Stand Speler van het jaar & terugblik Gouda 1

Na de inhaalwedstrijd bij Sportief, zit de eerste helft van het seizoen 2018-2019 er bijna op. De laatste wedstrijd daarvan wordt gespeeld bij en tegen Linschoten (15.00 uur) staat voor 19 januari 2019 op het programma, net als het onderlinge duel tussen de eerste achtervolgers SC Woerden - WDS.

Gouda kan terugzien op een goede (bijna) eerste helft, waarmee het de lijn van goede tweede helft van vorige seizoen doortrok. Voor de competitie hadden we wel het vermoeden dat er in deze afdeling (4B) geen ploegen zaten die op voorhand te sterk zouden zijn voor de 4e klasse, maar dat Gouda 1 het met de eigen jongens en een nieuwe technische leiding zo goed zou gaan doen was zeker niet verwacht, hooguit een heel klein beetje gehoopt.

Onder de nieuwe technische leiding werd er een overzichtelijk spelsysteem ingeslepen en verschijnen onze mannen fysiek en mentaal fit aan de start, met een sterke wil tot winnen, vast te houden tot het einde van de wedstrijd en dat met een realistische speelstijl. Dat ging in de eerste wedstrijd uit bij Siveo '60 nog net mis, maar van die wedstrijd is wel veel geleerd. In de wedstrijden daarna ging het soms moeizaam, soms erg goed, vooral in de tweede helften, maar het puntenresultaat was welhaast optimaal. De laatste wedstrijd was daarvan een treffend voorbeeld. Voor rust erg moeizaam, na de thee met enkele personele aanpassingen en een meer aanvallende speelstijl, die deels vanuit de spelers zelf kwam, werd de wedstrijd totaal omgedraaid. Trainer Peter Huisman zal met enige voldoening hebben kunnen vaststellen dat er inmiddels genoeg eigen kracht en oplossend vermogen in de ploeg zit om dit soort situaties mede succesvol op te lossen. Ook haken er alweer een nieuw drietal zeer jeugdige spelers uit het tweede/beloftenteam aan, zodat er ook weer sprake is van verjonging en doorstroming en er kloppen er meer op de deur!

De cijfers van Gouda 1 zijn:

Totaal: 12 gesp. 10.1.1. 31 p. 38-17

Thuis: 6 gesp.  6.0.0. 18 p.  19-6

Uit: 6 gesp. 4.1.1. 13 p. 19-11

Gouda 1 heeft de eerste periode gewonnen en staat in de tweede gelijk bovenaan met Linschoten, maar heeft een iets beter doelsaldo. Overigens doet Gouda voor die tweede periode niet meer mee, nu de eerste al gewonnnen is. Gouda heeft tevens zowel uit als thuis de meeste punten gehaald en heeft ook het meest gescoord.

Doelpuntenmakers

1) Daan de Heer 16  (foto rechts)

2) en 3) Hoessein Ouahabi en Issam el Bouazatti   6

4) Tom van Hoogstraten  3

5) Pascal van Buiten  2

6) t/m 10) Hassan Ouahabi, Kjeld Both, Jilles Oosterom, Jeroen van de Berg en Max van Iersel  1

Speler van het jaar bijgewerkt t/m 22 december 2018.

Sv Gouda 1

Daan de Heer  16 punten