Gouda deelt op de valreep met concurrent Siveo '60: 1-1

[GROUP_IMAGE]

Zaterdag 9 februari 2019: Gouda - Siveo '60 1-1. Doelp. Gerwin Verlaan 0-1 (66e min.); Daan de Heer 1-1 (90 + 2 min.)

De topper tussen de nummers 1 en 2 van 4B voltrok zich onder een stormachtig gesternte. De harde wind stond gelukkig dwars over het veld in plaats van in de lengte, een beetje schuin richting het Groenhovenbad en het aantal uitballen aan de overkant van de tribune was dan ook legio. Uiteraard probeerden de teams er het beste van te maken en dat lukte nog enigzins, omdat beide teams niet voor niets bovenin staan.

Gouda kwam wel wat verzwakt aan de start, want het miste de geschorste Jeffrey Tang en vooral de gebroeders Hassan en Hoessein Ouahabi, die wekelijks veel kracht, slimheid en vechtlust op het veld brengen. De aanleiding dat ze op de bank moesten beginnen was helaas nogal triest, want hun moeder is onlangs overleden en zij werd begraven in Marokko. Pas donderdag kwamen de broers terug in Nederland, uiteraard met een trainingsachterstand, vandaar die bank. Voor de wedstrijd werd in de bespreking hierbij stil gestaan en moeder Ouahabi werd herdacht met een minuut stilte. Condoleances voor Hassan en Hoessein en heel veel sterkte!

Beide ploegen begonnen de wedstrijd voor lekker wat publiek, op de tribune schuilend voor de wind, wat onwennig en aftastend. Want wat moet je doen in zulk weer, dat is toch wel even wennen. In de 17e minuut ontving Stephan Kapteijn geel vanwege een poging een speler die langs hem glipte af te stoppen. Scheidsrechter Roel Vermaat, die er prima bovenop zat en streng doch rechtvaardig floot, zag er geel in. De eerste grote kansen waren voor Gouda. In de 20e minuut dook Daan de Heer, na een passje tussendoor op links, alleen voor de keeper op, maar keeper Streng bleek in de 1 op 1 duels over de grond vandaag onpasseerbaar en stopte ook dit schot. In de 22e minuut schoot keeper Streng de bal zo onzorgvuldig weg, dat Daan de Heer het leer knap onderschepte en alleen op de keeper afging. Hij plaatste de bal links langs de keeper met een curve, maar door de storm draaide de niet al te hard ingeschoten bal net langs de verkeerde kant van de paal (foto onder)

Daan ziet tot zijn vertwijfeling de vrije kans net naast gaan

In de 26e minuut de eerste kans voor Siveo '60, maar door keeper Mees van den Berg net tot corner verwerkt. In de 26e minuut een hard schot van Issam el Bouazatti na twee Goudse corners, doch de bal werd "gekraakt" waardoor de keeper kon redden. Voor rust geen grote kansen meer en derhalve een logische 0-0 ruststand.

Gouda kreeg diverse corners, maar geen resultaat, want de lange keeper zat overal bij

Na de thee was het Daan de Heer die op links weer de eerste kans kreeg na 48 minuten. Daan had het moeilijk vandaag, ook door het goede verdedigen van Siveo '60, dat zich "gestaffeld" opstelde, waardoor je na een man gepasseerd te zijn altijd direkt stuitte op een tweede verdediger, meestal de geroutineerde nummer 3, Bastiaan Brak. Ook deze kans leverde dus niet het gewenste resultaat op.

In de 49e minuut kwam Hoessein Ouahabi (nr. 16) in het veld voor Stephan Kapteijn. In de 55e minuut een kansje voor Siveo '60, maar de bal werd naast geschoten. In dezelfde minuut kwam Hassan Ouahabi (nr. 15) in het veld voor jeugdige Pascal van Buiten, die het moeilijk had in het fysieke deel van de strijd met de Zegveldse verdedigers.

In de 66e minuut constateerde de scheidsrechter gevaarlijk inkomen van Zenon van Elst op het middenveld, zonder de bal te kunnen spelen en hij trok daarvoor de rode kaart. Zenon, net terug na een schorsing, was en is van mening dat hij de tegenstander niet raakte, wat na de wedstrijd beaamd werd door het "slachtoffer", maar dat hielp natuurlijk niet tijdens de wedstrijd. Met 10 man had Gouda even problemen zich daar verdedigend op in te stellen en de juiste organisatie te vinden en binnen dezelfde minuut kreeg Siveo '60 daarom twee grote kansen, waarvan de eerste door keeper Mees nog met de voet gestuit werd, maar de tweede verzilverd werd door de Zegveldse topscorer Gerwin Verlaan, die zijn doelpunt nummer 14 ongehinderd laag in de lege linkerhoek kon plaatsen, 0-1.

Siveo '60 heeft de stand in de 66e minuut op 0-1 gebracht

Zoals al eerder dit seizoen werd Gouda nu juist gevaarlijker, want het moest de handrem er afhalen en vol de aanval kiezen. Achterin ging het 1 op 1 spelen en dan kom je verder op het veld geen mannetje tekort. Het risico is wel dat Siveo '60 zijn geliefde counterspelletje kon gaan spelen, maar gelukkig stond het vizier van met name de nummer 11 (Luuk Blonk) totaal niet op scherp.

In de 68e minuut al wat mogelijkheden voor Gouda na een serie corners. In de 69e minuut dook Hassan Ouahabi alleen voor de keeper op (foto onder), maar zoals gezegd, diens grondwerk was weer overtuigend en de kans verkeken.

Hassan gaat alleen op de keeper af, maar schiet te laat en de keeper kan op de bal duiken

In de 77e minuut een uitval van Siveo '60, die gelukkig niet meer opleverde dan een corner via een Goudse verdediger. In de 83e minuut kwam Mike van Dam in het veld voor rechtsback Jilles Oosterom en Gouda ging zo mogelijk nog aanvallender spelen. Gouda kreeg een vrije trap op rechts, die door Daan de Heer met veel effect en een stuit via de grond en de grabbelende keeper in het doel terecht kwam. De scheidsrechter had de bal echter nog niet vrijgegeven en zo ging het doelpunt niet door. In de herhaling schoot Daan hoog over. In de 89e minuut weer een kans voor Hassan, maar de keeper stopte het schot. En zo brak de extra tijd aan en begon de eerste thuisnederlaag wel erg dichtbij te komen. Siveo '60 had veel vrije trappen en een paar gele kaarten nodig om Gouda op afstand te houden, maar dat brak ze in de 92e minuut op. Gouda kreeg een vrije trap op rechts, op een meter of 20 van het doel, Uiteraard zette linkspoot  Daan de Heer zich achter de bal en het leer draaide, met veel effect en gevangen door een mooie windvlaag, eerst richting verre hoekl, maar allengs steeds meer naar links. Keeper Streng, misschien wel wat onzeker, met de eerder afgekeurde goal uit een vrije trap vanaf rechts in het achterhoofd, kreeg nog wel een hand aan de bal, maar niet vol erachter en het leer plofte zo het doel binnen, tot grote vreugde van Gouda en de supporters (foto's onder). Alweer de 18e goal van Daan dit seizoen.

Daan de Heer (11) maakte met een toverbal de 1-1

Daarna was het zowaar Gouda dat nog flink de aanval zocht en enkele kansen kreerg. Zo schoot Hoessein Ouahabi in de 94e minuut nog een aardige mogelijkheid hard over het doel.

Daan probeerde in de extra tijd nog de winende te forceren, maar dat ging net niet door

Na vijf extra minuten floot goede scheidsrechter Vermaat de sportieve wedstrijd naar het einde en had Gouda zijn voorsprong van 10 punten op de nummer 2 behouden. Maar uiteraard hadden andere achtervolgers niet stil gezeten en had een aantal teams, krap, dat wel, gewonnen. Alleen VEP ging thuis onderuit tegen een concurrent voor de tweede periode, Linschoten. Grootste concurrent blijft op nu weer 6 verliespunten WDS dat na 0-1 bij rust, met 2-1 won van Rijnstreek, volgende week de gastheer van Gouda. Ook volgende week op het programma Siveo '60 thuis tegen WDS.

De beste (be)stuur(s)lui aan de wal vonden na afloop het gelijkspel een terechte uitslag, gezien de hele wedstrijd en het evenwicht in de kansen over en weer.

Pupil van de Week, Roan Marelis, had zelf met JO8-1 met 8-4 gewonnen. De spits scoorde zelf niet, was hij was vandaag aan de beurt om op doel te staan

Overige uitslagen

- Gouda 2 had rust. Volgende week naar SVS 4.

- Gouda 3 nam krachtig revanche voor de in Ouderkerk geleden nederlaag en won met 7-0 van Spirit 4. Het derde rukte op naar plek 2, 1 puntje achter koploper De Jodan Boys 6

- Gouda 4 speelde knap en verdiend met 1-1 gelijk tegen ongeslagen koploper Woubrugge 3, dat pas 1x gelijk gespeeld had

- Gouda 5 won weer van een koploper en wel Be Fair 6 met 3-2. Het vijfde zit dus nog steeds op het vinkentouw voor de titel

- Gouda 7 had rust. Concurrent DONK 1 speelde eindelijk weer eens en won ruim, maar het zevende staat nog steeds flink bovenaan, ook in het aantal gespeelde wedstrijden

- Gouda 8 schoot in een lichtwedstrijd tekort tegen Floreant 5 en verloor met 2-8

- Gouda 9 had rust.

- PKC '81 VE3 - Gouda VE1 3-2. Onze Veteranen leden de eerste nederlaag sinds de winterstop tegen deze middenmoter

- Gouda JO19-1 opende de voorjaarscompetitie met een 2-1 zege op Linschoten JO19-1