Gelijkwaardig Gouda verliest in de slotminuut toch nog van Lugdunum

Dinsdag 13 oktober 2020: Lugdunum - Gouda 1-0. Doelp. rust 0-0; Koos de Haas 1-0 (89e minuut)

Gouda speelde de eerder wegens coronaperikelen doorgeschoven wedstrijd op dinsdagavond 13 oktober 2020 in Leiden, tevens voorlopig de laatste wedstrijd. Publiek mocht er uiteraard niet bij zijn, maar Lugdunum was zo aardig om een livestream van de wedstrijd uit de zenden via FB met commentaar van Reanne van Kleef.

Zo konden we zien dat Gouda goed startte en in het begin de betere ploeg was. Na 5 minuten moest Lugdunum na een Goudse vrije trap de bal uit het doel koppen. Wel was Lugdunum een paar maal gevaarlijk in de counter.  Keeper Jelle Pina redde echter prima. In de 15e minuut vuurde Pim de Visser rakelings voorlangs.  De grootste kans in de eerste helft was voor Maikel Hageman die in de 21e minuut links helemaal vrij stond bij een lange voorzet vanaf rechts, maar keeper Robin Gersen bracht redding met een voet. Verder kreeg Gouda veel corners, maar die leverden geen goal op.

Daarna kwam Lugdunum wat beter in de wedstrijd. In de 26e minuut werd een goal van aanvoerder en topscorer Koos de Haas afgekeurd wegens een overtreding.  In de extra tijd van de eerste helft kreeg Lugdunum nog een vrije trap opzij rechts net buiten de “16”. Koos de Haas legde de bal laag terug, maar het daarop volgende schot ging hoog over.

Na de thee kwam Gouda met dezelfde elf in het veld. In de 50e minuut tikte keeper Jelle Pina een kopbal uit een corner uit de kruising.  Aan de andere kant dreigde een voorzet van Jessy Hoekstra vanaf rechts het doel in te vallen, maar de keeper tikte de bal nog net uit het doel. In de 60e minuut kreeg Pim de Visser geel wegens een opmerking richting de voor buitenspel vlaggende grensrechter.

In de 65ste minuut moest Jelle optreden na een gevaarlijke aanval van Lugdunum, maar zonder al te veel moeite wist Jelle de bal uit zijn doel te houden. In de 10 minuten die volgden was het vooral over en weer balbezit en over en weer corners nemen zonder dat die al te veel gevaar opleverden. Verder kwam Kjeld in het veld voor Rayan en een kwartier voor tijd kwam ook Antonio nog het veld in voor Hoessein. 10 minuten voor tijd had Kjeld nog een hoogstandje in de vorm van een omhaal, maar al te moeilijk voor de keeper werd dit niet. Wat er in de minuten hierna gebeurde is vooral gissen omdat de livestream meerdere keren wegviel. In de laatste livestream die gedeeld werd kregen we helaas te horen dat het 2 of 3 minuten voor tijd alsnog 1-0 was geworden voor Lugdunum via, wie anders, Koos de Haas, dat Gouda hierna nog een vrije trap heeft gehad die naast is gegaan en dat er hierna meteen is afgefloten. Helaas voor Gouda viel deze wedstrijd, die 2 kanten op had gekund maar eigenlijk geen winnaar verdiende, dus net verkeerd uit. De eerste nederlaag dit seizoen dus voor Gouda. Voorlopig ligt de competitie stil vanwege de aangescherpte corona maatregelen per morgenavond. Blijf gezond allemaal, tot de volgende keer!

Sonny Hoekstra

Gouda staat nu achtste met 5 uit 4 (8-7). Lugdunum steeg naar plek 3. De andere uitslagen vanavond waren TAVV - DWO 1-2 en Sporting Leiden - Alphia 1-1.