Gouda scoort eindelijk, maar verliest toch bij Alphia: 2-1

Foto's website Alphia

Zaterdag 9 oktober 2021: Alphia - Gouda 2-1. Doelp. Rayan Chazavizadeh 0-1 (36e minuut); Jake van Rijn 1-1 (40e minuut); rust; Vincent Hoogervorst 2-1 (74e minuut)

Startopstelling Gouda: Bram Heikoop, Salah Azaaj, Mike van Dam, Dennis Nederveen. Wayne Weibolt, Reshon Wijngaarde, Michel Bloemen, Jessy Hoekstra, Xander van Riet, Aassim Souissi en Rayan Chazavizadeh

Gouda trad vandaag op Sportpark De Bijlen aan zonder de gebroeders Ouahabi en de voor 1 wedstrijd geschorste aanvoerder Erwin van der Wal. Soulaiman Ouahamad moest werken. Terug van een schorsing was Michel Bloemen. Al met al was Gouda vandaag gemiddeld nog jonger dan het toch al is dit seizoen.

Voor rust kreeg Alphia de meeste kansen, maar Gouda kwam toch voor, toen Rayan het eerste doelpunt van dit seizoen met een mooi schot voor Gouda scoorde. Kort voor rust maakte de thuisploeg uit een intikker de 1-1.

Na de thee heeft Gouda geknokt voor het eerste puntje, maar een kwrtier voor tijd werd het toch 2-1 door een onhoudbaar schot van routinier Vincent Hoogervorst en het lukte Gouda niet meer nog op gelijke hoogte te komen.

Positief bekeken kun je zeggen dat Gouda voor het eerst dichtbij een resultaat gekomen is. Ook de meeste concurrenten onderin verloren. TAVV haalde wel de eerste punten door met 3-4 bij Blauw Zwart te winnen. Lugdunum kreeg thuis een flinke tik van koploper VVSB (0-5) en blijft op 1 punt, FC VVC verloor weer zonder nog gescoord te hebben, nu met 0-3 van Be Fair en Nieuwkoop scoorde ook weer niet en bleef eveneens puntloos. Kortom, een veilige plek op de ranglijst is nog steeds heel goed mogelijk voor Gouda, maar dan zal volgende week thuis eigenlijk wel van de FC VVC gewonnen moeten worden.

Rumoer bij FC Oudewater - Sporting Leiden, waar de wedstrijd in de 82e minuut tijdelijk afgebroken werd. Na afkoeling bleef de stand 2-1 en de FC Oudewater mede koploper. Oegstgeest - CVC Reeuwijk werd in de eerste helft afgebroken bij de stand 0-1, maar hier was een blessure van de scheidsrechter de oorzaak.

Overige uitslagen

- Alphia 2 - Gouda 2 2-4. de eerste punten voor het tweede, waarbij de dank mede uit kon gaan naar invaller Daan de Heer (het derde had rust) die driemaal scoorde. Max van Iersel scoorde het vierde doelpunt. Alphia 2 stond onderaan met -3 punten, dus deze zege was extra belangrijk! Gouda 2 steeg met stip naar de veilige plek 8.

- Gouda 3 en 4 hadden rust.

- Xerxes DZB 9 - Gouda 5 0-0

- Gouda 6 - Koudekerk 4 6-3  (foto boven)

- Gouda 7 - WDS 5 0-3

- Gouda 8 - Alphia 10 1-4

- SVS 8 - Gouda 9 2-0

- Gouda 35+ 1 - de Jodan Boys 35+ 1 1-5

- Gouda VR 1 - SPV '81 1; afgelast. Vorige week ging de wedstrijd van ons Vrouwenteam op het laatste nippertje bij VEP VR 2 niet door. VEP had een snipperwedstrijd opgenomen wegens teveel griepgevallen. Vandaag ging de wedstrijd tegen SPV '81 niet door, want SPV '81 heeft zich teruggetrokken. Hopelijk gaat volgende week de wedstrijd uit bij het sterke Stolwijk (16.30 uur) wel door!

- Gouda JO19-1 - ARC JO19-1 3-3. Gouda wist een 3-1 achterstand tegen de koploper ongedaan te maken. Gouda JO19-1 heeft nu 6 punten uit 5 wedstrijden in deze najaarscompetitie 1e klas.