Gouda 3 wint weer, onder soms barre omstandigheden; FC VVC gelijk

Weinig voetbal op schrikkelzaterdag 29 februari 2020. Vanwege de voorjaarsvakantie was dit een inhaal zaterdag, maar het weer was zacht gezegd nogal wisselvallig. Vrijdagavond was de wedstrijd van Gouda JO15-2 bij CVV De Zwervers na veel regen die dag, al afgelast. Op zaterdagmorgen konden onze pupillen onder een lekker zonnetje oefenen (foto boven). Tevens werd om 11.00 uur in de bestuurskamer in een prima sfeer het contract met nieuwe hoofdtrainer Cor den Daas getekend.

Maar 's middags ging het onder code geel soms volledig los met zware regenbuien, dan een beetje regenboog zon en soms ook hagel. Daarin moest koploper Gouda 3 inhalen bij De Jodan Boys 8, een hele goede middenmoter. Gouda 3 behaalde tussen de buien door een 0-1 overwinning en dat is ook 3 punten. Gouda 3 staat nu ruim en ongeslagen voor aan kop met 12 gespeeld en 32 punten (49-19). De nummer 2, ASW 4, heeft 11 gespeeld en 22 punten. ASW 4 stond niet geprogrammeerd, maar wel volgende week en dan heeft Gouda 3 weer rust. ASW 4 heeft overigens nog 2 gestaakte wedstrijden open staan. Eén omdat de tegenstander (DSO 12) niet meer aan de tweede helft wilde beginnen en één recent uit bij ARC 12, gestaakt wegens wanordelijkheden. Er zijn (nog) geen punten in mindering gebracht door de KNVB.

Volgende week 7 maart is er weer een volledig programma, waarin de meeste teams weer in actie zullen komen.

Derde klasse A

Vandaag ging de laatste in 3A nog openstaande wedstrijd door, zodat nu alle ploegen 16 wedstrijden gespeeld hebben. Het ging maar om 20 minuten bij FC VVC - Sporting Leiden, bij 1-1 gestaakt wegens een dubbele beenbreuk bij een speler van Sporting Leiden. In deze 20 minuten kwam er in de stand geen verandering meer, dus een puntje voor beide teams. gelukkig voor ons schoot FC VVC vlak voor tijd een penalty naast. FC VVC staat nu 3 punten voor op Gouda. Volgende week weer een volledig programma, waarbij Gouda thuis in de laatste wedstrijd van de tweede periode middenmoter Be Fair ontvangt. Ook staat FC VVC - Oegstgeest op de rol, zeer belangrijk onderin. En bovenin de kraker TAVV - Aarlanderveen. Bij winst voor koploper TAVV, is het bovenin zo goed als beslist.