Afgelast Gouda 1 verbetert toch zijn positie

Zaterdag 2 februari 2019: SPV '81 - Gouda afgelast

Op deze natte zaterdag gingen 4 van de 7 wedstrijden in 4B niet door, zelfs niet op kunstgras. De Gouda-velden lagen er echter prima bij en alles ging dan ook door, behalve de wedstrijden van JO8, JO9 en JO10, die door de KNVB afgelast waren.

In 4B werden twee wedstrijden waarin concurrenten van Gouda 1 in het veld hadden moeten komen, afgelast, te weten Siveo '60 - VEP en SC Woerden - Kamerik. Resteerde Moerkapelle tegen WDS. Moerkapelle is thuis sterk en WDS is op papier onze grootste concurrent op 6 verliespunten. De wedstrijd eindigde zoals die begonnen was, in 0-0, en zo liep de achterstand van WDS op naar 8 verliespunten. WDS mocht daarmee uiteindelijk nog blij zijn, want vlak voor tijd moest een WDS-speler naar de kant met 2x geel en uit de toegekende vrije trap ontstond een enorme scrimmage, waarbij de bal ook nog 2x op de lat en 1x op de paal ging en als door een wonder werd het geen doelpunt. Maar met 2 extra verliespunten zijn we natuurlijk ook best tevreden.

Bodegraven won thuis met 2-1 van Moordrecht en Linschoten - Sportief eindigde na 1-2 bij rust in 3-3. Ook gunstig voor ons natuurlijk.

Volgende week speelt Gouda thuis tegen de nummer 2, Siveo '60, waartegen de enige nederlaag van de competitie in de openingswedstrijd geleden werd. Aanvang 14.30 uur; toegang gratis!

Overige wedstrijden

- Nieuwerkerk 2 - Gouda 2 4-1 (rust 0-1; doelpunt Ronald Schipper). Gouda speelde vooral vopor rust een goede wedstrijd met 3 prima spelende A-junioren in de ploeg, maar toen na rust virtuele koploper Nieuwerkerk 2 aanzette werd voor de tweede maal van deze goede tegenstander verloren. Gouda 2 staat nu 5e met 15 uit 10. Volgende week kans op revanche uit bij het lager genoteerde SVS 4, dat vooral lager staat omdat het pas 8 wedstrijden speelde.

- Groeneweg 1 - Gouda 3 1-3. Voor de tweede maal dit seizoen werd voormalige angstgegner verslagen. Het derde steeg naar plek 5, nog steeds maar 2 verliespunten achter de ploeg met de minste verliespunten.

- Gouda 4 rust

- DSO 12 - Gouda 5 afgelast

Gouda 6 speelde tegen het hoger geklasseerde Oosterheem 4 en kon niet voor een verrassing zorgen: 1-4

- Gouda -7 - Bergambacht 4 6-2. Gouda 7 hield de koppositie stevig vast door deze zege, al kwam concurrent DONK 1 weer niet in actie en heeft nu 5 wedstrijden achterstand en 12 punten minder. De nummer 2, Perkouw 4, werd knap verslagen door ons megende, dat zo zichzelf maar ook het zevende hielp.

- HVZ - Gouda 8 afgelast; de bierbrouwers houden kennelijk niet van nattigheid.

- Gouda 9 - Perkouw 4 5-1. Spetterende verrassing van het negende dat het puntenaantal verdubbelde naar 6 en de nummer 2 in de regen afdroogde. Volgende wedstrijd speelt het zevende tegen Perkouw 4.

Gouda VE1 - Linschoten VE1 4-2. de fysieke en teambuilding winst van het wintertrainingskamp hield ook deze week aan, want ook de tweede wedstrijd in 2019 werd van het hoger geklasserde Linschoten gewonnen. Onze Veteranen stegen naar plek 8 met 15 punten uit 13 wedstrijden