukkig maakte spits Mo Saber halverwege de eerste helft de 1-1 en werd het in het vervolg van de eerste helft een evenwichtige wedstrijd, met wel diverse kansen voor Gouda. Na de thee werd keeper Steven Hageman vanaf de aftrap wel vier keer zwaar op de proef gesteld en wist hij toch elke keer als winnaar uit de strijd te komen. Een kwartier voor tijd kwamen de gasten toch op 1-2, maar daarna lieten ze zich weer ver inzakken en kwam Gouda helemaal terug in de wedstrijd, met levensgrote kansen tot gevolg. Spits Mo Saber had de held van de dag kunnen worden, maar een paar schoten uit 100% kansen misten de juiste richting en nadat hij in de extra tijd ook nog een penalty niet wist te benutten, noch de rebound, bleef de heldenrol helaas achterwege. Zo kon Bergambacht tot grote vreugde de drie punten mee naar huis nemen, aansluiten bij de kopgroep en alleen de leiding in de tweede periode nemen. Omdat bijna alle ploegen bovenin punten verspeelden is er nu een kopgroep ontstaan van zes ploegen, waarin Gouda de nummer 5 is op 4 punten van koploper FC Oudewater. Volgende week kan Gouda voor herstel gaan bij Rijnstreek, dat vandaag pas het eerste puntje binnenhaalde.

Zoals gezegd ging Gouda fel van start en in de 4e minuut zette Jessy Hoekstra voor de eerste grote kans Jilles Oosterom vrij voor het doel, maar zijn schot werd geblokt.

Een van de drie kansen die Jilles, gestart als rechtsbuiten, kreeg. Na een voorzet van Jessy Hoekstra kan hij de bal in het lege doel schieten, maar hij wacht te lang en de verdediger weet  het schot nog te blokken

In de 9e minuut een vrije trap rechts op het middenveld voor de bezoekers en de bal werd voor het doel geslingerd, waar Pieter Meijer helemaal vrij gelaten de bal met het hoofd verlengde naar de verre hoek, 0-1. In de 13e minuut kopte Mo Saber een voorzet net naast het doel. In de 22e minuut wist de goedspelende linksback Jeroen Roukes met zijn snelheid de bal weer net voor de achterlijn te achterhalen en voor te zetten. Spits Mo Saber controleerde de bal, zette met een lichaamsschijnbeweging de lange laatste man op het verkeerde been en schoot het leer laag langs de kansloze keeper, 1-1.

Na een mooie voorzet van Jeroen Roukes, stuurde Mo Saber in de 22e minuut de nr 3 het bos in en schiet de bal in de rechter benedenhoek: 1-1

In de 26e minuut lanceerde Mo met een directe pass op rechts Jilles Oosterom die weer vrij voor de keeper opdook, maar ditmaal koos hij voor een voorzet als vervolg en de bal smoorde tussen de teruglopende verdedigers en het mondt uit in een corner. Die leverde niets op.

Weer een kans van Mo na goed doorzetten, maar het schot wordt uiteindelijk door de keeper uit het doel gebokst

In de 35e minuut worstelt Mo zich door de verdediging (foto hierboven), maar zijn schot wordt geblokt. Een minuut later een corner voor Gouda, goed ingekopt door aanvoerder Maikel Hageman, maar keeper Pons heeft één van zijn betere reddingen nodig om de bal nog net over de lat te tikken. Pas in de 38e minuut moet onze keeper Steven Hageman eindelijk weer eens echt aan de bak, maar hij weet het vleugelschot te blokken. Wat kansen betreft was de eerste helft op punten voor Gouda, maar de stand is nog steeds gelijk.

Na de rust tapt Bergambacht uit een ander vaatje. Kennelijk had men door dat Gouda niet op z'n sterkst kon spelen en dat er iets te halen was vandaag. Keeper Steven Hageman werd danig op de proef gesteld in de 46e, 49e en tweemaal in de 51e minuut, waarbij het in het laatste geval een wonder was dat de op de grond liggende Steven nog een voet tegen het schot kreeg. In de 60e minuut werd linkshalf Elco Wursten, hardwerkend, maar niet gelukkig, vervangen door de sinds enige weken van een blessure herstelde Rens van Erk. In de 62e minuut zette Jessy Hoekstra na een mooie passeeractie vanaf links voor richting Mo, die net de bal niet in het doel weet te werken (foto onder).

Mo Saber kreeg als spits ook na rust veel mogelijkheden. Hier komt hij na een voorzet van Jessy Hoekstra vrij voor het lege doel, samen met een verdediger, die het schot nog net genoeg weet te blokken

In de 75e minuut wordt na een langdurige aanval van de bezoekers de bal laag voorgezet en de tussen diverse Gouda-spelers vrijgelaten Max Bakker hoeft alleen de schoen op de juiste manier tegen de bal te zetten, 1-2.

Na de 1-2 liet Bergambacht zich toch weer terugdringen en ging Gouda vol in de aanval. Hier weet goede keeper Roy Pons nog net redding te brengen

Bergambacht gaf daarna toch weer volop prioriteit aan het verdedigen van de voorsprong, uiteraard loerend op een kans uit een counter, maar toch wist Maikel Hageman met een slim passje spits Mo vogelvrij voor de keeper te zetten. Iedereen die Gouda een goed hart toedroeg zag de gelijkmaker al gescoord worden, maar tot ontzetting draaide de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Mo had tijd genoeg om de hoek uit te zoeken en de bal met de binnenkant van de voet in het doel te plaatsen in plaats van gehaast te schieten met de buitenkant van de rechtervoet, waardoor de bal juist uit het doel draait in plaats van er in. (foto onder)

In de 81e minuut zet Maikel Hageman spits Mo Saber alleen voor de keeper en hij kon de hoek uitzoeken. Helaas schiet hij te gehaast met de buitenkant rechtervoet en de bal draait net naast het doel van de kansloze keeper, ook tot wanhoop van Mo

In de 83e minuut kopt Michael Bloemen een corner vrij naast. In de 85e minuut kwam Stefan Stenis, die al een wedstrijd met het tweede achter de rug had, in het veld voor Stephan Kapteijn en Gouda speelt nu achterin 1 op 1 met een extra spits voorin. In de 88e minuut kreeg Jilles Oosterom van de goed leidende scheidsrechter Brouwer, volgens velen de beste man van het veld, zijn tweede gele kaart. Jammer dat de eerste eigenlijk geen geel was, maar Gouda moest wel verder met 10 man. Overigens was er geen verschil te merken, het was vooral Gouda dat bleef komen, met een enkele dreigende uitval van de bezoekers. In de 92e minuut kreeg Jeroen Roukes na een afgeslagen corner de bal vrij voor de linker voet, maar het harde schot wordt in de melee van de vele verdedigers gekraakt. In de 95e minuut stormde Maikel Hageman vanaf rechts het strafschopgebied binnen en een zwak ingevallen speler trok hem onderuit, een geheide penalty. Er werd dan ook niet geprotesteerd; wel was er veel wanhoop in de Bergambachtse gelederen. Die wanhoop sloeg echter weldra om in vreugde, toen keeper Roy Pons de door Mo Saber ingeschoten bal uit de uiterste hoek wist te tikken en de rebound uit een moeilijk hoek aan hem voorbij zag gaan, maar ook voorbij zijn doel; achter. En terwijl de spelers en de keeper dit feit vierden floot de scheidsrechter af en konden hun festiviteiten doorgaan. De tweede helft was op punten voor Bergambacht, maar de grootste en bijna niet te missen kansen waren in de slotfase voor Gouda, dus een gelijkspel had ook zomaar gekund.

Ik de extra tijd krijgt Gouda een penalty na een overtreding op Maikel Hageman. Mo Saber zette zich bij afwezigheid van vaste penaltynemer Hassan Ouahabi achter de bal, maar de keeper weet de bal uit de uiterste hoek te tikken en ook de rebound ging voor het lege doel langs. Dat was tevens de laatste trap van de wedstrijd

Omdat koploper FC Oudewater weer punten verspeelde bij Alphia (4-4, na 3-1 en 4-3 achter) en Rohda'76 en NSV '46 met 1-1 gelijkspeelden, schoof de kopgroep weer wat meer in elkaar en sloot Bergambacht daarbij aan. Volgende week uit naar Rijnstreek, terwijl diverse concurrenten elkaar dan weer mogen bestrijden. De opdracht is dus winnen bij de nummer laatst en dan weer afwachten wie er bovenin nu weer punten laat liggen. Er is nog niets verloren! Zoals commissielid Hans van Sprang na afloop voor hem treffend zei: "nou ja, er zijn ergere dingen....."

Pupil van de Week Anouar Chahi had het goed naar zijn zin gehad, al had hij wel een 5-3 zege voor Gouda voorspeld

Trainers praten graag na.....

Overige wedstrijden

Gouda 2 verspeelde een 2-0 voorsprong in de zes-punten wedstrijd tegen Siveo '60 2 (doelpunten Tim Dijkstra en Mounir Tatou). Ook hier uiteraard diverse invallers, maar lichtpuntje was de terugkeer van Nadir Tanoti, die het spelletje toch teveel miste én zijn schorsing er op had zitten. Uiteindelijk werd het 2-2 na een tergend lange extra tijd van 7 minuten

Gouda 3 nam de kop over van concurrent Oosterheem 3 door met 2-3 van hen te winnen. Het derde rukte uit zonder een aantal sleutelspelers en een echte keeper, maar ze hadden wel Laurens Borg die driemaal scoorde, waaronder de winnende vlak voor tijd. Het derde is nu de enige ploeg zonder nederlaag.

Gouda 4 nam nog meer afstand van de onderste plaatsen door het zwakke Moerkapelle 3 met 5-1 te verslaan. Het vierde staat nu precies in de middenmoot met 15 punten uit 10 wedstrijden

Gouda 5 wacht helaas nog steeds op het eerste punt. Nu was TOGB 2 met 2-7 te sterk.

Gouda 6 hoefde uiteindelijk niet in actie te komen.

Gouda 7 wist stadgenoot Olympia 2 netaan met 4-3 voor te blijven en behield zo de plek in de subtop, plaats 3 op behoorlijke afstand va de koploper

Gouda 8 (groen-wit) bleef onder leiding van Fred  Tuinenburg DCV 7 met 2-1 de baas en blijft zo bovenin meedraaien.

Gouda JO19-1 won voor het eerst en wel bij Nieuwkoop JO19-2 met 3-5 en heeft nu 5 punten uit 4 wedstrijden. Gouda JO19-2 speelde pas voor de tweede keer en pakte het eerste puntje door thuis met 1-1 te delen met WDS JO19-1