Meidenteams doen het goed; enige leuke uitslagen senioren

Gouda JO13-1 (wit) won met 2-1 van Cabauw en staat nu bovenaan

Jeugd

Bij de jeugd hebben zowel Gouda MO11 als Gouda MO13 gewonnen. Zij kunnen nu volgende week ieder kampioen worden, met nog 2 wedstrijden te gaan. Gouda JO13-1 boekte een zwaarbevochten 2-1 zege op Cabauw en heeft nu de kop van ARC JO13-2 overgenomen en staat nu 2 punten voor.

Koploper Gouda JO11-3 won met 1-9 bij Groeneweg JO11-6 en behield daarmee de 4 verliepunten voorsprong, met nog 3 wedstrijden te spelen.

​Gouda JO11-5 verloor met 2-3 van RVC '33 en is nu definitief uitgeschakeld met 6 verliespunten meer.

Gouda JO15-4 won met 6-1 van Meerburg JO15-9 en pakte zo 3 punten voorsprong op Olympia JO15-4 en plek 1. Er zijn nog 2 wedstrijden te spelen en zowel Gouda als Olympia spelen nog tegen de nr. 3 Rohda '76.

Gouda JO17-2 moest afhaken in de titelstrijd. Tegen concurrent Moordrecht JO17-3, dat voor aanvang 1 punt meer had, werd met 1-2 verloren.

Gouda JO19-1 hield de titelkansen levend. Door met 7-0 te winnen werkte het ook nog aan het belangrijke doelsaldo en steeg naar plek 3. Stand bovenin: 1) ONA 8-21 (+18); 2) Kamerik 9-21 (+13); 3) Gouda 7-18 (+ 28) en 4) Cabauw 8-16 (+14). Volgende wedstrijd: Cabauw - Gouda. Totaal te spelen 10 wedstrijden.

Samenvattend: een goede dag voor de titelkandidaten bij de jeugd; alleen Gouda 17-2 haakte af, maar 6 teams hebben het halen van de titel nog steeds in eigen hand, een ongekende weelde en wat een leuke spanning!

Senioren

Net als vorige week toch weer een verrassing in 4E. Terwijl Gouda een rustdag had, speelde concurrent Hillegersberg voor de tweede week op rij 1-1, maar nu thuis tegen een zwakke broeder, Hermandad. Een hoopvol resultaat. Hillegersberg heeft nu net als Gouda 40 punten, maar een veel beter doelsldo. De andere gunstige uitslag was Nieuwerkerk - FC IJsselmonde 2-2. Dat betekent dat CKC nog steeds de leiding heeft, op 3 punten gevolgd door FC IJsselmonde en op 4 door Bergambacht, beiden met een wedstrijd minder gespeeld. Bergambacht steeg naar plek 1 in de tweede periode met evenveel punten als Gouda, maar met een beter doelsaldo. Voor Gouda was het gelijkspel van FC IJsselmonde toch gunstig, want het heeft nu zowel het winnen van de tweede periode als het halen van plek 4 in eigen hand. Immers de laatste twee wedstrijden gaan toevalligerwijs precies tegen de twee ploegen, waarmee Gouda gelijk staat, te weten Bergambacht en Hillegersberg. Volgende week thuis tegen Bergambacht en tenslotte uit naar Hillegersberg op 26 mei. Kortom, lekker spannend en er ligt bij goede resultaten nog een beloning in de vorm van nacompetitie klaar. Om de kans op de vierde plek in eigen hand te houden moet Gouda volgende week minimaal gelijkspelen, maar Hillegersberg heeft bij LMO ook bepaald geen makkie.

Gouda 2 won thuis (foto) met 3-2 van Jodan Boys 4, maar verloor vandaag kansloos met 8-0 van de ploeg die daarmee kampioen werd

- De Jodan Boys 4 - Gouda 3 8-0. Thuis had Gouda 2 nog als enige van Jodan Boys gewonnen. De thuisploeg speelde pas om 15.30 uur, zodat ze wisten, bij winst kampioen. Gefeliciteerd!

- Nieuwkoop 3 - Gouda 3 0-3. Het derde verstoorde het kampioensfeestje van koploper Nieuwkoop 3, door voor de tweede maal van hen te winnen, een knappe prestatie. Het derde staat niu nog steviger 2e, maar op 4 punten van de koploper met nog 2 wedstrijden te spelen. Zonder de nederlaag bij FC Zoetermeer 2, dat slechts die 3 punten heeft en vandaag weer eens met 12-0 verloor van middenmoter Moerkapelle 2, had het nog spannend kunnen worden! Volgende week komt Moerkapelle op bezoek.

- ARC 11 - Gouda 4 0-2. Ook een stunt van het vierde dat als middenmoter won bij de koploper. Die positie wankelt nu wel. Het vierde staat nu 6e met 27 punten uit 18 wedstrijden.

Donderdag Hemelsvaartdag speelde het vijfde ook al en wel in het Recreantentoernooi van CVC Reeuwijk en haalde daar de (verloren) finale tegen CVV Be Fair; weer tweede! (foto Rien Mieremet)

- Gouda 5 - Sportlust '46 6 6-2. Regelmatige overwinning van de mannen van het vijfde, dat de pech heeft in de afdeling van De Jodan Boys 10 (veel ex hoofdklasse spelers) ingedeeld te zijn. Als Gouda 5 volgende week uit bij middenmoter ARC 12 weet te winnen is het definitief, net als vorig seizoen, tweede geworden. Jodan Boys 10 speeltv dan voor de camera's van Fox Sports de kampioenswedstrijd tegen Moerkapelle 3.

- Gouda 6 - Neptunus-Schiebroek 6 0-2. Bescheiden nederlaag van het zesde tegen deze goede mifddenmoter.

- Gouda 7 en 8 hdden rust.

- Hazerwoudse Boys VE1 - Gouda VE1 3-3. Leuk punt voor onze veteranen, gehaald bij de nummer 8, die 12 punten meer heeft. Opsteker, want Woubrugge VE2 werd onderin achterhaald (ieder 10 uit 20), maar Gouda VE1 heeft een beter doelsaldo!