Gouda verliest in Ommoord de eerste oefenwedstrijd

Zaterdag 21 augustus 2021: SV Ommoord - Gouda 5-2; rust 1-1. Doelpunten Gouda: Guus Kleiweg (1-1) en Kjeld Both (5-2)

Gouda speelde vanmiddag in Rotterdam bij vierde klasser Ommoord en kreeg in de eerste paar minuten meteen een vrije trap binnen 20 meter en een daaropvolgende hoekschop. Uiteindelijk leverde dit een afstandsschot van Xander van Riet op, helaas makkelijk uit de bovenhoek geplukt door de keeper van de thuisploeg. In de 4de minuut kreeg Ommoord iets over de middenlijn een inworp, ‘niets aan de hand’, zou je zeggen. Totdat de spits van Ommoord de bal vanaf 40 meter vanuit de lucht ineens op doel schoot. De bal viel op een prachtige wijze binnen en Gouda keek tegen een vroege achterstand aan. In de minuten daarna bleef Gouda onder druk staan zonder dat het hele grote kansen tegen kreeg.
Na 20 minuten volgde een lichte kanteling, Gouda kwam wat meer in het eigen spel en dat leverde ook enkele kleine kansjes op via Guus Kleiweg, Hoessein Ouahabi en Xander van Riet. Maar zij konden de keeper in de 10 minuten die volgden niet verschalken. In de 30ste minuut leek Ommoord op weg naar de 2-0 na een scherpe counter, keeper Bram Heikoop was de reden dat dit voorkomen kon worden. 2 minuten later kon Dennis Nederveen vanuit zijn linker centrale verdedigingspositie indribbelen tot over de middenlijn, stuurde Xander van Riet de diepte in, die de bal te kort teruglegde op Kjeld Both, waardoor net voorkomen kon worden dat Kjeld voor de gelijkmaker tekende. 5 minuten voor rust kwam de volgende kans voor Gouda. Joel Krijgsman speelde zich goed vrij aan de rechterkant van het veld halverwege de helft van Ommoord, stuurde Kjeld Both de diepte in die richting keeper kon lopen, maar dit werd helaas knap verijdeld doordat de keeper razendsnel uit zijn doel was en Kjeld van de bal kon zetten. Na 43 minuten gespeeld te hebben kwam dan eindelijk de verdiende gelijkmaker op het bord. Guus werd goed vrijgespeeld aan de rechterkant van het zestienmetergebied en kon de bal met zijn linker langs de keeper in de verre hoek plaatsen. 1-1 ruststand.
Na rust was Ommoord de baas op het veld, in de 48ste minuut werd dit meteen beloond met de 2-1 die door de nr. 9 knap werd binnengekopt. Een minuut later was daar bijna de 3-1 maar het schot van de rand van de 16 werd rakelings over geschoten. Na bijna een uur op de klok leek Ommoord alsnog op 3-1 te komen. Nadat het eerste afstandsschot op de lat uiteen spatte, werd de rebound binnen gekopt. De scheidsrechter wees naar de middenstip, totdat hij de grensrechter Mark Kuil met zijn vlag omhoog zag staan. Na een kort overleg met Mark werd dit doelpunt alsnog afgekeurd wegens buitenspel. In de 67ste minuut was het alsnog raak. Ommoord kwam op 3-1. 2 minuten later werd een overtreding van Gouda binnen het strafschopgebied bestraft met een penalty tegen. De nr. 10 van Ommoord faalde niet en zette de 4-1 op het bord. Een klein kwartier voor tijd werd Michel Bloemen naar de kant gestuurd, hij kreeg een tweede gele kaart voor een lichte overtreding. Een rode kaart die de scheidsrechter niet aanvoelde, dit was voor deze oefenwedstrijd en met oog op het wedstrijdbeeld onnodig. Een minuut daarna tekende Ommoord voor 5-1. 10 minuten voor tijd kreeg Kjeld toch nog zijn doelpunt, hij maakte de 5-2, kreeg een minuut later zelfs nog de kans op 5-3 maar deze werd gestuit door de goed keepende doelman van Ommoord. Zo werd de eindstand bepaald op 5-2.
Sonny Hoekstra

Gouda 2 won met 5-4 van SV Ommoord 2. Ook hier dus 5 doelpunten voor een team, maar ditmaal voor Gouda 2, dat aanvulling kreeg uit het derde. Doelpunten Assim, Daniel, Daan, Mo en Salah.