Sombere zaterdag voor selectieteams: 0 punten, 0 goals

Zaterdag 30 september 2017: FC IJsselmonde - Gouda 4-0 (rust 2-0)

De wedstrijd bij FC IJsselmonde (net als Gouda met ruime winst gestart) was een eerste test voor Gouda en het zal duidelijk zijn dat onze ploeg voor deze eerste test is gezakt. De 4-0 eindstand laat aan duidelijkheid niets te wensen over, waarbij de goals gelijkelijk over de helften verdeeld werden. Ook vorig seizoen ging de tweede wedstrijd met 4-0 verloren en zag Gouda daarna aanvankelijk nog wel kans de rug te rechten. Hoewel het pas de tweede wedstrijd is, zal er deze week mentaal opkrikwerk verricht moeten gaan worden, te meer daar ook het tweede er vandaag niet aan te pas kwam. De selectiespelers moeten nu hun weerbaarheid tonen en er volgende week weer helemaal staan en er uiteraard vol tegenaan gaan.

Gouda 1 speelt volgende week bij de SV Ommoord, dat nog puntloos is. In de oefenperiode won Gouda met 4-2 van dit team en vooraf tekenen we voor deze uitslag, want dan blijft Gouda bovenin meedoen.

Voor het verslag van de FC IJsselmonde van deze wedstrijd, zie onderaan de pagina.

Overige uitslagen

Be Fair 3 - Gouda 2 8-0. De oudere cracks van Be Fair walsten over ons tweede heen, dat te ongeorganiseerd speelde en zo weggetikt en -gecombineerd werd. Gouda 2 speelt volgende week uit bij Koudewerk 2 dan nog 0 punten heeft, tegen Gouda 1. Gelijk al een belangrijk potje dus.

ARC 7 - Gouda 3 2-2

Rijnstreek 2 - Gouda 4 ??

​Gouda 5 - Rohda '76 3-1. ​Het vijfde (foto boven) won ook de tweede wedstrijd en miste ook nog veel kansen. De tegenstander redde vlak voor tijd de eer.

Gouda 6 - SVS 8 0-3. Het zesde (foto boven) dat vorige week goed startte, deed aardig mee met de goede tegenstander, maar moest toch het hoofd buigen, voor o.a. de tweede wereld goal

Gouda 7 - Hazerswoudse Boys 5 3-1. Een verdiende zege van het zevende (foto boven), dat zo medekoploper blijft.

Hazerswoudse Boys 6 - Gouda 8 3-8 Het achtste start de competitie met een duidelijke overwinning.

Sportlust '46 VE1 - Gouda VE1 1-4. Knappe en voor de buitenwacht gelet op het verleden een onverwachte ruime zege voor onze veteranen, die stegen naar plek 8.

Verslag FC IJsselmonde

Na de vier goals van vorige week bij Ommoord pakte FC IJsselmonde afgelopen zaterdag wederom uit met een 4-0  overwinning. De thuisploeg speelde een goede en geconcentreerde wedstrijd en gaf, afgezien van een kwartier in de tweede helft, zeer weinig weg. De doelpunten werden keurig over beide helften verdeeld.

Voordat de wedstrijd goed en wel begonnen was stond het al 1-0 voor de Varkenoorders. Rick dos Santos rukte op aan de linkerkant van het veld. Zijn voorzet zeilde tegen de lat waarna Michel van ’t Hof er als de kippen bij was om de openingstreffer binnen te koppen. De verdere eerste helft bleef IJsselmonde rustig voetballen zonder enorme kansen te creëren. Er waren enkele goede aanvallen, maar pas vlak voor rust stond de 2-0 op het scorebord. Een scherpe voorzet werd door Van ’t Hof terug gekopt richting de eerste paal. Daar was Benjamin Baan net op tijd om de tweede goal binnen te glijden.

In de tweede helft probeerde Gouda om de aansluitingstreffer te forceren. De druk werd wat opgevoerd en dat bood IJsselmonde in de aanval meer ruimte. Op het door een wolkbreuk zeiknat geworden veld kon Van ’t Hof na een slechte terugspeelbal de bal onderscheppen. De spits gaf Baan een uitgelezen mogelijkheid op de 3-0, maar de doelman wist met zijn voeten redding te brengen.

Gouda nam daarna even de regie in de wedstrijd over. Een prima voorzet kon vanaf twee meter worden ingekopt. De bal ging via de schouder knullig over het doel van Mike Koolmees. Daarna hadden de bezoekers misschien wel recht op een strafschop toen Johan Kanters een bal met zijn onderarm tot corner verwerkte. De aansluitingstreffer viel niet en Van ’t Hof dacht de wedstrijd op slot te gooien nadat Jeurissen de aanvaller een niet te missen kans bood. De sluwe grensrechter vlagde de actie echter onterecht af wegens buitenspel. Die 3-0 kwam er toch en het was Van ’t Hof die een goede wedstrijd bekroonde met een solo en een doeltreffende punter in de verre hoek. Het werd nog mooier voor de blauwroden. Terwijl de wolken wegtrokken speelde Jeurissen Baan vrij die door kon op de doelman. Met een hard schot maakte de spits zijn tweede van de middag.

Ondanks diverse mogelijkheden wist IJsselmonde de score niet op te voeren. Dat is iets waar de thuisploeg aan kan werken, maar het was vandaag voetballend een sterke wedstrijd van de kant van de Rotterdammers. Dat beaamde ook trainer John van Leeuwen die uiteraard tevreden was met de drie punten. Volgende week wacht de burenruzie tegen LMO