Gouda oefent zich naar hoopgevend gelijkspel in Rotterdam

Zaterdag 18 januari 2020: IJVV de Zwervers - Gouda 3-3; rust 1-2. Doelpunten: Hoessein Ouahabi 1-1; Daan de Heer 1-2; Hoessein Ouahabi 3-3

Gouda oefent zich telkens naar goede resultaten tegen IJVV de Zwervers, de voorlaatste ploeg van onze trainer Peter Huisman. Na tweemaal thuiswinst in de laatste 2 seizoenen, werd het ditmaal uit een gelijkspel. En dat tegen een team dat het behoorlijk doet in de derde klasse C, op plek 6 met 18 punten uit 12 wedstrijden, zeer ruim boven de streep. Gouda moet daarmee weer klaar zijn voor de herstart van de competitie, volgende week uit tegen VVSB in Noordwijkerhout.

De na dit seizoen bij Gouda vertrekkende hoofdtrainer Peter Huisman, op weg naar Rotterdam

De wedstrijd IJVV de Zwervers 2 - Gouda 2 ging niet door. Wel oefende het tweede afgelopen donderdag al bij De Jodan Boys 3, een klasse hoger (2e) spelend dan ons tweede en het werd een min of meer logische 7-3 nederlaag. Dinsdag wordt geoefend tegen ONA 2 en dan moet ook het tweede klaar zijn voor de herstart uit bij Bergambacht 2.

Overige uitslagen

- Olympia 1 - Gouda 3 2-3. Het derde nam een stevige horde door de derby bij subtopper Olympia 1 te winnen. De voorsprong bovenaan is nu daadwerkelijk opgelopen tot 7 punten op ASW 4, een mooi uitgangspunt!

- Gouda 4: rust

- Rohda '76 5 - Gouda 5 0-1. Het vijfde sloeg een goede slag, door van het gelijkstaande Rohda '76 5 te winnen en versterkte zo de derde positie. Koploper Bodegraven 3 won van de nummer 2 WDS 4, dat nu nog 1 punt meer heeft dan het vijfde.

- Gouda 6 - SDV 6 1-10. En weer verloor het zesde ruim van de gedeelde koploper, uit met 8-1 en nu thuis met 1-10. Het waarom was duidelijk zichtbaar. Het zesde had vaak de bal, maar viel traag aan, waarna de gasten messcherp uit hun verdediging kwamen en dan genadeloos toesloegen. Zo had Gouda de eerste vijf minuten de bal, maar bij de eerste de beste tegenaanval werd het 0-1. Op de foto onder ontsnapt het zesde nog net (het bleef 1-1), maar een paar minuten later was het toch al 1-2. Het zesde staat nu toch nog 4e met 18 uit 11 en met een doelsaldo van 36-36, waarvan dus de helft van de tegendoelpunten voor rekening van SDV 6 kwam.

- Gouda 7 - BSC '68 8 4-1. Fijne herstart voor het zevende, want het team kon thuis aantreden tegen de puntloze nummer laatst. Het team staat nu 5e met 17 uit 11.

- Gouda Veteranen: op wintertrainingskamp

- FC Oudewater JO19-2 - Gouda JO 19-1 3-2. Valse start voor onze oudste jeugd in de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie