Gouda verslaat NOCKralingen ruim en wint zo haar bekerpoule

Zaterdag 14 september 2019: NOCKralingen - Gouda 2-6.

Doelp. Pim de Visser 0-1 (6e minuut); Pim de Visser 0-2 (22e minuut); 1-2 (34e minuut); Stephan Kapteijn 1-3 (43e minuut); rust; Hoessein Ouahabi 1-4 (51e minuut); Tom van Hoogstraten 1-5 (59e minuut); Jilles Oosterom 2-5 (74e minuut; eigen doel) en Tom van Hoogstraten 2-6 (86e minuut)

Onder leiding van mevrouw Van Gilst haalde Gouda in Kralingen een degelijke zege op zaterdag vierdeklasser NOCKralingen. Gouda had de hele wedstrijd duidelijk de overhand, ook in de score. Pim de Visser ontwikkelt zich steeds meer tot een snelle en gevaarlijke aanvaller en vandaag wist hij de eerste twee doelpunten te scoren op aangeven van Hoessein Ouahabi. Zelf was hij nog de aangever aan het eind bij de laatste goal van Tom van Hoogstraten. Ook Tom scoorde tweemaal en lijkt langzamerhand, ondanks een nog steeds wat gevoelige enkel, helemaal op de weg terug.

Al met al won Gouda verdiend deze toch wel zwakke poule, met 6 uit 2 en een doelsaldo van 21-3...... Gouda plaatste zich hiermee voor de knock-outfase.

Volgende week start de competitie in de derde klas uit bij Lugdunum dat door de kenners sterk ingeschat wordt. Hopelijk kunnen deze week de laatste plooien in het team glad gestreken worden richting een zo sterk mogelijk Gouda aan de start.

Overige bekeruitslagen

Het reeds uitgeschakelde Gouda 2 versloeg CKC 2, ook vorig seizoen een competitietegenstander, met 4-2 na een 4-0 voorsprong. Zo klom team 2 een plekje in de bekerpoule en kan met een goed gevoel richting de competitie gaan, volgende week te beginnen uit tegen Floreant 2

- Gouda 3 - Olympia 2 6-1. Aanvankelijk stribbelde Olympia 2 nog aardig tegen, maar het derde, dat nog 1 punt nodig had, bleek toch wel de sterkere ploeg. Door de 6-1 zege won het derde alle wedstrijden (3-9; doelsaldo 20-9). Het derde plaatste zich dus voor de knock-outfase

- Gouda 4 - BSC '68 7 4-2. Het vierde kwam net een punt tekort op DSO 11, waar de eerste wedstrijd nipt met 0-1 van verloren was.

- Gouda 5 - Nieuwerkerk 6 5-1. Het vijfde won hiermee zonder puntverlies de poule en plaatste zich voor de volgende ronde

Na afloop van de wedstrijd tegen Floreant 5 (4-5 verlies) overhandigde het zesde een cheque van € 1116,--, geld door hen verzameld, aan de Goudse stichting "Kans tegen kanker"

- Gouda 7 - DONK 1 2-5. Het nieuwe jeugdigde team 7 deed het goed tegen DONK 1, vorig jaar een sterke kampioen, maar helaas (voor DONK en de tegenstanders), was de vereniging vergeten DONK 1 hoger in te schrijven. Derhalve was 2-5 niet slecht, zeker gezien het veldspel.