Gouda oefent zich naar gelijkspel in Bergambacht: 2-2

Dinsdag 17 augustus 2021: Bergambacht - Gouda 2-2. Scheidsrechter Joop Kok. Doelp. Twan Smidt 1-0; rust; Luuk Botter 2-0; Rayan Chazairzadeh 2-1 en Jessy Hoekstra 2-2

Degelijk gelijkspel voor Gouda in Bergambacht

Vanavond speelde Gouda de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding, tegenstander was de altijd sterke vierde klasser Bergambacht.

In de eerste helft viel er niet zoveel te beleven op Sportpark Hofkamp, de miezerregen die viel hielp daar dan ook niet bepaald aan mee. In de beginfase nam Bergambacht het initiatief en leek het afentoe gevaarlijk te worden met hun snelle buitenspelers. Maar heel veel verder dan een vrije trap in de muur en een paar corners die makkelijk verwerkt konden worden, kwam Bergambacht niet. Gouda kwam eveneens nog niet aan voetballen toe en moest het doen met een schot van Michel dat over ging en een makkelijke vangbal op een schot van Hoessein. Na 27 minuten spelen werd Max aan de rechterkant richting de keeper gestuurd, ten val gebracht, maar dit werd als te licht beoordeeld om de bal op de strafschopstip te leggen. Het kwartier dat volgde zullen beide trainers samenvatten met kreten als ‘de organisatie stond goed’ en ‘we hebben niets weggegeven’. In de volksmond ook vaak gewoon ‘saai’ genoemd. Helaas werd de rust net niet met een 0-0 stand gehaald, want in de blessuretijd kon een van de buitenspelers van Bergambacht ervandoor na een afgeslagen corner aan de andere kant. Hij was razendsnel weg en lobde de bal knap in het dak van het doel achter Kamal. De 1-0 ruststand was een feit.

In de 2de helft zette Bergambacht dit door en was het tot de 60ste minuut de baas op het veld, Gouda kwam bijna niet van de eigen helft af, en dit resulteerde in de 54ste minuut tot de 2-0. Jessy schoof de bal in de voeten van een Bergambacht speler, die na een flinke solo een teamgenoot vond, die kon afronden. 2-0.  Het laatste half uur leek Gouda de schroom een beetje van zich af te gooien en begon het beter te voetballen. Bergambacht kwam nog maar met vlagen van de eigen helft af en Jessy had in de 65ste minuut de 2-1 voor het inschieten, maar miste oog in oog met de Bergambacht keeper, de corner die volgde zorgde nog wel voor ietwat paniek achterin bij Bergambacht, maar leverde geen doelpunt op. Na 71 minuten gespeeld te hebben kwam die aansluitingstreffer er wel, Na een klutsvoorzet van Jeff kwam de bal uiteindelijk voor de voeten bij Rayan die de bal achter de keeper schoof en zo de 2-1 op het bord zette. Gouda bleef de intentie houden om te zoeken naar de gelijkmaker of zelfs meer, maar werd regelmatig (onterecht) afgevlagd. Waardoor de 2-2 pas in de 77ste minuut viel. Jessy kon vanaf eigen helft richting het Bergambacht doel gaan, had nog 2 tegenstanders, een laatste verdediger en de keeper en besloot van 40 meter om maar gewoon te schieten omdat de keeper iets voor zijn doel stond. De bal was goed geplaatst en vloog de linkerbovenhoek in over de keeper heen. De gelijkmaker was daar. In de minuten die volgden had Gouda qua veldspel nog wel recht op meer, maar dit was niet te realiseren omdat iedere diepe bal werd afgevlagd. Het bleef daarom bij 2-2. Een terechte eindstand op basis van de hele wedstrijd.

Sonny Hoekstra