Goede inhaalzaterdag 4 mei voor menig Gouda-team

Gouda 1 had rust en zag bovenin de vooruit gespeelde wedstrijd WDS - VEP in 1-1 eindigen. Onderin verloren de onderste ploegen, dus daar geen veranderingen. Gouda ontvangt aanstaande zaterdag WDS (uit werd het 1-1), dat alle belang heeft bij een overwinning om de voor de nacompetitie zo belangrijke derde plek vast te kunnen houden.

Gouda 3 had een goede zaterdag. Zelf won het met 3-5 bij het altijd lastige Soccer Boys 4, terwijl koploper De Jodan Boys 6 bij het om uiteenlopende redenen thuis erg lastige ONA 1 met 2-1 verloor. Gouda 3 heeft nu de kop overgenomen met 43 uit 19, voor De Jodan Boys 6 met 41 uit 19. Volgende week weer een flinke klus voor het derde, dat dan uit speelt tegen ASW 1, de nummer 3, een letterlijk en figuurlijk pittige tegenstander. En ongeacht de uitslag in Waddincveen, houdt het derde de titelkans in eigen hand, omdat de laatste wedstrijd op 25 mei die tussen De Jodan Boys 6 en Gouda 3 is.

Gouda 5 (foto onder) hield de punten in huis tegen het counterende De Jodan Boys 10 (4-2) dat over een goede keeper beschikte en blijft zo bovenin meedoen. De ploeg met de minste verliespunten, SPV '81 2, won ook en nam voor het eerst de koppositie over, met 7 punten meer dan het vijfde.

De keeper van Gouda 5 verijdelt hier een doelpunt

Gouda 7 won uit met 3-0 bij Gouderak 3 en bleef zelfs aan kop. Het zevende draait een goed seizoen, maar helaas is DONK 1 ook bij hen ingedeeld en deze ploeg won ook weer. Gouda 7 heeft nu 48 punten uit 19 wedstrijden en DONK 1 heeft er 46 uit 16.

Onze Veteranen gleden fors uit bij het gelijkstaande Hazerswoudse Boys VE1: 7-2. Omdat alle ploegen rond onze Veteranen wonnen, zakten onze mannen af naar de voorlaatste plaats met 19 uit 21, maar nog wel ruim voor FC Oudewater VE1 (22-9)

Gouda JO19-1 - FC Oudewater JO19-2 3-1. Nuttige zege voor onze oudste jeugd met diverse spelers aan boord die inmiddels al doorgestroomd zijn naar de seniorenselectie en zo optimaal speelminuten maken in Gouda 1, 2 en JO19-1 (foto onder)

De fraaie, maar nogal gelukkige, 1-0 van nr. 12 wordt gevierd

Bij de jeugd viel op de 2-2 thuis van Gouda JO17-2 tegen koploper De Jodan Boys JO17-4. (foto onder).

Belangrijk was de 0-2 zege van Gouda MO17-1 in Haastrecht. Onze oudste meiden wonnen tot nu toe alles (24 uit 8 en pas 1 goal tegen) en staan met nog 3 wedstrijden in de voorjaarscompetitie te spelen 7 punten voor op nr. 2 FC Oudewater MO17-2.  Dat betekent dat MO17-1 volgende week bij winst op CVV Zwervers MO17-1 uit (14.00 uur) de titel binnen kan halen. Bij iedere andere uitslag (mits FC Oudewater de te verwachten winst behaald), kan de titel een week later op 18 mei thuis tegen Groeneweg MO17-1 om 11.45 uur binnengehaald worden. Kortom, onze meiden staan op de drempel van het binnenhalen van de titel.

Onze andere titelkandidaat, Gouda JO15-1, kwam niet in actie en ook niet concurrent Cabauw JO15-1 dat op 6 punten staat (met een veel slechter doelsaldo) en met een wedstrijd minder gespeeld. Ook hier nog 3 wedstrijden te gaan voor JO15-1, waarvan de eerste twee uit en als laatste op 25 mei thuis tegen RVC '33 om 12.15 uur. Als Cabauw voor die tijd niet verliest (het verloor alleen thuis met 2-5 van Gouda), dan zou de titel wel eens op 25 mei door Gouda JO15-1 binnengehaald kunnen gaan worden.