Gouda moet meerdere erkennen in sterk VVOR: 1-5

Zaterdag 8 september 2018: Gouda - VVOR 1-5 (2e bekerronde). Doelp. Tom van Hoogstraten 1-0 (5e min.); Dayne de Weerdt 1-1 (33e min.); Fabian Lemmob 1-2 (36e min.) en 1-3 (39e min.); rust; Dhija Rahmoune 1-4 (70e min.) en 1-5 (79e min.)

Bij Gouda kwamen vandaag vergeleken bij vorige week aan de start Jilles Oosterom en Aassim Souisi. Hoessein Ouahabi vierde vakantie en dezelfde spelers als vorige week zijn nog steeds geblesseerd. Daar kwam tijdens de warming-up Michel Bloemen bij. Door deze verdiende nederlaag werd Gouda uitgeschakeld voor de beker en omdat Rotterdam United - Swift Boys in 2-2 eindigde zijn deze ploegen ook uitgeschakeld en is VVOR dus al door naar de volgende ronde.

Gouda begon goed aan de wedstrijd. Er werd veel energie gestoken in het veroveren van de bal en in de 5e minuut werd Tom van Hoogstraten daaruit over rechts diepgestuurd. Scheidsrechter Streef negeerde het Rotterdamse vlagsignaal en Tom schoof de bal simpel langs keeper Danny Slegtenhorst, nota bene overgekomen van Hermandad, en scoorde zo de 1-0 (foto onder).

Gouda bleef de Voetbal Vereniging Oost Rotterdam goed van kansen afhouden en in de 14e minuut zag Daan de Heer kans een verdediger van zich af te schudden bij een diepe bal en hij liep alleen op de keeper af. Daar waar Daan tegenwoordig zo trefzeker is, schoot hij nu wild over, dé  kans op 2-0. (foto onder)

Daan de Heer schoot de vrije kans over het doel tegen de ballenvanger

De gasten, met een zevental nieuwe spelers ten opzichte van vorige seizoen in de gelederen, voerden langzamerhand de druk op en waren steeds vaker op de Gouda-helft en voor het Gouda-doel te vinden. Trainer Van Gestel verving na een half uur al een speler, omdat hij zijn taken niet naar tevredenheid uitvoerde. Daarna werden de gasten pas echt gevaarlijk. Na een langdurige scrimmage voor het doel van keeper Mees van den Berg, constateerde scheidsrechter Maarten Streef dat de bal de doellijn gepasseerd was, 1-1 in de 33e minuut. Drie minuten later verzuimde Yassin el Aaoudati çentraal achterin de bal direct door te spelen, waarna de nummer 7, Fabian Lemmob hem de bal afhandig maakte en hard op doel schoot. Die bal was te hard voor de Gouda-keeper en zo was het 1-2 (foto onder).

De nr. 7 ontfutselde onze nr. 6 de bal en schiet hard de 1-2 binnen

Weer drie minuten later ging het nogmaals mis. Uit een corner van VVOR werd de bal weggekopt en van buiten het strafschopgebied schoot weer de nr. 7 hard en laag op doel en door een woud van benen zag keeper Mees de bal te laat en dook er over heen, 1-3. Drie goals binnen 6 minuten. Daar bleef het bij tot aan de rust.

In de 51e minuut was de eerste grote kans voor Gouda. Issam el Bouazatti kwam door over links en kon tweemaal keeper Slegtenhorst onder vuur nemen, maar die blokte beide malen het schot (foto onder).

Hier stuit Issam el Bouzatti voor de tweede maal op de keeper en een verdediger maakt de rebound onmogelijk

Rond het uur stuitte Tom van Hoogstraten, die vaak buitenspel gegeven werd, enkele malen op de keeper en dat leverde slechts corners op. In de 70e minuut raakte de ingevallen Kjeld Both op het middenveld de bal verkeerd en de gasten profiteerden scherp met een snelle combinatie over rechts, gevolgd door een lage harde voorzet, door de ingevallen Dhija Rahmoune bij de eerste paal vrij binnengeschoven, 1-4. Gouda bleef het proberen, maar het leverde niet meer op dan halve kansjes, meestal gedwarsboomd door de verdedigers die 100% scherp bleven en altijd wel een voet voor de bal wisten te krijgen. In de 79e minuut profiteerde VVOR van het oprukken van Gouda, op dezelfde manier als bij de 1-4. Weer snelle combinatie over rechts, gevolgd door een lage voorzet, bij de rechter paal door Rahmoune met een wippertje langs/over keeper Mees binnengewerkt.

Het lukte Gouda niet meer de score een dragelijker aanzien te geven en zo wonnen de gasten dikverdiend deze sportieve wedstrijd op een goed bespeelbaar hoofdveld met 1-5. VVOR gaat ongetwijfeld weer een sterke rol spelen in de derde klas. Zo leed Gouda de eerste nederlaag in de voorbereiding. Volgende week thuis voor de beker tegen Rotterdam United, de laatste oefening voor de competitie begint.

Overige uitslagen

Gouda 2 (foto boven) speelde met 1-1 (doelpunt Joel Krijgsman) gelijk tegen het iets sterkere Jodan Boys 6, met een goed thuisdebuut van keeper Jan Willem van Maanen, eerder Gouda-lid. Beide teams hebben nu 4 punten uit 2 wedstrijden, waarbij het doelgemiddelde van Jodan Boys iets beter is. A.s. zaterdag sluit het tweede de poule af bij WDS 2, dat met 3 punten ook nog een theoretische kans heeft. Het zou wel eens op doelsaldo beslist kunnen worden!

- Alphia 3 - Gouda 3 2-4. Tweede zege voor het derde dat nu 3 punten los staat van twee achtervolgers. De laatste wedstrijd gaat tegen het puntloze Bodegraven 2.

- Xerxes DZB 6 - Gouda 5 3-5. Tweede zege van het vijfde dat volgende week de poule afsluit bij concurrent SV Ommoord 4.

Gouda 7 speelde thuis tegen ARC 15 (uitslag 3-0). Gouda 7 speelde afgelopen woensdag de eerste wedstrijd met 2-2 gelijk bij Zwammerdam 3.

- De Gouda Veteranen (foto onder) verloren ook de tweede poule wedstrijd en wel met 3-6  van Graaf Willem II VAC VE-2 en zijn nu uiteraard uitgeschakeld.

- Gouda JO19-1 - RVC '33 JO19-2: 9-2