Gouda eindigt mooi seizoen in mineur bij Kamerik: 7-1 verlies

Zaterdag 25 mei 2019: Kamerik - Gouda 7-1 (rust 0-0); Doelp. Remco de Wit 1-0 (55e minuut); Jelle Das 2-0 (60e minuut); Johan Nap 3-0 (61e minuut); Issam el Bouazatti 3-1  (kopbal; 71e minuut); Jelle Das 4-1 (75e minuut); Remco de Wit 5-1 (80e minuut); Gerard van de Geer 6-1 (83e minuut) en Jurrie van de Berg 7-1 (90e minuut)

Gouda moest het vandaag doen zonder de vorige week aan zijn voet geblesseerd geraakte keeper Mees van den Berg. Hij werd vervangen door Dealey Snoek, een zeer jeugdige keeper, die normaal in de JO17-1 speelt. Van een "battle" tussen de topscorers Daan de Heer (24 goals) en good-old Jelle Das (23 goals), die vandaag zijn laatste competitiewedstrijd voor Kamerik speelde, kwam het niet. Daan had een familiebijeenkomst en zo had Das het rijk alleen en dat heeft Gouda geweten. Kamerik lijkt klaar voor de nacompetitie.

Na een rustige eerste helft met de beste mogelijkheden voor Gouda, wilde de thuisploeg in deel 2 spits Jelle Das een waardig afscheid gunnen na 18 jaar selectievoetbal en schroefde het tempo en de inzet flink op en daar had Gouda, kennelijk in slaap gesust, niet op gerekend en had er geen antwoord op. Het werd in de tweede helft min of meer overlopen, met als eindresultaat een toch wel genante 7-1 nederlaag. Iedere bal leek voor Kamerik goed te vallen en dan gaat het hard. We kenden al het begrip "valse start" (eerste nederlaag uit bij Siveo '60), maar nu ook het begrip "vals einde". Gelukkig zat er meer dan genoeg "moois" tussen!

Kamerik gaat volgende week de nacompetitie in (tegen oude tegenstander LSVV '70), evenals Linschoten en sinds vandaag ook WDS, dat via een magere 0-1 bij Rohda '76 net de ene punt voorsprong op SC Woerden vast kon houden en zo via de 3e plaats de 1e periode van Gouda overnam. Gouda eindigde uiteindelijk met 8 punten voorsprong op Kamerik (60 punten om 52) op de eerste plaats en scoorde ook nog net de meeste goals (74). Het aantal tegengoals was daarvan precies de helft. Verder was Gouda de ploeg die zowel uit als thuis de meeste punten binnenhaalde. Maar met 7-1 verliezen, het blijft iets waar je als spelers, supporters en trainers natuurlijk niet vrolijk van wordt. Daar zal nog wel een boompje over op gezet worden.

Overige uitslagen

- De Jodan Boys 6 - Gouda 3 3-3. Goede afsluiting tegen de nummer 2, die zo op 5 punten afstand blijft. Gouda 3 eindigt op 50 punten uit 22 wedstrijden, met een doelsaldo van 95-37; de meeste gescoorde goals en de minste tegen; op alle fronten dus de ware kampioen!

- Sportlust '46 6 - Gouda 5 2-1. Het vijfde heeft kennelijk de moed opgegeven en verloor weer.

- Gouda 6 - DSO 15 9-4. Gouda 6 is aardig op dreef de laatste weken en won weer en staat 10e met 27 uit 25. Volgende week de latste wedstrijd, thuis tegen Berkel 9

Gouda VE1 - Sportlust '46 VE1 2-0. Door deze zege staan onze Veteranen nu 10e met 26 uit 24 en met nog 2 wedstrijden te gaan kan het bij winst nog flink stijgen.

- Cabauw JO19-1 - Gouda JO19-1 5-4. Door deze nederlaag in de laatste wedstrijd verspeelde Gouda JO19-1 de 2e plaats.