Gouda wint eerste stormachtige oefenwedstrijd met 2-1

Hier de opkomst van de spelers in het nieuwe witte uittenue, aandachtig gadegeslagen (2e van rechts) door oud trainer Willem Dekker, nu trainer van ONA, tevens volgende week om 17.00 uur thuis de volgende oefentegenstander

Zaterdag 10 augustus 2019: Gouda - IJVV de Zwervers 2-1. Doelp. Mourad Boudal 0-1 (21e minuut); Tom van Hoogstraten 1-1 (28e minuut); rust; Pim de Visser 2-1 (88e minuut)

Met vooral na rust een onstuimige wind richting kantine speelden IJVV de Zwervers en Gouda een vlotte oefenwedstrijd, waarin de ploegen aardig aan elkaar gewaagd waren. Gouda bleek de gelukkigste door vlak voor tijd de winnende treffer te scoren.

Gouda startte met achterin keeper Mees van den Berg, Jilles Oosterom, Mike van Dam, Nick van der Elburg (aanvoerder) en Jeffrey Tang. Op het middenveld speelde het met Michel Bloemen, Maikel Hageman en Stephan Kapteijn en voorin met Hassan en Hoessein Ouahabi en de herstelde Tom van Hoogstraten. Nog op vakantie waren onder andere Jessy Hoekstra, Issam el Bouazatti en Kjeld Both.

Gouda zette vanaf het begin de tegenstander flink onder druk, maar dat leverde geen goals op. Na een minuut of 10 werd het een evenwichtige partij. In de 21e minuut een goede aanval over links van de gasten uit IJsselmonde over veel schijven, uiteindelijk met een lage schuiver afgerond door de vrijgespeelde Mourad Boudal.

Maikel Hageman gaat, na een jaartje Gouda 3, weer volop voor een plek hoog in de selectie. Hier laat hij tevens het nieuwe uittenue zien, met het logo van de nieuwe sponsor ET Electric

In de 25e minuut een prachtige passeeractie van Tom op de achterlijn voorbij een vol inglijdende verdediger, maar de voorzet leverde geen doelpunt op. In de 28e minuut een meesterlijk steekpassje met de juiste snelheid gegeven door Maikel Hageman op de diepsprintende Tom van Hoogstraten, die de bal vervolgens rechts van de keeper onder hem doorschoot en het leer via de paal net aan in het doel zag belanden (foto onder), 1-1.

Na een mooie steekpass van Maikel scoort Tom van Hoogstraten via de rechterpaal de 1-1

Tot de rust verder geen grote kansen, omdat het spel zich voornamelijk op de middenveld afspeelde en de verdedigingen goed stonden.

Na de thee diverse wissels bij Gouda. In het veld kwamen Jeroen van den Berg (voor Jeffrey Tang), Daan de Heer (voor Tom van Hoogstraten), Zenon van Elst (voor Jilles Oosterom) en Pim de Visser (voor Hoessein Ouahabi). Het begon nu toch bij vlagen echt te stormen en Gouda moest de bal tegen de storm in laag zien de houden, terwijl De Zwervers door de wind de ballen vaak te hard gaven, waardoor die dan een prooi waren voor keeper Mees van den Berg of achter of uit gingen.

In de 60e minuut kwam Stijn Dronkers (nr. 17, overgekomen van JO19-1) in het veld voor Maikel Hageman. In de 61e minuut een grote kans voor Pim de Visser en in de rebound voor Michel Bloemen, na goed voorbereiden door Daan de Heer. In de 75e minuut wisselde hoofdtrainer Peter Huisman Jeffrey Tang, Hoessein Ouahabi en Jilles Oosterom "terug' voor Michel Bloemen, Hassan Ouahabi en Stephan Kapteijn. (foto onder) De laatste kwam een paar minuten later weer terug in het veld, omdat Mike van Dam, na mee ten aanval getrokken te zijn, bij een schietpoging een krampaanval kreeg. Hij was trouwens niet de enige van de 22 spelers die aan het eind wat krampverschijnselen kregen.

Na rust werd er regelmatig gewisseld

In de 88e minuut slaagde Gouda er in tegen de storm toch massaal ten aanval te trekken. Eerst stuitte de over rechts sprintende Pim de Visser met zijn schot op een verdediger. De terugspringende bal werd door Daan de Heer opgepikt en uiteindelijk weer afgeleverd bij Pim, die het leer laag in de korte rechter hoek binnenschoot, 2-1. (foto onder)

Na een massale aanval vlak voor tijd scoorde Pim de Visser (3e van rechts) laag in de korte hoek de 2-1

Daarna kon Gouda de wedstrijd rustig uitspelen, want de gasten hadden niet meer de puf om nog eens aan te zetten. Na 90 minuten zette de degelijk leidende scheidsrechter W. van der Geest een punt achter deze sportieve en zeer nuttige oefenwedstrijd. Volgende week komt ONA om 17.00 uur op bezoek voor de aloude (vriendschappelijke) stadsderby, die voortaan ieder jaar in de voorbereiding gespeeld gaat worden.

Gouda 2 zou eerst thuis spelen tegen IJVV de Zwervers 2, maar die hadden niet genoeg spelers. Toen zou uitgeweken worden naar Vitesse Delft, maar die hadden de datum niet goed (dachten de 17e) en zo heeft het tweede vandaag alleen lekker getraind.