Onmachtig Gouda verliest weer van VVSB: 3-0

Zaterdag 25 september 2021: VVSB - Gouda 3-0. Doelp. Victor Schipholt 1-0 (28e min.); rust; Victor Schipholt 2-0 (47e minuut); rode kaart (2x geel) voor aanvoerder Bloemen (90e minuut) en e.d. 3-0 (90 + 2 minuut)

Opstelling Gouda: 1) Bram Heikoop (k); 2) Salah Azaaj (Guus Kleiweg); 3) Mike van Dam ; 4) Dennis Nederveen; 5) Reshon Wijngaard; 6) Michel Bloemen (A); 7) Max van Iersel (Jeff Sibbald 46e minuut); 8) Jessy Hoekstra (Kjeld Both, 48e minuut); 9) Rayan Chazavizadeh (Joel Krijgsman); 10) Xander van Riet en 11 Hoessein Ouahabi (Erwin van der Wal)

Onmachtig Gouda verliest van VVSB

Gouda begon vandaag de competitie in Noordwijkerhout op het prachtige gloednieuwe sportpark van VVSB, een ploeg die normaal gesproken bovenin de competitie mee gaat draaien. De eerste 10 minuten was het vooral aftasten van beide kanten, in een wedstrijd die sowieso niet zo heel veel kansen telde. Het eerste bijna gevaar kwam van VVSB, door een slordige pass vanuit het middenveld leek de VVSB spits zo richting Bram Heikoop te kunnen gaan, Mike van Dam voorkwam dit met een goede tackle. In het kwartier dat volgde was het vooral VVSB aan de bal, zonder dat het echte kansen creëerde en Gouda kwam niet verder dan een schot van Hoessein Ouahabi, dat een meter of 5 naast ging. In de 27ste minuut was er een knappe sliding van Salah Azaaj nodig om een grote kans voor VVSB te verijdelen, de thuisploeg was wel de bovenliggende partij. 2 minuten later vertaalde dit zich ook in de stand toen VVSB buitenspeler Victor Schipholt van een meter of 12 rechts voor het doel uit kon halen en de bal rechts van Bram binnenschoot.

Gouda leek de rug te rechten want amper 2 minuten na deze openingsgoal stond Xander van Riet ineens helemaal vrij voor de keeper, maar zag zijn inzet door diezelfde keeper gestopt worden. Een fikse tegenvaller in een eerste helft waar verder eigenlijk niets noemenswaardigs gebeurde.

In de 2de helft was Max van Iersel in de kleedkamer achter gebleven en hij werd vervangen door Jeff Sibbald. Een 2de helft waar Gouda matig de kleedkamer uitkwam, want amper 3 minuten bezig had Victor Schipholt zijn 2de van de wedstrijd erin liggen na wat mis timen in de Gouda defensie en stond de thuisploeg op een 2-0 voorsprong. Meteen hierna verliet Jessy Hoekstra geblesseerd het veld en zijn vervanger was Kjeld Both.

Na 54 minuten gespeeld te hebben volgde toch wel een van de meest merkwaardige situaties in deze wedstrijd. Linksback Reshon Wijngaarde wilde een hoge bal hard wegwerken, raakte deze vervolgens compleet verkeerd waardoor deze richting het doel van Bram Heikoop ging, die de bal vervolgens tegenhoudt. Conclusie van de scheidsrechter: Terugspeelbal, en dus een indirecte vrije trap voor VVSB. Deze indirecte vrije trap zorgde voor behoorlijk wat gevaar, maar kon van de lijn gekopt worden door Salah Azaaj. In de 64ste minuut gingen Rayan Chazavizadeh en Hoessein Ouahabi van het veld, hun vervangers waren Joel Krijgsman en Erwin van der Wal. Die laatste was amper een minuut later meteen dreigend, maar zag zijn schot gepakt worden. In de counter die hierop volgde moest Bram het uiterste geven om de bal uit zijn doel te houden, met succes. 2 minuten later was het weer Erwin, die dit keer aan de basis stond van een grote kans voor Gouda, zijn voorzet bereikte Kjeld Both, die zijn inzet een half metertje naast het doel ziet verdwijnen.

In de 71ste minuut moest Salah Azaaj zich noodgedwongen laten wisselen door een blessure, zijn vervanger was Guus Kleiweg. In de 80ste minuut rukte Xander op vanaf de rechterkant van het veld, kwam met een dieptepass op Erwin, die de bal teruglegde op Joel Krijgsman, die net niet aan de bal kwam doordat de VVSB keeper kordaat optrad.

2 minuten voor tijd nog 2 grote kansen voor Gouda op de aansluitingstreffer, maar Joel zag zijn inzet gekeerd worden door de VVSB keeper en Mike zag zijn inzet na een lange rush van de lijn gehaald worden door de laatste VVSB verdediger. In blessuretijd moest aanvoerder Michel Bloemen het veld nog verlaten met 2x geel en 2 minuten later mocht de gifbeker helemaal leeg en kwam VVSB door een eigen doelpunt op een 3-0 voorsprong. Een verdiende overwinning voor de thuisploeg, ietwat geflatteerd. Gouda neemt het volgende week op tegen Be Fair, in eigen huis. Be Fair dat vandaag een 2-0 voorsprong uit handen gaf tegen CVC Reeuwijk.

Sonny Hoekstra (tekst en foto's)

Overige uitslagen

- Gouda VR - FC Oudewater VR 0-4