Gouda knokt zich met 10 man terug naar 2-2 bij Blauw-Zwart

Zaterdag 27 november 2021: Blauw-Zwart - Gouda 2-2. Doelp. Bram Smit 1-0 (26e minuut); Bram Smit 2-0 (32e minuut); rust; Kjeld Both 2-1 (65e minuut) en Kjeld Both 2-2 (73e minuut)

Hardwerkend tiental pakt punt bij Blauw-Zwart

Gouda speelde vandaag in Wassenaar tegen Blauw-Zwart, de ploeg die al een maand ongeslagen was en dus weer een geduchte tegenstander. Een ploeg die er meteen bovenop klapt vanaf de eerste minuut, zo bleek ook nu weer.

Opstelling Gouda: Bram Heikoop, Wayne Weibolt (Ivo Heikoop) (Max van Iersel), Mike van Dam (Nadir Tanoti), Dennis Nederveen, Erwin van der Wal, Hassan Ouahabi, Kjeld Both, Michel Bloemen©, Hoessein Ouahabi, Jessy Hoekstra, Xander van Riet.

Blauw-Zwart was de baas op het veld vanaf de eerste minuut, zonder dat het echt hele grote kansen kreeg en was het van beide kanten een bedenkelijk niveau. Gouda kwam niet tot voetballen en had teveel als eerste reflex om de bal maar meteen lang naar voren te schieten. Iets wat nog niet veel nut had met de sterke Blauw-Zwart verdediging. Blauw-Zwart dat na 26 minuten toch de voorsprong kreeg en 5 minuten later deze voorsprong meteen verdubbelde. Gouda zat dus weer in een hele lastige situatie en deze werd er niet beter op toen Jessy in de 36ste minuut met rood van het veld gestuurd werd.

Gouda kon de 2-0 houden tot de rust, waarna er in de 2de helft ineens een hele andere wedstrijd ontstond. Gouda had besloten om met 10 man maar gewoon keihard te gaan werken, iets wat natuurlijk een basisbegrip zou moeten zijn, maar met 10 man misschien toch iets meer naar boven komt. En dit had duidelijk effect. Blauw-Zwart wist even niet wat het met Gouda aan moest, hangend op de 2-0 voorsprong en spontaan was daar Kjeld Both in de 65ste minuut met de aansluitingstreffer. Gouda ging door en kwam, weer door een doelpunt van Kjeld, in de 73ste minuut na een foutje van de thuiskeeper zelfs op 2-2. Een scenario dat helemaal niemand na 36 minuten had kunnen bedenken.

In de laatste 20 minuten pakte Blauw-Zwart de draad weer op, kreeg het nog 3, misschien zelfs 4 levensgrote kansen, maar toen bewees Bram Heikoop dat hij een uitstekende keeper is en redde hij vandaag een punt voor Gouda. Samen met Kjeld was hij de man van de wedstrijd. Gouda steeg 2 plaatsen doordat Be Fair van Nieuwkoop verloor (3-1) en de wedstrijd Sporting Leiden – CVC Reeuwijk werd afgelast.

Sonny Hoekstra

(Foto's Coos Hubscher, website Haagsamateurvoetbal.nl)

Overige uitslagen

- Gouda 4 - Olympia 2 5-3. Nuttige en uiteraard leuke overwinning, want in een derby tegen Olympia en het was ook al eer even geleden. Gouda 4 heeft nu 6 uit 4.

- Gouda 6 - Bsc '68 7 6-1. Het zesde rekende ondubbelzinnig af met deze concurrent en blijft zo bovenaan met 18 uit 7, maar heeft nog veel concurrenten.

- Gouda 7 - Rohda '76 6 0-2. De tegenstander passeerde het zevende (7 uit 6) op de ranglijst.

- Gouda 8 - Schoonhoven 7 2-3. Het achtste miste de kans flink afstand te nemen van de puntloze nummer laatst. Het verschil is nu nog 1 punt. .

- Schoonhoven 6 - Gouda 9 1-1. Ietwat teleustellend gelijkspel voor de nummer 4 met nu 13 uit 6.

- Gouda 35+ 1 - FC Oudewater 35+ 1 5-4. Onze veteranen wisten zich net de puntloze rode lantaarndrager van het lijf te houden en wonnen zo voor de derde keer op rij en hebben nu 9 uit 7.

- Gouda JO19-1 - CVC Reeuwijk JO19-1 2-2. Goed gelijkspel tegen hoger genoteerde tegenstander.

De overige teams hadden rust of werden afgelast, zoals Gouda 2 en de Gouda Vrouwen