Hazerswoudse Boys de sterkste in oefenduel: 0-2

Zaterdag 11 december 2021: Gouda 1/2 comb. - Hazerswoudse Boys 0-2; rust 0-1

Zoals verwacht kon Gouda veel tegenstand verwachten van sterke 4e klasser Hazerswoudse Boys, temeer daar Gouda om uiteenlopende redenen een behoorlijk aantal sterkhouders moest missen. Na de jaarwisseling hopen we iedereen weer binnenboord te krijgen, zodat er een goede voorbereiding kan plaats vinden richting de hervatting van de competitie op zaterdag 22 januari 2022 tegen Nieuwkoop, dat 2 punten meer heeft, een belangrijke wedstrijd dus. Voor die tijd zal er ongetwijfeld nog vriendschappelijk geoefend worden, waarover later meer. Vandaag bleek Hazerswoudse Boys beter en de gasten wonnen dan ook verdiend met 0-2.

Overige wedstrijden

Zoals voorspeld en ook toegestaan, worden er regelmatig wedstrijden geschrapt. Het programma wordt daarmee schraler, maar er werd vandaag toch nog wel het e.e.a. gepresteerd, zowel bij de jeugd als bij de senioren. Volgende week de laatste (inhaal)speelronde van 2022, waarna de winterstop begint.

- Gouda 4 had vooraf goede hoop vandaag te kunnen winnen van Cabouw 4 en zo op te rukken naar plek 2 wat betreft verliespunten. Dit omdat een paar weken geleden vriendschappelijk 4-4 gespeeld was tegen Cabauw 3. Die 4 kwam er weer voor Gouda, maar Cabauw maakte er maar liefst 5. Het 4e ging dus weer de wachtkamer in met 9 uit 6 en werd gepasseerd door Cabauw 4 dat nu 6e staat met 10 uit 5. Volgende week haalt Gouda 4 in bij Be Fair 6, de derde poging.

- Gouda 7 - Sportlust '46 8 4-3. Mooie afsluiter voor het zevende dat Sportlust op de ranglijst passeerde en het staat nu 6e met 10 uit 8.

- Floreant 8 - Gouda 9 1-2. Tegen de nummer 10 won het negende krap, maar zette zo wel een mooie reeks voort en is nu opgeklommen naar de 2e plaats met 19 uit 8, 2 punten achter koploper SPV '81 3. Op 15 januari 2022 staat de inhaalwedstrijd Gouda 9 - SPV '81 3 op de rol als eerste serieuze senioren wedstrijd van 2022. Hopelijk mag er dan weer publiek aanwezig zijn bij deze kraker.

- Gouda 35+ - WDS 35+ 1-5. Onze veteranen hadden weinig in te brengen tegen subtopper WDS, de nummer 3. Gouda bleef staan op plek 8 met 9 uit 8, ruim boven de 3 ondersten die allen 0 punten hebben.

- Gouda JO19-1 - Haastrecht JO19-1 2-1. Nette zege van onze oudste jeugd op onze iets hoger geplaatste buren. Gouda heeft nu 7 uit 6 en kruipt wat meer uit de gevarenzone, Haastrecht heeft nu 7 uit 5.

De wedstrijd Gouda 8 - Bodegraven 4 is niet gespeeld en verschoven naar volgende week. De wedstrijd van onze Vrouwen bij Rohda '76 is geschrapt en wordt vooralsnog dit jaar niet meer gespeeld.

De overige teams hoefden niet te spelen.