Afsluiting seizoen en start van een nieuw seizoen

Velen zullen een zucht van verlichting slaken nu het er naar uit ziet dat het tijd perk "Corona"op zijn eind loopt,  ook voor SV Gouda wordt het tijd om onze leden weer  te bieden waar men ooit lid voor werd, namelijk veel voetballen en onderlinge gezelligheid.

Zoals een ieder heeft gemerkt is het complex vanaf oktober 2020 min of meer gesloten geweest, de jeugd heeft tot 18 jaar door kunnen trainen en hebben , dankzij de inzet van veel vrijwilligers , ook nog wat activiteiten op de zaterdagen kunnen ontplooien; feit blijft dat het te weinig is geweest waarbij de senior leden pas onlangs weer in elftal verband zijn gaan trainen.

Door de Corona maatregelen is de kantine vanaf oktober gesloten geweest en hebben wij als vereniging financieel een forse stap terug moeten doen waarbij de overheids steun door allerlei beperkingen minimaal is geweest;  Echter door een goed financieel beleid in de afgelopen jaren is er een buffer opgebouwd waardoor SV Gouda  deze moeilijke periode is door gekomen en zelfs onze leden nog tegemoet is kunnen komen t.a.v. de contributie in seizoen 2020-2021.

Inmiddels heeft de overheid een aantal maatregelen versoepeld, echter door alle nog altijd bestaande restricties heeft het Bestuur samen met de Barcommissie besloten om zowel het terras als de kantine pas medio augustus weer volledig te openen, de redenen zijn o.a het feit dat de Gemeente Gouda extra restricties heeft opgelegd ten aanzien van het aantal mensen in de kantine, het feit dat er niet aan de bar mag worden afgehaald of plaats genomen,  het feit dat er geen bezoekers zijn toegestaan op het complex, alsmede het feit dat er in de afgelopen periode is afgeschreven op de voorraad ( lees vernietigd) gezien de houdbaarheid van diverse produkten en alles opnieuw ingekocht moet worden en dat eigenlijk niet zinvol is voor maximaal 4 weken.

Het Bestuur heeft tevens besloten dat de trainingen voor de senioren door kunnen gaan tot en met donderdag 15 juli, daarna gaat het complex dicht en is er geen mogelijkheid meer tot gebruik van de kleedkamers en douches, voor de jeugd geldt dat de laatste speeldag van de regio cup tevens het einde van het seizoen betekend.

Zoals het er nu uitziet zal ons complex medio augustus weer volledig open zijn en hopen we dat er als vanouds weer gesport, gedronken, gegeten en gefeest kan worden, de vooruitzichten zijn prima, ons leden bestand is zowel bij de jeugd als bij de senioren fors gegroeid waardoor we van start gaan bij de jeugd met 24 teams + een grote voetbalschool en bij de senioren met 9 senioren elftallen en, iets wat ons veel plezier doet,  een dames 1 team welke eveneens op zaterdag competitie gaat spelen.

Gezien deze uitbreidingen zijn we bezig met het beter bespeelbaar maken van veld 4 ( heuvel) voor wedstrijden bij de jeugd en voor B catergorie senioren om de druk op de velden te verminderen en ervoor te zorgen dat de laatste wedstrijd op zaterdag niet met kunstlicht gespeeld hoeft te worden.

Natuurlijk wordt er ook gekeken naar utbreiding van de kleedkamers, ook hier zijn plannen voor gemaakt, uitvoering zal medio 2022 plaats vinden mits alle vergunnningen etc. tijdig worden verleend.

Wij wensen alle leden, ouders, sponsors, vrijwilligers, donateurs, vrienden een fijne zomer toe en hopen een ieder in goede gezondheid te ontvangen in het nieuwe seizoen.

Bestuur SV Gouda