Gouda start competitie met 3-0 zege op Hermandad

Zaterdag 23 september 2017: Gouda - Hermandad 3-0. Doelp. Daan de Heer 1-0 (12e minuut); Mo Saber 2-0 (35e minuut); rust; Mo Saber 3-0 (67e minuut); Bijzonderheid: Jilles Oosterom zag in de 42e minuut een penalty gestopt

Een te slordig Gouda had met een veel groter verschil moeten winnen van het matige Hermandad, dat in keeper Danny Slegtenhorst de logische uitblinker kende. Gouda miste veel kansen, liep op het te hoge gras vaak teveel met de bal in plaats van de bal het werk te laten doen en het liep aanvallend ook nog regelmatig in de groen-witte trechter opgesteld voor het Rotterdamse doel, waardoor de aanvallen uiteindelijk gesmoord werden. De gasten speelden aanvallend vooral de lange bal en kregen zo nog enkele mogelijkheden ook, maar de verdediging met laatste man Nick van der Elburg en keeper Mees van den Berg, gesteund door de backs Jilles Oosterom en Joey Luijken wisten, soms op het laatste nippertje, onheil te voorkomen. De overwinning was uiteraard  dik verdiend al is er, zoals dat tegenwoordig zo mooi heet, nog wel ruimte voor verbetering!

Na enig aftasten, werd na 12 minuten Daan de Heer, opgesteld als nr. 11, over links weggestuurd en daar waar waarschijnlijk een voorzet verwacht werd, schoot hij verrassend de bal in de korte hoek binnen, 1-0. (foto onder), een lekker begin.

Daan de Heer scoort in de 12e minuut de 1-0

In de 15e minuut ging Mo Saber er op dezelfde manier vandoor, maar het leer smoorde tussen/onder de benen van de keeper, geen goal. In de 28e minuut een enorme scrimmage voor het Rotterdamse doel, maar niemand wist op de juiste manier de trekker over te halen. Na 35 minuten glipte Mo Saber in het centrum door de verdediging, achter een mooi steekpassje aan en nu rondde hij beheerst af (foto onder), 2-0.

Mo Saber is door het centrum weggestuurd en schuift in de 35e minuut de 2-0 binnen

In de 42e minuut werd Issam el Bouazatti onderuit gegleden in het strafschopgebied van Hermandad en de goed leidende scheidsrechter Lingen oordeelde: strafschop. Net als afgelopen dinsdag in het vriendschappelijke duel tegen Stolwijk, zette aanvoerder Maikel Hageman Jilles Oosterom achter de bal. En gelijk Michiel Kramer later op de avond in De Kuip schoot Jilles niet zuiver genoeg rechtsonderin en kon de keeper de bal stoppen. ruststand derhalve 2-0.

​Issam el Bouazatti kreeg in het begin van de 2e helft een mooie kans, maar schoot voorlangs

Na rust stuurde Daan de Heer in de 49e minuut Issam el Bouazatti weg over rechts , maar alleen voor de keeper schoot hij voorlangs (foto boven).  In de 56e minuut Kon Hoessein Ouahabi vrij uithalen, maar hij stuitte op keeper Slegtenhorst. In de 67e minuut begon Mo aan een uitgebreide solo door het overvolle centrum, maar hij wist aan de bal te blijven én een gaatje tussen de vele benen te vinden. Nu was keeper Slegtenhorst wel kansloos en leek de wedstrijd beslist: 3-0. (foto's onder)

​Mo Saber wurmt zich in de 67e minuut knap door de verdediging van Hermandad en schiet de beslissende 3-0 binnen en viert dat met een radslag door de lucht, daarbij ademloos gadegeslagen door team 3

In de 69e minuut kwam Koen van Leeuwen in het veld voor Issam el Bouazatti. In dezelfde minuut had keeper Mees van den Berg twee goede reddingen nodig om te voorkomen dat Hermandad toch nog dichterbij zou komen. In de 72e minuut een goede kans voor Hoessein, maar weer een goede stop van de keeper. In de 74e minuut verving Jeroen Roukes Joey Luijken op de linksachter positie.

​Gouda ondernam vele pogingen de score verder op te voeren, maar het viel niet mee een gat te vinden in de groen-witte muur, zoals aanvoerder Maikel Hageman hier ondervindt

In de 76e minuut kreeg Mo een grote kans, maar die werd tot corner geblokt. In de 79e minuut krulde Hans Vergoed de bal vanaf rechts (met links) net over de verre kruising, In de 80e minuut kwam Assaam Souissi in het veld voor Mo Saber, die met een applausje kon vertrekken. In de 83e minuut weer een kans voor Hoessein, maar hij werd vastgehouden, hetgheen de scheidsrechter ontging. Zo Liep de wedstrijd naar het einde, zonder dat het publiek nog de verwachte 4 en 5-0 te zien kreeg.

Al met al een degelijke overwinning, maar pas na een wedstrijd of 5 weten we een beetje wat het allemaal waard is. Al maakte de eerste ronde wel het e.e.a. duidelijk. Zo verloor het Overmaas van Koos Waslander met mar liefst 6-0 thuis van Hilligersberg dat gemeld heeft zich in de zomer flink versterkt te hebben. Dat werd ook gezegd van Overmaas, maar gelet op deze uitslag en die in de voorbereiding was dat toch vooral kwantitatief. Het nieuwe Nieuwerkerk nam de kop door met 8-2 te winnen van het op voorhand zwak ingeschatte Moordrecht. Bergambacht ging met 3-2 onderuit tegen het uit de 3e klas zondag overgekomen CKC. En Ammerstol, dat moeite had een elftal op de been te brengen, won wel met 4-3 bij LMO. Gouda gaat volgende week naar nieuwe fusieclub FC IJsselmonde, dat met een 4-0 zege opende bij SV Ommoord, waarvan Gouda in de voorbereiding met 4-2 won. Een pittige tegenstander dus en we zijn benieuwd of Gouda zich daar staande gaat houden. De potentie is er in ieder geval wel!

​Overige uitslagen

Gouda 2 speelde met 3-3 gelijk tegen CVC Reeuwijk 2, na 1-3 bij rust. In een rumoerig laatste kwartiertje werd het alsnog gelijk. De doelpunten werden gemaakt door Jeffrey Vonk (2, waaronder een penalty) en Michel Bloemen. Voor de tweede keer was de KNVB-scheidsrechter op de wedstrijd van het tweede naar een andere wedstrijd doorgeschoven en moest Gouda het dan maar zelf oplossen. Hopelijk is bij een volgende keer de acceptatie bij de gasten daarvoor toch wat hoger.

Gouda 3 - FC Zoetermeer 2 6-0. appeltje-eitje voor het derde, ook zonder Laurens B.

Gouda 4 - CVC Reeuwijk 4 2-0. Ondanks de in het AD aangekondigde versterkingen bij CVC, bleek Gouda 4 (foto onder) toch te sterk..

Moordrecht 2 - Gouda 5 2-6

Dillettant 6 - Gouda 6 2-4