Maikel Hageman neemt afscheid in Nieuwjaarswedstrijd

Tableau de la troupe

De traditionele Nieuwjaarswedstrijd werd uiteraard gespeeld door Gouda 1 (in het blauw), maar de tegenstander was ditmaal een team samengesteld door Maikel Hageman, die daarmee afscheid nam na 16 jaar Zondag- en Zaterdagselectievoetbal. Beide teams waren niet helemaal compleet wegens vakanties en andere omstandigheden. Trainer Peter Huisman genoot nog van een vakantie en werd vervangen door Romeo el Bouazatti. Opvallendste afwezige bij team Hageman was Laurens Borg, maar die lag bij 27 graden in de zon op een strand in Cabo Verde, al was hij er natuurlijk graag bij geweest.

Het team Hageman bestond uit:

Technische staf: - Willem Dekker, Wilco Boere en Koen Borg

Spelers in willekeurige volgorde: - Maikel Hageman

- Robert van Buren; Jurgen Zorg; Fokko Bruning; Ronald Schipper; Jeroen Roukes

- Mo Saber; Paul van Maaren; Laurens de Jong; Ardi Hogerbrug; Pieter Zorgman

- Erwin van der Wal; Hishee Berhane; Paul Helmond; Nick Ottevanger; Pascal Tollenaar

- Jeroen Toonen; Steven Hageman; Danny van Berkel; Patrick de Bont en Addie van Leeuwen

Gouda 1 - Team Hageman 4-2. Doelp. Kjeld Both 1-0; Zenon van Elst 2-0; rust; Hishee Berhane 2-1; Maikel Hageman 2-2; Daan de Heer 3-2 en 4-2

In een wedstrijd van 2x een half uur, kwam Gouda 1 voor rust op een 2-0 voorsprong door Kjeld Both en Zenon van Elst. Eigenlijk was het 3-0, maar grensrechter Wilco Boere wist op de van hem uit het verleden bekende wijze een glaszuiver doelpunt van Jessy Hoekstra bij scheidsrechter Fred Tuinenburg door te laten strepen.

In de pauze wist coach Willem Dekker zijn mannen nogmaals flink op te peppen en met enige toegepaste wissels werd oud Gouda zowaar flink gevaarlijk. Eerst wist Hishee Berhane de achterstand te verkleinen en daarna was het de meester himself die met een hard schot van afstand goede gelegenheids keeper Michel Bloemen kansloos liet, 2-2. Maar daarna kwam zoals altijd dit seizoen het Daan de Heer momentje, ditmaal twee momenten en hij legde daarmee de eindstand vast op 4-2, temeer daar Hishee aan de andere kant nog een open kans overschoot. Een minuut voor tijd kreeg Maikel zijn welverdiende applauswissel.

Maikel bedankt het publiek en zijn medespelers

Seniorencommissie voorzitter Ton Blonk zette na afloop Maikel Hageman in het zonnetje met diverse geschenken. Zo te zien mogen we maandag ook wat van het AD Groene Hart verwachten

Uit AD Groene Hart van maandag 7 januari 2019