Eerste overwinning Gouda 8; Gouda 1 loopt verder uit

Zaterdag 2 maart 2019: door nederlaag WDS staat Gouda nu 9 punten voor

Terwijl Gouda kon genieten van een rustdag, werden er in 4B vier wedstrijden ingehaald, waarbij menige achtervolger van koploper Gouda puntenaverij opliep. De grootste "zeperd", volgens huisreporter Koos de Groot op RTV Gouwestad, liep WDS op, dat volgens Koos een verdiende 3-1 nederlaag leed bij Moordrecht, met Gouda als lachende derde. Nadat WDS dit jaar al enkele malen in de slotfase van wedstrijden ontsnapt was aan puntverlies, ging dat tegen het aan een goede reeks bezig zijnde Moordrecht niet op. Want in de slotfase werd het niet toch nog 2-2 op Sportpark "Het Lage", maar juist dankzij een snelle spelhervatting van de keeper zowaar nog 3-1. WDS en Gouda hebben beiden 16 wedstrijden gespeeld en het verschil tussen de ploegen is nu 9 punten, met nog wel 10 wedstrijden te gaan.

Door de nederlaag van WDS en de 1-2 overwinning op de valreep van VEP bij Siveo '60, won het al uitgespeelde Linschoten vandaag op doelsaldo (+18)  voor VEP (+14) de 2e periode. De nog voor de 2e periode te spelen inhaalwedstrijden van 30 maart doen er voor de eindstand in die periode nu niet meer toe. Gefeliciteerd Linschoten!

Achtervolgers SC Woerden en Kamerik deelden de punten met 2-2 en dat was voor het eerst op zaterdag dat Woerden niet verloor van de Kamerikkers. Onderin speelden De Rijnstreek en SPV '81 ook met 2-2 gelijk.

Volgende week 9 maart 2019 start de 3e periode en Gouda speelt dan thuis om 14.30 uur tegen de nummer 12 Bodegraven, waarvan uit met 3-6 gewonnen werd.

Overige uitslagen: Gouda 8 wint voor het eerst en ook een goede prestatie van het 9e

Voor Gouda 8 was het een gedenkwaardige zaterdag, want na veertien keer vergeefs proberen, werd nu ruim met 2-5 gewonnen bij de nummer 11, DSO 15, dat 14 punten had. Gouda 8 heeft nu 3 punten uit 15 wedstrijden (doelsaldo 21-139) en is gelukkig van de "hatelijke" nul af, iets dat zeker gevierd is. Mannen, gefeliciteerd!

Gouda 9 speelde uit bij SVS 9 met 3-3 gelijk, een knappe prestatie, want Gouda 9 staat nu 12e met 7 punten uit 12 wedstrijden, terwijl SVS 9 op de 4e plaats staat met 29 punten uit 16 wedstrijden.

Minder goed deed ons tweede team het door met 4-2 te verliezen van het gelijkstaande SVS 4 en dat terwijl ons eerste rust had. Een tegenvaller, maar Gouda 2 blijft wel op de 6e plaats staan.