Gouda door Haastrecht kansloos uitgeschakeld voor de beker: 0-5

Zaterdag 18 september 2021: Gouda - Haastrecht  0-5. Doelpunten  0-1; 0-2; rust; 0-3; 0-4; 0-5

Startopstelling: 1) Bram Heikoop; 2) Mike van Dam; 3) Hassan Ouahabi; 4) Ivo Heikoop; 5) Dennis Nederveen; 6) Michael Bloemen (aanv.); 7) Salah Azaaj; 8) Hoessein Ouahabi; 9) Kjeld Both; 10) Xander van Riet; 12) Soulaiman Ouahamad

Totale offday voor Gouda leidt tot 0-5 nederlaag

Op een zonovergoten Groenhovenpark begonnen Gouda en Haastrecht vandaag aan de laatste groepswedstrijd van de beker. Haastrecht zou genoeg hebben aan een gelijkspel om de groepswinst te pakken, maar de intenties bij de bezoekers waren vanaf de eerste seconde duidelijk: Vol voor de winst.        Dit devies leverde binnen 30 seconden al een 0-1 op, maar deze werd, gelukkig voor Gouda, terecht afgevlagd. Haastrecht ging door met aanvallen en na 4 minuten kon Mike ternauwernood voorkomen dat ze met 2 man richting Bram konden gaan.  Een minuutje later was er aan de andere kant een corner voor Gouda, deze werd makkelijk gepakt door oud Gouda keeper Jelle Pina, die de bal vervolgens snel uit wilde trappen maar daarbij de scheidsrechter in de rug raakte. Na een onderbreking van 15 minuten bleek dat F.A. Pille niet verder kon. Gelukkig heeft Gouda, in de vorm van Mark Kuil, een officiele KNVB scheidsrechter en zo nam Mark de resterende 84 minuten voor zijn rekening.

In de 14de minuut kwam Haastrecht goed door aan de rechterkant van het veld en na een snelle combinatie werd er door de spits afgerond, Bram was kansloos en Gouda stond achter. 0-1. 2 minuten later leek Xander van Riet wat terug te doen, maar zijn schot kon nog net gekraakt worden en tot corner worden verwerkt, de corner die volgde kon geen potten breken. In de 20ste minuut trapte Dennis Nederveen een vrije trap van net over de middenlijn diep het 16 meter gebied in, maar Jelle Pina had de bal voordat Kjeld echt gevaarlijk kon worden.

3 minuten later stond iedereen, op Bram na, op de helft van Haastrecht, na een snelle verovering was Haastrecht er bliksemsnel uit, en werd er van net over de middenlijn meteen geschoten waardoor Bram niet meer bij de bal kon en de 0-2 moest toestaan.

In de 26ste minuut was een goede ingreep van Hassan Ouahabi nodig om te zorgen dat het niet binnen het half uur 0-3 zou staan, maar Gouda had het zwaar deze periode met het snelle aanvalsspel van de bezoekers.

In de 35ste minuut volgde het laatste gevaar van Gouda zijde in de eerste helft, waar Mike van Dam een goede kopbal in huis had uit een corner van Xander van Riet, helaas stond Jelle Pina goed gepositioneerd en kon hij de bal uit het doel houden. In de minuten die volgden moest Gouda nog 2x aan de spreekwoordelijke noodrem trekken, na snelle uitbraken van Haastrecht, maar verder dan een schot in de muur en een vrije trap die een meter naast ging kwam Haastrecht ook niet.

De 2de helft begon Gouda met Joel Krijgsman in plaats van Ivo Heikoop. In de 48ste minuut werd een corner van Gouda maar net uitverdedigd, 2 minuten later stonden er ineens 2 man vrij voor Bram en werd de definitieve klap uitgedeeld, 0-3.  Het laatste half uur werd gekenmerkt door de nodige wissels. Zo kwam Jeff Sibbald na 62 minuten het veld in voor Hoessein Ouahabi en kwam Nadir Tanoti voor Salah Azaaj in de 67ste minuut. Een minuutje later moest Nadir meteen ingrijpen, de vrije trap van Haastrecht was behoorlijk gevaarlijk, maar na een intense scrimmage kon Bram de bal goed pakken.

2 minuten later was daar helaas alsnog de 0-4; na een aanval over links van Haastrecht werd de 0-4 binnen geschoten. In de 73ste minuut leek Gouda nog iets terug te doen na een fraaie crosspass van Soulaiman Ouahamad, maar Kjeld stuitte op de nieuwe keeper nadat Jelle Pina het veld met een blessure had verlaten.

Het slotstuk was ook voor de bezoekers, die in de 76ste minuut de 0-5 konden noteren. Het laatste kwartier werd verder uitgespeeld met Max van Iersel en Guus Kleiweg die Hassan Ouahabi en Joel Krijgsman kwamen vervangen, maar verder gebeurde er niets bijzonders meer om te vermelden.

Vandaag zal Gouda moeten leren van de fouten, zich op moeten richten en volgende week weer knallen in de eerste wedstrijd van het seizoen, waar Gouda te gast zal zijn bij VVSB. Een slechte generale… U kunt ‘m verder afmaken. Tot volgende week!

Sonny Hoekstra (teks en foto's)

Overige uitslagen

Een slechte dag voor de senioren. Geen enkel team haalde de volgende ronde. Kanshebbers Gouda VR en Gouda 4 verloren hun wedstrijd en daarmee definitief de koppositie. Verder louter nederlagen, op Gouda 7 na dat de eer redde, maar op doelsaldo tweede werd.

- SVC '08 - Gouda 2 7-1. SVC '08 2 naar de volgende ronde op doelsaldo.

- Spirit 5 - Gouda 3 5-4. Weer eeen nipte nederlaag voor het derde.

- Gouda 4 - Floreant 4 3-6. Floreant ging met de hoofdprijs strijken

- Gouda 5 - sportlust '46 11 1-4

- DONK 2 - Gouda 6 4/0. DONK 2 naar de volgende ronde.

- Bergambacht 5 - Gouda 7 2-4

- Gouda 8 - DSO 11 1-2