Gouda zakt door de ondergrens in Loosduinen: 8-0

Zaterdag 31 augustus 2019: SV Loosduinen - SV Gouda 8-0 (rust 2-0)

Zaterdag 1 september 2019 was de officiele start van het seizoen 2019 - 2020 met bekerwedstrijden. Gouda 1 zou starten bij De Rijnstreek, maar door grote problemen binnen deze vereniging werd het eerste team uit de standaard competitie teruggetrokken, dus ook uit de bekercompetitie. Gouda 1 had daarom de eerste ronde vrij en speelde vriendschappelijk bij het eveneens naar de derde klasse gepromoveerde SV Loosduinen. Hun eerste team was vrij om de omgekeerde reden, want SV Loosduinen had graag gebekerd, maar omdat het zich vorig jaar uit de beker teruggetrokken had, moet het nu gedwongen een bekerseizoen vanaf de zijlijn toekijken.

Loosduinen bleek van een geheel ander kaliber dan vorige week de SV Vogelenzang. Gezien de uitslag zal duidelijk zijn dat Gouda een slechte wedstrijd speelde tegen een gretig Loosduinen, dat geen medelijden had met de slordige Gouwenaren. Vooral na rust werd door de thuisploeg in een korte periode sterk geprofiteerd van de Goudse gaten achterin door het snel scoren van drie goals.

Graag zou je zeggen, snel vergeten en op naar de bekerwedstrijd van zaterdag tegen Moordrecht, maar de trainersstaf en de spelers zullen hier ongetwijfeld deze week toch op terugkomen, want het goed en met inzet uitvoeren van de afgesproken taken is belangrijk om in de sterke derde klasse waarin Gouda is ingedeeld te kunnen overleven. Daarbij zal de selectie uiteraard ook mentaal ruggengraat moeten tonen om hier overheen te kunnen stappen en met gepast plezier verder te gaan. Positief bekeken was dit een zeer leerzame wedstrijd, maar dat is wel een schrale troost. Zaterdag om 14.30 uur speelt Gouda voor de beker thuis tegen 4e klasser VV Moordrecht, ons welbekend. Moordrecht verloor thuis de eerste poulewedstrijd met 1-5 van NOCKralingen, nadat het na 10 minuten al de keeper geblesseerd zag afhaken..

Deze aanval van Loosduinen levert geen goal op (foto met dank aan website SV Loosduinen)

Andere uitslagen

- Gouda 2 - RAS 2 0-3 (rust 0-2). De felle tegenstanders deden wat Gouda 2 verzuimde, een aantal kansen verzilveren. Het geheel uit Polen bestaande Haagse team (op eigen verzoek lager ingedeeld dan vorig seizoen) won zo van een op papier zeer behoorlijk tweede, een mix van jong en oud(er), dat meer kansen creeerde dan RAS, maar de bal maar niet achter de Haagse keeper wist te werken. Volgende week gaat Gouda 2 naar Quick Boys 5, dat met maar liefst met 1-8 won bij CKC 2. Als Gouda 2 wint houdt het dus nog een kansje op de volgende ronde.

Aanstaande dinsdag 3 september oefent het tweede uit bij Haastrecht 2 (20.00 uur).

- SVS 8 - Gouda 3 5-8. Ons voormalige vijfde, gekend Cupfighter, is opgeschoven naar de plek van het derde en zet ook hier de goede bekerresultaten voort. Weer poule winst? Dan is volgende week tegen De Jodan Boys 7 een goed resultaat nodig (minimaal gelijk), want de Oosterwei bewoners wonnen de eerste pot ook en wel met 5-0 van Olympia 2.

- Gouda 4 - DSO 11 0-1. Gouda 4 is een team dat hetzefde teamnummer behouden heeft. Dit seizoen ingedeeld in de 6e klasse, bleek de aanval in de eerste wedstrijd nog wat roestig. Volgende week uit naar Floreant 4 dat de eerste wedstrijd met 3-0 verloor. De winnaar houdt nog enige kans. (foto onder)

- Xerxes/DZB - Gouda 5 4-7. Het vijfde is het zevende team van vorig jaar, dat toen 1 puntje tekort kwam voor de titel. Nu toch één klasje hoger spelend (7e) ging het goed van start en gaat volgende week thuis verder tegen Moordrecht 2, dat de thuiswedstrijd tegen Nieuwerkerk 6 "afgelast" zag worden.

- Gouda 6 - ARC 17 3-3. Keurig gelijkspel van ons (net als vorig jaar) zesde, het "Heerkens-team". Optisch gezien leek ARC sterker, maar de goals bepalen uiteraard de eindstand. Volgende week uit naar Zwammerdam 3, dat nog niet speelde. (foto onder)

- Gouda 7 - Sportlust '46 12 wordt woensdag 4 september om 20.30 uur gespeeld. Vanwege ons Veteranentoernooi is deze wedstrijd van dit nieuwe team (welkom!) verschoven. (De uitslag werd 2-0; gefeliciteerd mannen!). Dat geldt ook voor de vastgestelde wedstrijd van onze Veteranen, die uiteraard actief waren op het eigen toernooi.