Ruime nederlaag Gouda op eigen veld tegen TAVV: 1-6

Zaterdag 30 oktober 2021: Gouda - TAVV 1-6; Doelp.: Robin van Koert 0-1 (2e minuut); Donny van der Neut 0-2 (8e minuut); Yassine el Mariami 0-3 (13e minuut);  rust ; Eigen doel 0-4 (46e minuut); Jeffrey Pieterse 0-5 (penalty; 49e minuut); Yassine el Mariami 0-6 (70e minuut); Max van Iersel 1-6 (78e minuut)

Lag het vandaag misschien aan het regenachtige weer? Of lag het aan het missen van 2 basisspelers? Of de scheidsrechter? We kunnen met z’n allen genoeg externe factoren verzinnen voor de ruime nederlaag, maar ik kan slechts 1 conclusie trekken. De nederlaag lag vandaag vooral aan onszelf (en een sterke tegenstander) en iedere speler zal inzien dat er vandaag alleen maar onvoldoendes waren.

Opstelling Gouda: 1. Bram Heikoop 2. Salah Azaaj 3. Mike van Dam 4. Dennis Nederveen 5. Guus Kleiweg 6. Michel Bloemen© 7. Kjeld Both 8. Joel Krijgsman 9. Daan de Heer 10. Xander van Riet 11. Rayan Chazavizadeh

Gouda begon vandaag zonder de geschorste Jessy Hoekstra en de geblesseerde Erwin van der Wal, daarentegen was daar wel de (tijdelijke) terugkeer van de uit het 3de overgekomen Daan de Heer en de van vakantie teruggekeerde Dennis Nederveen. Het grote probleem vandaag lag in beide helften in de beginfase, Gouda begon rommelig en de bezoekers van TAVV maakten daar dankbaar gebruik van en zo stond er na een kwartier spelen al een 0-3 achterstand op het scorebord.

Na dit stormachtige begin kwamen er toch ook wel weer kansen voor Gouda, Mike van Dam kopte keihard op de lat en Kjeld Both kwam een teen tekort om een voorzet van Daan de Heer binnen te schieten. Maar het overwicht bleef wel voor de bezoekers. Na 34 minuten werd Michel Bloemen geblesseerd naar de kant gehaald en vervangen door Wayne Weibolt. Een minuut voor rust moest Bram Heikoop nog halsoverkop zijn doel uit toen de spits van TAVV plots vrij kwam om de 0-4 nog voor rust te maken, maar Bram wist dit met een goede redding te voorkomen.

Na rust had Gouda eigenlijk dezelfde opstartproblemen, want amper een minuut onderweg stond de 0-4 op het bord, en 4 minuten later had de scheidsrechter de bal op de strafschopstip gelegd na hands van Mike van Dam. De penalty ging onberispelijk raak en zo stond er na 51 minuten 0-5 op het scorebord.

In de 52ste minuut kreeg Gouda een vrije trap op de rand van de 16, een mooie gelegenheid voor Dennis Nederveen, die zijn inzet met moeite gepakt zag worden door de TAVV keeper. Na 57 minuten bracht Gouda nog 2 wissels, Max van Iersel en Jef Sibbald vervingen Rayan Chazavizadeh en Kjeld Both.

Na 70 minuten werd het een nog langere middag, TAVV kwam op 0-6 en Mike van Dam kreeg zijn 2de gele kaart. Hierop werd geanticipeerd door Nadir Tanoti in het veld te brengen en Daan de Heer ging eraf. Was er dan niets positief vanmiddag? Er waren wel positieve punten; de pupil van de week schoot zijn bal voor de wedstrijd keurig binnen en in de laatste 12 minuten van de wedstrijd had Gouda zomaar nog 3 goals kunnen maken, dit bleef bij slechts 1 ‘eretreffer’ van Max van Iersel, waar ook Salah Azaaj en Xander van Riet nog dichtbij waren. Dit was een middag om van te leren en om verder snel te vergeten. Volgende week staat de wedstrijd op het programma tegen Sporting Leiden. Onderin veranderde niet zo gek veel, Lugdunum won de 2de wedstrijd op rij, dit keer van de hekkensluiter VVC (0-1) en Nieuwkoop verloor van Oudewater. Tot volgende week.

In de duistere regenachtige slotfase had Gouda nog meer dan 1x (bovenste foto) kunnen scoren

Sonny Hoekstra

Pupil van de Week

Vandaag was de Pupil van de Week Aiden de Jong van Gouda JO8-2. Hij voorspelde een 2-0 zege voor Gouda, won zelf vanochtend met 6-1, scoorde vanaf de aftrap, maar helaas mocht het voor Gouda 1 niet baten. Wilco Boere sprak de bescheiden Aiden toe en verblijde hem met de oorkonde van Peter Borg, de gesigneerde bal en de zak snippers. Aiden bedankt!

Overige uitslagen

- Gouda 2 - Sportlust '46 3 2-7. Het tweede (wit-blauw) was aangevuld met de gebroeders Ouahabi en Nick van der Elburg. Toch kwam het hoger genoteerde Sportlust met 0-2 voor, maar toen werd er een Woerdenaar door scheidsrechter Fred Tuinenburg weggestuurd. Tegen 10 man haalde Gouda op tot 2-2 en leek op weg naar een zege. Een kopbal uit een vrije trap en een snelle uitbraak zorgde voor 2-4 en toen ging kennelijk het licht uit en liep de stand op tot 2-7. Geen beste beurt al staat het tweede nog steeds 9e van de 14 met 3 punten. De eerste 7 doen mee om promotie, de laatste 7 staan dicht bij elkaar met weinig punten. Volgende week naar Floreant 2, de nummer 8.

- Gouda 3 - de Jodan Boys 6 1-4. Het derde had veel spelers uitgeleend en het had wat geblesseerden, al speelde sommigen van de uitgeleenden ook nog een stukje mee bij het derde. Toch mocht dat niet baten tegen het nog puntloze Jodan Boys en na 0-1 bij rust  werd het maar liefst 1-4

- De Jodan Boys 7 - Gouda 4 6-3. Eerste nederlaag in pas de tweede wedstrijd tegen gelijkstaande ploeg.

- Gouda 6 - de Jodan Boys 13 7-0. Mede koploper Gouda 6 maakte gehakt van het dertiende van Jodan Boys en bleef zo zonder puntverlies. Gouda deelt die koppositie met Alphia 7 dat ook 12 uit 4 heeft, maar Gouda 6 heeft een beter doelsaldo.

- Gouda 7 - Bodegraven 3 2-2. Hert zevende pakte het eerste punt in de derde wedstrijd tegen het doorgaans sterke Bodegraven 3.

- Floreant 5 - Gouda 8 6-1. Het achtste blijft onderin hangen met 1 punt.

- Moerkapellen 35+ 1 - Gouda 35+ 1 -3-1. Onze veteranen verloren ook hun vierde wedstrijd een positie van 0 punten die ze delen met 3 andere ploegen

- Gouda JO19-1 - Moordrecht JO19-1 2-3. Onnodige nederlaag van onze oudste jeugd die met deze wedstrijd startten met fase 2 van de najaarscompetitie

- Gouda 5 en 9 hadden een rustdag.

- Gouda VR 1 - Groeneweg VR 1 5-1. Eerste zege van onze vrouwen in de derde wedstrijd. Zij stegen hierdoor naar plek 7. Volgende week nar de VV Haastrecht