Mei 2020: 50 jaar zaterdagvoetbal bij SV Gouda: feestje!

In mei 1970 werd het plan bedacht en uitgevoerd om te starten met een afdeling zaterdagvoetbal bij de SV Gouda. Dat was toen nog heel apart, want er waren veel minder zaterdag- dan zondagverenigingen en zeker heel weinig clubs met een zondag- en zaterdagtak. Inmiddels zijn de rollen in district West II omgedraaid en zet het zaterdagvoetbal hier de toon. Gouda 1 op zaterdag heeft in die vijftig jaar alle rangen doorlopen, van de derde klas afdeling Gouda tot en met de eerste klas KNVB. Nu speelt ons eerste team in de derde klas KNVB en het zou mooi zijn als zij daarin ook na dit seizoen kunnen blijven spelen. De vereniging Gouda is opgericht in 1906 en bestaat op dit moment dus ruim 112 jaar. Voor de grote feesten met recepties, reunies etc. houden we natuurlijk het oprichtingsjaar 1906 aan, maar de vereniging vindt 50 jaar zaterdagvoetbal ook een mijlpaaltje waar bij stilgestaan mag worden. Dat gebeurt vooral met feestelijke activiteiten en zeer beperkt met historie. Lees daarvoor vooral het stuk over het zaterdagvoetbal op onze website onder Clubinfo - Clubhistorie.

Op verzoek van de Seniorencommissie heeft Hans van Sprang een aantal mensen om zich heen verzameld die al een tijdje bezig zijn met plannen en uitwerken. Naast Hans van Sprang zitten in deze "commissie" Lisa de Heij, Agaath Heuvelman, Pieter Zorgman, Paul Helmond, Ivar van de Loo en Hans Sanders. De data zijn inmiddels bekend en ook wat er globaal gaat gebeuren op deze dagen. Aan de uitwerking wordt hard gewerkt, zo mogelijk in samenspraak en samenwerking met de direct betrokkenen. De data zijn vastgelegd in overleg met het bestuur en rekening houdend met competitieverplichtingen, beschikbaarheid velden en datum Pupillenkamp.

Vrijdag 29 mei 2020

Bedrijventoernooi 7x7 in de (voor)avond voor sponsorenteams, bedrijventeams van bedrijven in en rond het Groenhovenpark etc. Met live muziek!

Zaterdag 30 mei 2020

's Morgens tot ongeveer 13.00 uur:

In de morgen activiteiten voor de jeugd, verdeeld over een blok pupillen en een blok junioren. Met feestelijk eten etc.

Er wordt o.a. gedacht aan clinics, maar voorstellen en ideeen van de jeugd(leiders) en hun medewerking wordt natuurlijk zeer op prijs gesteld.

's Middags tot ongeveer 18.00 uur

- 7x7 toernooi voor alle senioren (ook 7x7-teams) en spelers Gouda MO19-1 en JO19-1.

Daarna feest met live muziek

Er wordt gezorgd voor speciaal eten tijdens en na afloop van de wedstrijden en 's avonds is er een groot feest met live muziekvoor alle leden.

Zet de datum 30 mei 2020 dus in je agenda, maak geen andere afspraken, dan maken we er met elkaar een mooi feest van.

Over de details worden onze leden via hun afdelingen of de Feestcommissie op de hoogte gebracht.

Weet je nog een bedrijven/sponsorteam dat mee zou willen doen, geef dat door aan een commissielid, bij voorkeur Lisa of Ivar  (en vol = vol)

Voor suggesties en opmerkingen, vertel het aan een commissielid!

De eerste zaterdagwedstrijd van team 1 werd gespeeld op 12 september 1970 uit tegen Jodan Boys 9 (5-0 winst)