Oud speler Puck Pols woensdag 31 maart 2021 overleden

Puck Pols (zittend 3e van rechts) kampioen met Gouda A1 in 1964

Op woensdag 31 maart 2021 is onze oud eerste elftal speler Puck (Dick) Pols onverwacht overleden. Hij overleed aan een hartstilstand op 73 jarige leeftijd, veel te jong.

"Puck", geboren op 17 november 1947, speelde in de jeugd, na een start bij ONA, grotendeels bij de V&AV Gouda en werd met een ijzersterk Gouda A1 driemaal kampioen van de afdeling Gouda. Sinds 1967 maakte hij deel uit van de selectie van Gouda 1. De beste seizoenen daarin waren 1972 (tweede achter Xerxes) en 1973, toen Gouda vierde werd, slechts 2 punten achter kampioen Roodenburg, dit in de hoogste amateurklasse. In 1974 plaatste Gouda zich voor de nieuw ingestelde hoofdklasse. In die tijd was Puck een solide laatste man, in beeld voor het Nederlands Amateur elftal, net als zijn teamgenoten Leen Bezem en Hans Brouwer. Het laatste stapje werd na voorselecties net niet gehaald, maar het tekent wel zijn klasse.

Selectie Gouda 1 in 1971. Puck zittend 2e van rechts

Hans Brouwer en Puck Pols (rechts)  op het Gouda-veld aan de Nieuwe Vaart in actie tegen VUC (1974)

Puck Pols vertrok uiteindelijk naar ONA, na een verschil van inzicht met de toenmalige voorzitter. Afscheid op de foto hieronder.

Puck heeft later nog met oude maten gespeeld op zaterdag in Gouda 3 (4x kampioen) en hij was actief als trainer bij Gouda en ONA. Hij volgde het Goudse voetbal nog steeds, maar had gezondheidsproblemen, waardoor hij het wat dat betreft rustig aan deed.

Puck was een aimabel mens die een lange periode op hoog niveau één van de dragende spelers van Gouda 1 was. De laatste jaren was hij de coach van oud Gouda Zondag bij de nieuwjaarswedstrijden. (foto onder, rechts)

De SV Gouda dankt Puck voor de vele mooie voetbaljaren die hij de vereniging geschonken heeft en wenst zijn vrouw en dochters en zijn overige nabestaanden alle sterkte toe in deze moeilijke tijd. Moge Puck rusten in vrede.

(later meer)

Voorzitter Jan Heuvelman namens het bestuur van de SV Gouda