Receptie en nieuwjaarstoespraak voorzitter Heuvelman

Iedereen bij binnenkomst een drankje en twee consumptie bonnen, een serieuze taak!

Na afloop van de Nieuwjaarswedstrijden op zaterdag 4 januari 2020 was het weer een gezellige en volle boel in de kantine, waar de traditionele nieuwjaarsreceptie gehouden werd. De live muziek werd ditmaal verzorgd door Richard Lagendijk, aangezien zanger Raats wegens ziekte verhinderd was. De aanwezigen lieten zich de hapjes & drankjes uiteraard weer prima smaken!

Nieuwjaarsspeech van de voorzitter, Jan Heuvelman

"Namens het Bestuur van SV Gouda heet ik U allen welkom in de kantine van SV Gouda om gezamenlijk het nieuwe decennium in te luiden.

Wat gaat het jaar 2020 voor een ieder brengen en in het bijzonder voor onze vereniging SV Gouda?

In de zomer van 2020 zal in ieder geval de kantine worden aangepakt, met name de kozijnen aan de voorzijde zullen in zijn geheel worden vervangen, echter ook het interieur zal worden aangepast.

Op sportief gebied hopen we natuurlijk dat ons eerste elftal de resultaten in de tweede helft van het seizoen gaat verbeteren waardoor spelen in de derde klasse gewaarborgd zal zijn.

De lagere senioren elftallen voetballen elk op een eigen niveau met veel plezier en wij hopen dat zij dit nog lang bij onze club mogen doen.

Bij de jeugdafdeling zijn in samenwerking met de senioren afdeling nieuwe plannen in ontwikkeling om het niveau van de jeugd omhoog te brengen zodat ook in de toekomst het eerste elftal genoeg aanvoer zal blijven houden vanuit eigen kweek, hetgeen essentieel is voor elke amateurvereniging.

Het huidige Bestuur van SV Gouda heeft te kennen gegeven na 10 jaar het stokje over te willen dragen naar een volgende generatie. Dit houdt in dat medio oktober er voor sommige posities nieuwe leden met nieuwe ideeën zich kandidaat kunnen stellen.

Belangrijk is wel dat de uitstekende financiële en sportieve balans van de club wordt gewaarborgd, iets waar het huidige Bestuur zich voor zal blijven inzetten en zal vastleggen alvorens terug te treden.

Via de website en commissies zullen we de leden op de hoogte houden van de voortgang in deze.

Uiteraard is voor een vereniging het plezier van de leden het voornaamste doel en gelukkig komen er steeds meer activiteiten vanuit de leden zelf, zoals het organiseren van feestavonden, toernooien, techniektrainingen, alsmede het vormen van een senior dameselftal, welke na vele jaren  afwezigheid vanaf volgend seizoen weer als SV Gouda Dames 1 als zaterdagelftal gaat spelen. Gezien het feit dat er een gestage groei is van het meisjes/dames voetbal en er zelfs een 7x7 35+ dameselftal bij onze vereniging is, heeft het Bestuur de wens uitgesproken om een aparte commissie op te richten die zich gaat richten op deze groep , waarvoor ook budget zal worden vrijgemaakt. Uiteraard is hier wel kader voor nodig, welke in de nabije weken zal worden gezocht.

Enige kanttekening na 10 jaar U toe te hebben gesproken, is dat de participatie van leden nog altijd bedroevend laag is, de vereniging  is nog altijd afhankelijk  van de vrijwilligers ( waarvan de meesten boven de 70) die ervoor zorgen dat de club blijft functioneren. Daarom nogmaals de oproep aan ieder lid of ouder van een jeugdlid, help mee om de vereniging ook in dit decennium  actief te houden, waarbij de dank aan alle huidige vrijwilligers groot is.

Mede namens mijn mede bestuursleden wens ik U een sportief en gezond 2020 toe!"