Rustige inhaal/beker zaterdag 22 februari 2020

De KNVB maakte gebruik van de voorjaarsvakantie om twee inhaal/beker zaterdagen te plannen. In de 3e klasse A moest Sporting Leiden nog tweemaal inhalen en gelukkig ging de thuiswedstrijd van vandaag tegen koploper TAVV eindelijk door. De stand was en bleef hier 0-0 en zo verspeelde TAVV 2 dure punten, maar de voorsprong op nummer 2 Aarlanderveen liep wel op tot 7 punten. Volgende wedstrijd is op 7 maart TAVV - Aarlanderveen, de laatste kans voor de gasten om terug te komen in de titelrace en TAVV kan het bij winst zo ongeveer beslissen wat de titel betreft.

Maar eerst volgende week nog de laatste 20 minuten tussen FC VVC en Sporting Leiden, te hervatten met een 1-1 stand. Gezien het feit dat de FC VVC erbij betrokken is, dat één plekje boven Gouda staat, maakt deze wedstrijd voor ons interessant. Voor Sporting Leiden is nacompetitie via de ranglijst (te) ver weg, dus in die zin is deze wedstrijd niet echt belangrijk. Voor hen is de derde periode daarin de aangewezen mogelijkheid.

Verder is het volgende week uit inhalen voor koploper Gouda 3 (bij De Jodan Boys 8 om 14.30 uur) en voor Gouda JO15-2. Nog een rustige zaterdag dus en daarna op 7 maart weer een volledig programma.

Het enige Gouda team dat vandaag voor de competitie in actie kwam was het zevende. Onze mannen hebben alle wedstrijden na de winterstop gewonnen en versloegen vandaag in Waddinxveen ruim concurrent Be Fair 9 met 3-6. Team 7 is zo vanuit de middenmoot opgerukt naar de derde plek met uitzicht op meer. Veel teams komen hier nog in aanmerking voor de titel, zie de stand hieronder. Maar als je blijft winnen, drijf je vanzelf boven, dus..... De volgende wedstrijd is zaterdag 7 maart thuis tegen Woubrugge 5, ook een concurrent.