Gouda uitgeschakeld voor de beker bij Ariston '80: 4-1

Dinsdag 19 november 2019: Ariston '80 - Gouda 4-1; rust 1-1. Doelpunt Daan de Heer

Terwijl een jeugdig en speels Nederlands elftal in de Johan Cruijff Arena Estland wegspeelde met 5-0, moest in Delft een zonder een aantal vaste waarden spelend Gouda het opnemen tegen studentenclub Ariston '80 op het Sportpark van de Technische Universiteit. Ariston '80, een club met maar liefst 17 mannen teams en 4 vrouwen elftallen en met een hoger spelend tweede, staat in de subtop van de derde klasse B en doet daar goed mee om de prijzen. Gouda heeft andere zorgen en wil wegblijven van de onderste drie plaatsen in 3A. Kortom, niet alleen was het een uitwedstrijd, met voor Gouda de nodige afwezigen, maar ook nog een bij voorbaat gezien de ranglijst een enogszins ongelijke strijd. En al kan het bij (beker)voetbal altijd verrassend uitpakken, in dit geval werd het een toch de voor de hand liggende nederlaag, al deed Gouda zeker goed mee. En "Ariston' betekent in het Grieks natuurlijk niet voor niets "de beste".

Trainer Peter Huisman meldt het volgende:

"We begonnen niet heel goed en Ariston scoorde op dat moment in de 15e minuut de verdiende 1-0

Na 20 min kwamen we beter in de wedstrijd en Daan de Heer scoorde in minuut 40 de verdiende gelijkmaker, we waren toen beter.

Na rust een ingestudeerde corner waar we niet goed dekten en de bal werd vrij ingekopt bij tweede paal.

We bleven goed in de wedstrijd met een paar kleine mogelijkheden, maar schotkracht ontbrak in de laatste fase.

Een individuele fout werd rond minuut 80 afgestraft 3-1. De 4-1 in de slotseconden deed er niet meer toe.

Weer nuttig geweest en andere spelers aan het werk gezien. Gestart met Tobias/Hoekstra (55e Ivo Heikoop)/Kapteijn/vd Berg/Nitai; Hassan (60e Max van Iersel)/Bloemen/Nederveen (60e Guus Kleiweg), De Visser/Hoessein/De Heer."

De wedstrijd van aanstaande zaterdag, uit bij de nummer laatst Oegstgeest (14.30 uur), is natuurlijk veel belangrijker en hopelijk zijn een aantal van de vandaag ontbrekende vaste waarden dan weer voldoende hersteld om toch mee te kunnen doen of om op de bank te kunnen beginnen.