Oud speler Rinus Linschoten overleden

Op zaterdag 4 juli 2020 is onze oud speler Marinus Jan Linschoten (roepnaam Rinus) op 83 jarige leeftijd overleden. Rinus was een echte Gouda-man, vanuit de jeugd doorgestroomd naar de senioren, waarin hij in de jaren zestig regelmatig in het eerste elftal speelde. Hij was bekend om zijn harde schot. Rinus kwam over uit een sterk A1 team, waarvan diverse spelers het eerste hebben gehaald, zoals Cor Neven, Leen Binnendijjk, Arie van Schaik, Jan Revet, Henny Spee en Rinus Linschoten (zie foto).

De laatste jaren, zeker nadat hij weduwnaar was geworden, was Rinus op de zaterdagen een graag geziene gast aan de bar van de kantine en soms langs de lijn, waarbij zijn opgeruimde opstelling de andere gasten deugd deed. Waarna Rinus op zijn fiets weer blijgezind vertrok naar zijn huis in Gouda-Noord. Hoewel bekend was dat hij ziek was, bleek dat niet aan hem te merken, hij bleef positief. Door de sluiting vanwege de corona perikelen hebben wij de laatste fase van zijn leven helaas niet meer mee mogen maken.

Rinus zal gemist worden en wij wensen de nabestaanden alle sterkte toe in deze tijd en we danken Rinus voor zijn positieve bijdrage aan de SV Gouda.

Het bestuur.

Menig Gouda-lid zal zwemmen geleerd hebben bij de Goudse Reddingsbrigade en daar dan ook met Rinus te maken hebben gehad, een fijne instructeur. Op de website van de GRB staat het onderstaande eerbetoon aan hem:

RINUS LINSCHOTEN OVERLEDEN

07 juli 2020
Met verslagenheid nemen we kennis dat zaterdag 4 juli Rinus Linschoten is overleden. Rinus was lid van de Goudse Reddingsbrigade sinds 1 april 1973. Tot 2014 heeft Rinus altijd les gegeven in het zwembad. Ook is Rinus een tijd lid van het bestuur geweest als 2de voorzitter in de periode 1987 tm 1991. Hij was altijd betrokken bij de Goudse Reddingsbrigade en was te vinden op onze klaverjas avonden en andere activiteiten. Stond klaar voor een praatje en een geintje en gaf ook positieve kritiek waar nodig was. We gaan een fijn iemand missen op onze zwemavonden.

Namens het bestuur van de Goudse Reddingsbrigade

In verband met COVID-19 hebben bepaalde leden persoonlijk een kaart gekregen om bij de dienst aanwezig te zijn. U kunt dus niet zomaar bij de dienst aanwezig zijn.
Wilt u de dienst volgen dan kan dat via de  livestream (naam: rinus code: FJSX015)
De dienst is op vrijdag 10 juli en begint om 9.30