De eerste trainingen na lockdown op maandag 11 mei 2020 zitten er op!

Op maandagmiddag, de eerste schooldag na een heel lange voorjaarvakantie, was er  vanaf 15.00 uur al volop activiteit zichtbaar op ons veld 3, ons enige kunstgrasveld. De trainers en organisatoren van het Jeugdvoetbal waren druk met het inrichten van het veld in vier compartimenten en het klaarzetten en leggen van spelmateriaal. Vanaf 15.50 uur druppelden de spelertjes binnen langs de aangegeven route achter het hoofdveld om naar de fietsenstalling naast het hoofdveld. De eventueel wegbrengende ouders vertrokken conform het ouderprotocol gelijk na het afzetten. Daarna was het verzamelen en vervolgens  met een begeleider in vier groepen naar het hoofdveld. Begrijpelijk dat onze jongste voetballers als jonge veulens voor het eerst in de wei, het veld opstormden; eindelijk weer met teamgenoten rennen en ballen. De eerste groep bestond uit ruim 40 spelertjes van JO8, JO9 en een deel van JO10. Vanaf 17.00 uur trainde de rest van JO10 en de spelers van JO11. De bovenbouw trainde vanaf 18.00 uur. Bijgaande foto's zijn van de eerste training van onze jongste spelers.

De spelers moesten zich via email opgegeven hebben, onder andere vanwege de gemeentelijke voorschriften (namen zijn zo vastgelegd om bij een besmetting te weten met wie men in contact geweest is) en om organisatorische redenen, zoals het maar beschikbaar zijn van 1 veld en het samenstellen van de trainingsploeg.

De lol was er weer vanaf minuut 1 en er hadden zich genoeg (vaak jonge) trainers en begeleiders aangemeld, zodat een en ander letterlijk en figuurlijk als een zonnetje liep. Het Corona-team van de vereniging en de Jeugdafdeling hadden zo echt eer van hun vele werk.