Eerste teams winnen de nieuwjaarswedstrijden 2020

Op een grijze, soms wat zure zaterdagmiddag 4 januari 2020, bleef het gelukkig droog en dat was mooi, want er werden weer de traditionele nieuwjaarswedstrijden gespeeld. Hoofdmaaltijd was natuurlijk het huidige eerste tegen de 'oude" sterren van weleer. ook de wedstrijd van oud Gouda Zondag tegen een combinatieteam van oud Gouda Zondag spelers, aangevuld met nakomelingen, trok weer de nodige aandacht. Op veld 2 speelden de vriendenteams van Gouda 3 en Jodan Boys 11 niet voor het eerst tegen elkaar. ditmaal wonnen de gasten uit Oosterwei met 3-4.

Zaterdag 4 januari 2019: Gouda 1 - Oud Gouda ZA 3-2. Doelpunten Jessy Hoekstra 1-0; Erwin van der Wal 1-1 en 1-2; rust; Dennis Nederveen 2-2 en Joel Krijgsman 3-2

Gouda 1, nog steeds niet compleet, had de handen vol aan het door Marcel Dexel en Pieter Zorgman samengestelde team oud Gouda-spelers. Beide teams wisselden flink in de pauze. Dat de tegenstand groot was, was niet zo vreemd, want Erwin van der Wal, Fokko Bruning (Olympia) en Laurens Borg, Nick Ottevanger, Hishee Berhane (GSV) en een helftje Maikel Hageman spelen nog wekelijks volop in standaard teams. Ook spelen een aantal spelers regelmatig in Gouda 2, de res. 3e klasse.

Gouda 1 was optisch wat sterker, terwijl Oud Gouda, onder leiding van debuterende coach Jeroen Toonen (nu GSV, de opvolger van Willem Dekker, die druk was met ONA) opereerde vanuit een gesloten verdediging. Toch nam Gouda 1 de leiding toen Jessy Hoekstra een goede voorzet van Jilles Oosterom langs keeper Aart Kruine tikte.

Jesy Hoekstra (wit; nr. 7) scoort de 1-0

Oud Gouda slaagde erin met wat korte combinaties zich een weg te banen door de verdediging van Gouda 1 en tweemaal wist Erwin van der Wal van dichtbij de bal langs keeper Kamal el Mariami te tikken. Aangezien Gouda 1 er niet meer in slaagde keeper Aart Kruine te passeren, werd de ruststand 1-2.

Hishee Berhane (GSV) en Patrick de Bont (Gouda 2) kwamen na rust vol optimisme oud Gouda versterken

In de tweede helft ging Gouda 1 op zoek naar de aansluiting, maar had wel wat medewerking van keeper Aart Kruine nodig om de score om te buigen. Eerst verdween een wel erg hard en laag afstandsschot van Dennis Nederveen via zijn handen tegen de touwen en in de slotfase schoot hij een bal wat te laat weg, waardoor het leer via een Gouda-speler voor de voeten van Joel Krijgsman viel, die technisch perfect de bal met een boog over de keeper in het lege doel deponeerde. Zo had Gouda 1 een heel lekkere eerste oefenwedstrijd gespeeld en weer eens gewonnen, terwijl oud Gouda prima tegenstand had geboden. Kortom, iedereen blij!

Laurens Borg was veel aan de bal en vaak dreigend, maar hij wist de keeper van de tweede helft, Tobias Hommen, niet te passeren

Bij Gouda 1 ontbraken nog de langdurig geblesseerden Issam el Bouazatti en Tom van Hoogstraten. Tom vertelde dat zijn blessure bekend is, maar dat die alleen kan genezen met rust en dat daar kennelijk geen termijn op te plakken valt, want de behandelend arts had verwacht dat hij nu wel weer kon gaan trainen. En dat blijkt niet zo te zijn, dus de hoop dat Tom na de winterstop terug zou kunnen keren, blijkt helaas ijdel.

Oud Gouda ZO 1 - Oud Gouda ZO combi 4-2; rust 1-1. Doelp. Oud Gouda 1: Tijn Meister (2), Danny van Berkel en Robert Pennings. Gouda ZO combi: Menno Gerritsen en Lars Kalmeijer

Oud Gouda ZO wist in de tweede helft toch het wat jongere Gouda ZO combi team te verslaan. Zo bleef coach Puck Pols voor de 15e keer ongeslagen en dat was voor hem tevens het moment er een punt achter te zetten. Zijn assistenten Rob Henzen en Dick Slobbe hebben echter nog goede hoop op verlenging. "We hebben nog een jaar!"

Het combi team nam verrassend de leiding, want het was één van hun eerste aanvallen (foto onder).

Menno Gerritsen (blauw) scoort de 0-1 voor het combi team

Geen paniek bij de coaches van Oud Gouda ZO 1. Met een uitgekiende taktiek, opstelling en wisselsysteem waren zij vol verwachting het tij nog te kunnen keren en voor rust zorgde Tijn Meister al voor de 1-1.

Coach Puck Pols (links) laat bij hoge uitzondering en na lang aandringen zijn geheime briefje zien. Die had hij al ver voor de briefjes van Koeman!

Na de thee waren de beste kansen voor het Combi-team, maar de rust en routine van oud Gouda, dat sterk kon wisselen, gaf uiteindelijk de doorslag: 4-2 eindstand.

Het blijft gezellig zo'n zondag-reunie