Gouda wint laatste bekerduel van Siveo '60: 3-2

Zaterdag 126 september 2017: Gouda - Siveo '60 3-2. Doelp. Hans Vergoed 1-0 (11e minuut); Hoessein Ouahabi 2-0 (30e minuut); Mo Saber 3-0 (41e minuut); Lucas Vermeij 3-1 (61e minuut) en Wesley Voorend 3-2 (85e minuut)

Gouda miste vandaag 18 man in de selectie, waaronder 8 met een blessure. Op de tribune diverse scheidsrechters van elders afgekeurde wedstrijden. Ons grashoofdveld hield zich echter ondanks de vele regen keurig en thuis hoefde er geen enkele wedstrijd te worden afgelast.

Gouda speelde een goede eerste helft, al was de eerste kans voor de gasten, goed gestopt door keeper Mees van den Berg. In de 11e minuut maakte Hans Vergoed zich op rechts vrij, kapte naar binnen en krulde de bal van grote afstand (op z'n Robbens) met links in de verre kruising, een pracht goal. In de 30e minuut ging de goed spelende Daan de Heer er op links doorheen, legde terug op de naar binnen komende Hoessein Ouahabi, die de bal even controleerde en vervolgens via de achterkant paal in de linkerhoek plaatste. In de 41e minuut sturrde Issam el Bouazatti Daan de Heer over rechts diep. Daan werd gestuit door de keeper en de wegspringende bal werd door Mo Saber in het lege doel geplaatst, 3-0. Siveo "60 vond het buitenspel, maar scheidsrechter Obradovic die enkele malen zijn assistenten negeerde, maar wel meeliep tot de laatste lijn, vond de goal geldig. Zo haalde Gouda overtuigend de rust met een verdiende voorsprong door drie van de kansen te benutten.

Mo wordt gefeliciteerd met de 3-0

​Na de thee bleek Gouda een stuk slordiger in de uitvoering. Weliswaar was de individuele kwaliteit bij de meeste spelers groter en kreeg Gouda nog volop kansen, maar twee grote fouten achterin gaven de bezoekers de kans terug te komen.

In de 51e minuut kwam Daan de Heer vanaf rechts alleen voor de keeper, maar schoot net naast. In de 60e minuut kwam Joey Luiken in het veld voor Issam el Bouzatti. Een minuut later werd het 3-1 toen een verkeerde terugspeelbal onderschept werd door Lucas Vermeij, die de bal makkelijk binnen kon schieten. Regelmatig was het alle hands aan dek achterin bij Gouda en met kunst en vliegwerk werd de schade dan nog net gerepareerd.

In de 70e minuut ging Daan diep door over links en legde terug op Mo Saber die door een nabije verdediger snel moest schieten en vol de paal raakte naast de kansloze keeper Erik Streng. Daan de Heer kwam alleen voor Streng, maar plaatste de bal over de keeper, maar ook over het doel. In de 78e minuut kwam Jeffrey Tang voor Koen van Leeuwen en in de 83e minuut Aassim Souissi voor Maikel Hageman, die niets mocht zeggen als aanvoerder en geel kreeg. Jeffrey Tang stond op de voor hem vreemde linksback plaats en zo sprong er een bal van zijn voet, pardoes voor de voeten van Wesley Voorend, die de hoek voor het uitzoeken had, 3-2. Dezelfde Tang lanceerde Daan de Heer, die weer alleen voor de keeper verscheen, maar ook nu ging zijn boogbal over het doel, er boven op. Een massale kans tot slot, waaraan diverse spelers meededen, leverde ook niets op en de scheidsrechter vond het toen na 4 minuten extra tijd wel genoeg.

De goed spelende Daan de Heer heeft voor de derde keer alleen voor de keeper gemist en toont voor de derde keer zijn wanhoop

Een leerzame oefenpot al met al, al was het toch eigenlijk een bekerwedstrijd. Zwammerdam werd zoals verwacht poulewinnaar door een 2-2 gelijkspel tegen Alphia. Eindstand: 1) Zwammerdam 3-7 (8-3); 2) Gouda 3-6 (9-8); 3) Siveo '60 3-3 (4-5) en 4) Alphia 3-1 (4-9).

Dinsdag a.s. oefent Gouda tegen zondagderdeklasser Stolwijk (20.00 uur) en zaterdag 23 september gaat eindelijk de competitie van start met de thuiswedstrijd tegen het Rotterdamse Hermandad.

Overige uitslagen

Capelle 3 - Gouda 2 8-0. Een door vele afschrijvingen gehandicapt tweede had geen kans tegen het een klasse hoger spelende Capelle 3, dat daarmee tevens ook de poule won. Het tweede eindigde als tweede met 4 uit 3.

Gouda 3 - Spirit 4 3-2. Het derde had meer moeite dan verwacht tegen het puntloze Spirit 4. Omdat de andere wedstrijd tussen Jodan Boys 6 en Bergambacht 2 werd afgekeurd, is de beslissing hier nog niet gevallen. Alleen Bergambacht 2 is nu nog een concurrent en vanwege een beter doelsaldo is voor hen iedere zege genoeg.

Gouda 4 - BSC '68 8 1-2. Het vierde moest winnen om de poule te winnen, maar vlak voor tijd werd het 1-2 en was de bekerdroom over.

Jodan Boys 11 - Gouda 5 4-7. Het vijfde ligt goed op koers met de tweede zege in even zovele wedstrijden.

Sportlust '46 12 - Gouda 7 3-2. Ook hier moest in het onderlinge duel de beslissing vallen en de uitslag verraadt al dat het zevende het niet gehaald heeft.

Gouda 8 - DSO 13 7-1. Onze youngsters van het achtste openden het bekerbal met een duidelijke zege.

Gouda 6 bekert niet en de Veteranen werden al vroeg afgelast bij SVC '08.

Gouda 8 had geen kind aan DSO 13