Gouda boekt moeizame overwinning op Rijnstreek

Zaterdag 29 september 2018: Gouda - Rijnstreek 2-1. rust 0-0. Doelp. Daan de Heer 1-0 (penalty; 51e minuut); Mark Pouw 1-1 (80e minuut) en Daan de Heer 2-1 (85e minuut)

Gouda deed het aanvankelijk zonder Ronald  Schipper, die vorige week in het kletsnatte Zegveld een fikse verkoudheid opgelopen had en daardoor deze week niet kon trainen.De goedgevulde bank was verder bezet door Michel Bloemen, Stephan Kapteijn, Jilles Oosterom en Aassim Souissi. Kjeld Both bezette vandaag de rechtsbackpositie.

Voor rust viel er voor de toeschouwers weinig te beleven, al miste Gouda een 100% kans. Wel was het dit keer een heerlijke zonnige (voetbal)dag en dat was wel zo lekker na de regenwedstrijd van vorige week en mooi meegenomen als de wedstrijd niet veel brengt.

Na de thee werden er drie goals gescoord, alle uit dode spelmomenten; 1 penalty en 2 vrije trappen, en misten beiden teams ook nog een 100% kans en schoot Gouda op de paal. Gouda trok zo ter nauwernood met 2-1 aan het langste eind, klom zo flink op de jonge ranglijst (van 12 naar 6) en speelt volgende week in Bodegraven bij en tegen koploper Rohda '76.

Zoals gezegd viel er weinig te beleven voor rust. Gouda was te onrustig in balbezit en kwam tot weinig vloeiende aanvallen. Wel in de 15e minuut, toen Daan de Heer er over links vandoor ging en vrij voorzette richting spits Issam el Bouazatti. De keeper was daarmeee al uitgespeeld en Issam hoefde de bal alleen in het verlaten doel te plaatsen. De bal werd echter niet voor de voeten van Issam geschoven, maar gelijk met hem, en die puzzel wist hij niet goed op te lossen en na een sliding huppelde de bal net voorlangs het verlaten doel (foto onder)

Daan (links) heeft de bal voor het lege doel geplaatst naar Issam (rechts), die de bal niet goed raakt; net voorlangs ......

Geen grote kansen meer daarna en de uitstekend fluitende ingevallen Utrechter Jalid Zammouri uit West I, floot bij 0-0 voor rust.

Onze keeper Mees van den Berg had het, net als zijn collega, niet al te druk vanmiddag

Na de thee iets meer leven in de brouwerij. In de 50e minuut een aanval van Gouda, waarbij Tom van Hoogstraten door de nummer 5 in het strafschopgebied ten val werd gebracht. Dat betekende een penalty én een gele kaart voor de nummer 5, de enige speler in het veld die voor rust al een terechte gele kaart achter zijn naam had gekregen. De scheidsrechter kon dan ook niets anders doen dan vervolgens de rode kaart te trekken, die zonder morren werd aanvaard in deze sportieve wedstrijd. (foto onder)

Zoals gebruikelijk zette Daan de Heer zich na enige tijd achter de bal en liet keeper Jos Schonewille vanaf 11 meter kansloos: 1-0. Ook nu kabbelde de wedstrijd weer teveel voort. Het was niet te zien dat Rijnstreek een man minder in het veld had staan. In de 69e minuut kwam Ronald Schipper voor Yassin el Aaoudati en in de 72e minuut Michel Bloemen voor Tom van Hoogstraten. In dezelfde minuut leek Gouda de wedstrijd te gaan beslissen. Daan de Heer trok vanaf rechts de bal voor richting de vrijstaande Issam el Bouazatti, die helaas de bal over schoot. Ook de andere schoten van Issam, vaak uit de draai, smoorden of konden geen genade vinden bij de Rijnstreek-keeper.

Rijnstreek vertoefde nu regelmatig op de helft van Gouda, ondanks de nummerieke minderheid en in de 78e minuut dook de nummer 13 vrij voor keeper Mees op, maar raakte de bal totaal verkeerd, rechts hoog naast het Gouda-doel. Dat bleek uitstel van excecutie, want in de 80e minuut kregen de gasten een vrije trap op links te nemen vanaf een meter of 25. De bal werd met veel effect in de korte hoek gedraaid, waarbij de snoekduik van keeper Mees te laat kwam; het paste precies: 1-1. De Goudse toeschouwers vreesden nu het ergste, maar Gouda rechtte toch nog enigszins de rug. In de 85e minuut kreeg het een vrije trap recht voor de goal. Daan tikte de bal snel breed, maar scheidsrechter Zammouri had de bal nog niet vrijgegeven, dus over doen. Gelukkig maar, want nu besloot Daan rechtstreeks op doel de schieten en hij krulde de bal laag langs de muur in de voor hem linker beneden hoek, langs de kansloze keeper, tot dolle vreugde van Gouda (foto's onder).

Daarna was de pijp wel leeg bij de gasten en Gouda leek op weg naar 3-1 via een aantal aardige aanvallen. In de extra tijd raakte Issam el Bouazatti vanaf links de rechter paal en uit de volgende aanval moest de keeper de bal uit de hoek ranselen. Na vier extra minuten zat het er op en kon Gouda de gezien de kansen toch wel verdiende, maar moeizame zege, bijschrijven.

Het zit er op; Nick wordt gefeliciteerd?

Pupil van de Week was Nils van Oosten van JO9-1, die na afloop door Ton Blonk in het zonnetje werd gezet

Overige uitslagen

Gouda 2 kon het sterke Nieuwerkerk 2 niet afstoppen: 0-7. Niet alleen hebben de standaardteams last van sterke overstappers vanuit het Zondagvoetbal, maar dat geldt ook voor de reserve teams, die niet hoger kunnen instromen dan de res. 4e klasse. Met vijf man uit het eerste van vorig jaar en spelers van het tweede van de zondag (res. 1e klasse) was duidelijk welk team het beste was. Toch kreeg Gouda nog een viertal goede kansen, maar die werden niet benut

In een boeiende wedstrijd nam Gouda 3 (zwart shirt) revanche op de resultaten van vorig seizoen tegen het sterke en jeugdige Groeneweg 1. Na 4-0 voor, kwamen de gasten terug tot 4-4, maar het derde gaf toen even flink gas en won met maar liefst 9-4!

Gouda 4 (donker shirt) speelde met 2-2 gelijk tegen Sportlust '46 7 en behaalde zo het eerste puntje.

- Gouda 5 - SPV '81 2 6-4

- Hazerswoudse Boys 4 - Gouda 6 7-0

- Perkouw 4 - Gouda 7 2-5. Goed herstel van het zevende na dikke nederlaag tegen DONK 1

- Gouda 8 - Berkel 9 2-8. De nederlaag is een stuk kleiner dan vorige week en voor het eerst gescoord!

- Dillettant 6 - Gouda 9. Dilettant heeft zich teruggetrokken. De afdeling bestaat nu weer uit 12 teams.

- Moerkapelle VE1 - Gouda VE1 8-1