Toch nog winst in Aarlanderveen na te sensationele wedstrijd

[GROUP_IMAGE]

Zaterdag 15 oktober 2016: Aarlanderveen - Gouda 3-4. Doelp.: Sallem Chemlali 1-0 (4e minuut); Jorn Poelwijk 2-0 (23e minuut); rust; Hoessein Ouahabi 1-2 (72e minuut); Hassan Ouahabi 2-2 (79e minuut); Hassan Ouahabi 2-3 (81e minuut); Lekan Adekanye 3-3 (84e minuut) en Jessy Hoekstra 3-4 (90+2e minuut)

Gouda startte met een aantal noodgedwongen wijzigingen. Omdat keeper Bert Jan Marchand afgelopen dinsdag bij Swift Boys geblesseerd raakte, werd Jeffrey Vonk zijn (uitstekende) vervanger, maar hij werd zo wel voorin gemist. Omdat de gebroeders Ouahabi en Ronald Schipper te lang bij een hockeywedstrijd waren blijven plakken en zo te laat waren, mochten zij op de bank plaatsnemen. Zo miste Gouda vier vaste veldspelers en dat was voor rust goed te merken. Na de thee kwam het verlate drietal alsnog in het veld en bleek de kracht van Gouda als het team compleet is. Ondanks de zwakke leiding wisten onze jongens nog net de toch zo broodnodige punten binnen te halen. Hassan Ouahabi meldde na afloop schuldbewust dat het aan de laatkomers te wijten was dat Gouda onnodig in de problemen was gekomen. Gelukkig kon hij met twee goals na rust nog een flinke duit in het zakje doen. Trainer Jerry de Groot was uiteraard blij met de drie punten en het feit dat de alles of niets tactiek na rust met achterin één op één zich uitbetaald had, maar hij was zeker niet blij met de rommelige voorbereiding op de wedstrijd, omdat op het laatste nippertje de opstelling ingrijpend omgegooid moest worden. Met een beetje goede wil kun je zeggen eind goed al goed, maar dat is natuurlijk maar ten dele waar.

Ongeveer de enige echte kans voor rust, in dit geval voor Hans Vergoed

De thuisploeg ging fel van start en kwam in de eerste 10 minuten driemaal vrij door over de vleugels. Na een flinke dekkingsfout werd keeper Jeffrey Vonk vanaf rechts gepasseerd in de verre hoek. De andere twee kansen gingen voorlangs. Verder moest Jeffrey in de loop van de eerste helft nog een paar schoten over de lat tikken. In de 23e minuut werd een vrije trap vanaf rechts hoog bij de tweede paal gegooid en wederom werd een speler niet gedekt en gehinderd en hij kon zo vrij en keihard binnenkoppen, 2-0. Dat zag er niet best uit, temeer daar de Gouda voorhoede er niet aan te pas kwam. De stevig ingrijpende thuisverdediging schoot de ballen regelmatig weg, terwijl er nog een been van een Gouda-speler tussen zat. De scheidsrechter vond het best en vooral spits Stephan Stenis (enkelblessure) en Daan de Heer waren het slachtoffer. De overenthousiaste nummer 7 van de thuisclub, Joep Groenewegen, liep zelf vol tegen Daan de Heer op en kreeg zo een neusblessure, wat later bleek een gebroken neus te zijn. Hij kwam na rust niet meer terug. Zo kwam de rust voor Gouda met een vrij kansloze 2-0 achterstand.

​De thuiskeeper raakte na rust buiten zijn vijfmetergebied ongelukkigerwijs geblesseerd aan de pols/arm en kon niet verder spelen

Na de thee kwamen Hassan en Hoessein Ouahabi in het veld voor Stephan Stenis en Michel Bloemen. Achterin werd het één tegen één en Maikel Hageman schoof voortdurend door naar het middenveld of zelfs de voorhoede. En gelijk was het een andere wedstrijd. Gouda nam het heft in handen en de thuisclub raakte steeds meer in de verdrukking en vermoeid. In de 55e minut kreeg Jeroen Roukes geel; de reden onduidelijk. De thuiskeeper, Sander van Kempen, liep buiten zijn vijf meter gebied na een ongelukkig afgelopen botsing een onoverkomelijke blessure op en moest in de 63e minuut vervangen worden. Achteraf bleek zijn pols zelfs gebroken; beterschap! Met toestemming van de scheidsrechter werd een lange invaller van het terras geplukt, die niet op het wedstrijdformulier stond, maar daarop was nog wel een plekje open. Deze goalie Sander de Vries bleek weinig te hebben met lage ballen. Tezelfdertijd werd Hans Vergoed vervangen door Ronald Schipper.

Hoessein Ouahabi passeerde de invaller keeper en scoorde zo de 2-1; het kon weer

In de 72e minuut werd Hoessein Ouahabi op links weggestuurd, passeerde handig de keeper en schoof de zogeheten aansluitingstreffer binnen. Broer Hassan kreeg in de 76e minuut geel. In totaal gaf de referee een tiental gele kaarten, te veel aan Gouda wegens praten. Ook Maikel Hageman kreeg in de 77e minuut geel, wegens praten (als aanvoerder). In de 79e minuut viel de bal na een aanval voor de voeten van Hassan Ouahabi, die de afvallende bal geplaatst in de linker benedenhoek schoot, 2-2 (foto onder)

Hassan Ouahabi schiet uit een afvallende bal geplaatst de 2-2 binnen

In de 81e minuut nam Hassan de bal aan net binnen de "16" en de toekijkende verdedigers lieten hem uithalen voor de 2-3; weer laag in de linker benedenhoek (foto's onder). Het lek leek boven!

De buit leek binnen, de thuisclub werd alleen nog gevaarlijk uit vaak om onduidelijke redenen verkregen vrije trappen. Zo ook in de 84e minuut. Keeper Jeffrey Vonk pakte binnen de 5-meter de bal klemvast , maar werd finaal van de sokken en in de rug gelopen door een kansloze aanvaller. De scheidsrechter had er prima zicht op, maar dacht waarschijnlijk een rugbywedstrijd te leiden, want hij floot niet en toen tikte de ingevallen nr. 14 ("op de brommer") de bal maar binnen. Ongelooflijk maar waar, zelfs het toch fanatieke thuispubliek moest hierom lachen, maar hij keurde de goal toch goed: 3-3. (foto's onder). Het was zelfs nog zo dat keeper Jeffrey even later nog een vrije trap uit de kruising moest tikken, een prachtige redding.

Gelukkig kwam het toch nog goed wat de score betreft. Jessy Hoekstra (8) stoomde in de extra tijd op over rechts en zijn vader langs de lijn riep hem door te gaan en zelf te schieten. Zo gezegd en zo gedaan en met een dodelijke preciezie schoot uitblinker Jessy de bal als een streep hard tegen de achterkant van de verre paal en de keeper restte weer niets anders dan ernaar kijken.

​Jessy Hoekstra (8) kwam door over rechts en aangemoedigd door zijn vader langs de lijn schoot hij scherp en hard in de uiterste linkerhoek, via de paal, de winnende treffer binnen. Hij vierde dat met famile en natuurlijk het team

​Daarna duurde het nog zeker 7 minuten eer de scheidsrechter afblies en zo waren na 100 veel bewogen minuten de belangrijke drie punten binnen. Een zeer wonderlijke wedstrijd, waaruit toch wel bleek dat Gouda beschikt over veel vechtlust en veerkracht, maar dat het niet te veel basisspelers kan missen. Kortom: kom op tijd!

Het zit er op......

Volgende week speelt Gouda voor de beker tegen zondagderdeklasser FC Zoetermeer en omdat het een zondagclub is, mag de wedstrijd om 17.00 uur beginnen. Dat betekent niet op het hoofdveld spelen, want dat is niet verlicht. Een week later de kraker tegen koploper FC Oudewater en weer een week later de thuiswedstrijd tegen Kamerik. Helaas zit de periodetitel er na de krappe zege van Hazerswoudse Boys op Alphia er tegen FC Oudewater niet meer in. Door een zege zou Gouda koploper FC Oudewater nog wel kunnen passeren, maar aangezien het gelijkstaande Hazerswoudse Boys dat tegen rode lantaarndrager Rijnstreek speelt, al een veel beter doelsaldo heeft, is onze kans op periodewinst helaas louter theoretisch. Vandaag viel bovenin Rohda '76 wat terug door een nederlaag tegen Sportief.

Overige uitslagen

Hazerswoudse Boys 2 - Gouda 2 1-1. Het tweede speelde gelijk bij het nog puntloze Hazerswoudse Boys 2. Zonder de verhinderde spits Mo Saber had het tweede moeite met scoren. Marvin Lekkerkerk bracht de rust- en eindstand op 1-1. Het tweede klom toch naar de veilige negende plek.

Gouda 3 - BVCB 4 5-0. (foto onder). Na rust (0-0) gaf het derde gas en het werd nog 5-0 met een wereldstiftbal als de 5-0. Omdat koploper FC Oosterheem 3 rust had nam Gouda 3 de koppositie weer over met 13 uit 5 (33-16).

Gouda VE1 - Sportlust '46 VE1 6-5. Net als het eerste ondernamen onze veteranen een grote inhaalslag . Na 2-4 bij rust en een tussenstand van 2-5 werd toch nog met 6-5 gewonnen. Petje af, heren!

De overige teams speelden uit en hadden weinig succes:

Be Fair 4 - Gouda 4 2-1

Neptunes/Schiebroek 5 - Gouda5 7-2

FC Oudewater 6 - Gouda 6 4-0

FC Perkouw 3 - Gouda 7 1-6. Het zevende blijft zo meedoen om de koppositie.

SVS 8 - Gouda 8 1-0. Ondanks nederlaag tegen de puntloze nummer laatst, staat het achtste nog gedeeld bovenaan.