Gouda doet wat het moet doen in Moordrecht en wint ruim: 5-0

(Archieffoto's)

Zaterdag 24 maart 2018: Moordrecht - Gouda 0-5; doelpunten Mo Saber 0-1 (25e minuut); Mo Saber 0-2 (36e minuut); rust; Maikel Hageman 0-3 (64e minuut); Hassan Ouahabi 0-4 (76e minuut) en Hassan Ouahabi 0-5 (87e minuut)

Net als in de thuiswedstrijd tegen Moordrecht (7-0 winst), was Gouda ook in Moordrecht duidelijk beter en dat kwam tot uitdrukking in de score, 0-5.  Voor rust was het spits Mo Saber die tweemaal scoorde (nummers 18 en 19 van dit seizoen), maar helaas door de keeper uit de wedstrijd geschopt werd, toen die met een kamikaze actie en een gestrekt been Mo torpedeerde. Scheidsrechter Kuhn hield duidelijk niet van het trekken van kaarten, want de keeper kon blijven staan en Mo moest in de laatste minuut van de eerste helft het veld noodgedwongen verlaten.

Mo viert één van zijn doelpunten

Na de thee, met Jeffrey Tang voor Mo Saber, had de thuisploeg nog steeds weinig in te brengen. Alleen de snelle nummers 8 en 10 moesten goed in de gaten gehouden worden, maar verder was er weinig gevaar te duchten van een Moordrecht dat tot nu toe nog maar 9 keer scoorde. De ploeg van nieuwe trainer Dennis de Jong moest lijdzaam toezien hoe Gouda langzaam de score opvoerde.

Eerst was het de beurt aan aanvoerder Maikel Hageman die met de 0-3 de wedstrijd definitief besliste.

Daarna was het de beurt aan de herstelde Hassan Ouahabi, die Joey Luijken na 65 minuten was komen aflossen. Met twee goals liet hij zien het scoren nog niet verleerd te zijn. Daar tussendoor werd ook nog een glaszuivere goal door de grensrechter wegens buitenspel afgevlagd, anders had Hassan een loepzuivere hattrick gescoord.

Linksback Jeroen Roukes lwam net als Hassan ook voor het eerst na zijn langdurige blessure in actie en hij verving daarvoor Jilles Oosterom.

Door het verlies vandaag van Hillegersberg thuis tegen koploper FC IJsselmonde (1-3) steeg Gouda voor de derde week op rij een plekje en staat nu vierde. Hillegersberg heeft nog wel 3 verliespunten minder, maar dat waren er nog niet zo lang geleden 9 en volgende week staat Bergambacht - Hillegersberg op het programma, dus ......  In de tweede periode steeg Gouda naar plek 3 achter de FC IJsselmonde en Bergambacht, ploegen die Gouda nog thuis ontvangt.

Volgende week speelt Gouda thuis tegen een andere laagvlieger, Swift Boys.

Overige uitslagen

- ARC 5 - Gouda 2 3-0. Tegen het dik op nummer 2 staande ARC 5 deed Gouda 2 het nog niet eens zo slecht, maar punten leverde dat niet op.

- DWO 3 - Gouda 3 3-2. Verrassende nederlaag voor het derde tegen de nr. 8. Het derde blijft wel op plek 2, maar ziet koploper Nieuwkoop 3 verder weglopen.

- FC Oudewater 6 - Gouda 4 3-1. Tegen het 1 plekje lager staande FC Oudewater werd verloren en de ploegen wisselden zo van plaats in de middenmoot.

Gouda 5 - DSO 10   Het vijfde (in het zwart) morste nogal veel kansen tegen de hekkensluiter dat al snel zijn keeper moest missen wegens een bal op zijn oog, maar won wel dik: 7-0

?Gouda 6 nam brutaal de leiding tegen het dik bovenaanstaande CVV Zwervers 3, maar het was achterin toch te vaak alle hens aan dek: 1-6

?- Gouda 7 - Floreant 5 1-2. Nipte nederlaag van het zevende tegen het veel hoger geklasseerde Floreant, de nummer 3.

- TAVV 8 - Gouda 8 3-2. Het achtste verspeelde het laatste flinterdunne kansje op de titel, al bleef het op plek 3 staan. Alles nu op de beker!

- Rijnstreek VE1 - Gouda VE1 0-1. Vooraf waren de mannen vastbesloten de negatieve spiraal vandaag te doorbreken en het is gelukt! Tegen subtopper Rijnstreek, dat vooraf 22 punten meer had, werd voor het eerst in 2018 gewonnen: gefeliciteerd! De Veteranen deden de laatste plaats met 6 punten over aan Sportlust '46 VE1 met 5 punten, maar wel met een wedstrijd minder.