Gouda wint stadsderby van GSV met 2-1

Kjeld Both scoort al snel de 1-0 voor Gouda

Zaterdag 28 augustus 2021: Gouda - GSV 2-1. Doelpunten Kjeld Both 1-0; Salah Azaaj 2-0; Hans Vergoed 2-1. Rust en eindstand

Startopstelling Gouda: Bram Heikoop, Salah Azaaj, Wayne Weibolt, Hassan Ouahabi, Guus Kleiweg, Erwin van der Wal, Michel Bloemen, Dennis Nederveen, Hoessein Ouahabi, Joel Krijgsman, Kjeld Both.

Gouda stormde uit de startblokken na de mindere wedstrijd van vorige week bij Ommoord. Dit zorgde ervoor dat Joel na 2 minuten aan de rechterkant goed doorkwam, hij gaf de bal voor en de GSV verdediging kon ternauwernood voorkomen dat Hoessein de 1-0 binnen schoot. De corner die volgde was wel gelijk trefzeker. De bal kwam in de kluts voor de voeten van Kjeld terecht die zonder aarzelen de 1-0 binnen schoot. (zie foto boven). Een mooie opsteker in de 3de minuut.

Gouda bleef druk zetten en na een mooie rush aan de rechterkant van Salah, kon hij in de 6de minuut de bal in de verre hoek langs oud Gouda keeper Bert Jan Marchand schieten.

De 2-0 van Salah Azaaj wordt gevierd

De storm ging na deze goal liggen waardoor GSV beter in het spel kwam. Dit leidde tot kleine kansjes en in de 21ste minuut zelfs tot de aansluitingstreffer. Via een lange bal stond een andere oud Gouda speler ineens alleen voor Bram. Hans Vergoed tekende voor de 2-1.  GSV bleef de ploeg met in ieder geval het meeste balbezit, zonder dat dit tot hele grote kansen leidde. Tot de 30ste minuut ineens Salah op het laatste moment nog een vrijwel zekere gelijkmaker kon blokken. 2 minuten later was de gelijkmaker daar wel, Een lange bal van achteruit zorgde ervoor dat er ineens 2 man alleen voor Bram stonden. De scheidsrechter wees al naar de middenlijn, maar werd teruggefloten door zijn grensrechter, die buitenspel had geconstateerd. Stand bleef dus 2-1. 10 minuten voor rust nam Gouda het initiatief weer over en dit zorgde voor een paar aardige mogelijkheden. Na 37 minuten had Kjeld een harde voorzet vanaf rechts in de benen, de volley van de ingevallen Soulaiman Ouahamad ging maar net langs de linkerpaal. 3 minuten voor rust hadden de ingevallen Jeff Sibbald en Michel de laatste mogelijkheid van de 1ste helft. Michel zag zijn schot rakelings naast gaan en de corner van Erwin die hierop volgde werd net over gekopt door Jeff.

Gouda begon de 2de helft weer sterk, wat leidde tot een kans voor Erwin in de 47ste minuut. Na mooi terugleggen van Soulaiman schoot Erwin de bal richting de linkerhoek, maar zijn schot werd vlak voor de lijn geblokt door een GSV verdediger. 5 minuten later zag Erwin zijn afstandsschot rakelings over gaan. Hoessein was de volgende die voor de 3-1 had kunnen tekenen, maar hij wachtte een fractie te lang met schieten waardoor hij van de bal gezet kon worden. Na een uur gespeeld te hebben kwam daar de volgende mogelijkheid, een voorzet van Erwin werd maar net hard over gekopt door Dennis. 2 minuten later werd Erwin de diepte in gestuurd door Soulaiman, hij omspeelde de keeper, maar had de hoek net te moeilijk gemaakt en zijn schot verdween in het zijnet.

In de 65ste minuut werd GSV weer wakker en een bijna perfect uitgevoerde counter werd geweldig door Bram gepakt. 3 minuten later was het toch weer Gouda met een mogelijkheid. Kjeld veroverde sterk de bal in de 16, maar schoot net te gehaast waardoor de in de 2de helft ingevallen Erik van der Laan de 3-1 kon voorkomen. De laatste 20 minuten waren overduidelijk voor GSV, dat in deze periode meerdere goede mogelijkheden creëerde. Een erg goed keepende Bram was de grootste reden dat de wedstrijd eindigde in een overwinning voor Gouda. De laatste Gouda mogelijkheid kwam een minuut voor tijd via Rayan die aan de linkerkant een mooie loopactie in huis had, zijn schot eindigde in het zijnet. Al met al een goede oefenwedstrijd en zo kan Gouda langzamerhand richting de bekercompetitie gaan werken, die volgende week thuis begint tegen Woubrugge.

Sonny Hoekstra

Gouda 2 verloor met 4-6 van GSV 2, met o.a. Leroy Brank en Jilles Oosterom in de gelederen.

Gouda 4 oefende bij Olympia 2 naar een 5-5 gelijkspel na 5x voorgestaan te hebben.

Donderdag oefent het derde om 19.30 uur tegen DONK 1 (Zat.) en a.s. zaterdag 4 september wordt begonnen met bekerwedstrijden voor jeugd en senioren.