Uitsluitend winst of verlies op gure, natte zaterdag 4 december

In de A-categorie senioren wordt dit jaar niet meer voor de competitie gespeeld door team 1 en 2, met dank aan de avond lockdown, waardoor onvoldoende getraind kan worden. Maar de ploegen uit B-categorie mogen nog volop spelen (ook volgende week), mits beide teams dat zien zitten. Deze zaterdag gingen er bij de jeugd 12 wedstrijden door, waarvan er 5 gewonnen werden en 7 verloren, waaronder die van Gouda JO-17-2 (foto boven) tegen koploper ONA JO17-2 JM; 4-5. De senioren deden het beter en wonnen 6 keer en verloren er maar eentje. Hier vielen maar 2 wedstrijden uit.

Gouda VR 1 wint voor derde maal op rij

De Gouda vrouwen wonnen, met om 14.30 uur al kunstlicht, met 3-0 van laagvlieger Cabauw VR2. In de kou en regen was deze stand al bij rust bereikt. Na de thee, richting kantine nota bene, werd er niet meer gescoord, maar dat was ook niet nodig. Gouda VR1 klom naar de 4e plek met 12 punten uit 7 wedstrijden. Volgende week zaterdag staat de uitwedstrijd bij Rohda '76 VR1 om 14.15 uur op het programma. De tegenstanders staan 8e met 7 uit 6.

Goede zaterdag voor lagere senioren teams

- Gouda 3 (foto boven) was veel beter dan tegenstander ARC 11, dat hoger op de ranglijst stond en staat. Het werd uiteindelijk 5-0, maar de dubbele cijfers hadden ook gekund, zoveel kansen werden er gemist, maar de lol was er niet minder om.

- De Jodan Boys 8 - Gouda 4 1-3. Het vierde won voor de tweede maal op rij en heeft nu 9 uit 5 een 8e plaats, maar ook 2 wedstrijden minder gespeeld. Dat betekent slechts 3 verliespunten minder dan koploper WDS 3. Volgende week thuis tegen Cabauw 4 om 11.15 uur. Maar weer een vroege ochtend training deze week, want Cabauw, zelfs thuis, altijd lastig?

- De wedstrijd van Gouda 5 werd geschrapt.

- Sportlust '46 11 - Gouda 6 2-6. ruime overwinning voor koploper Gouda 6. De tegenstander had een concurrent kunnen worden, maar door de nederlaag zijn ze nu een subtopper op de 5e plaats. Gouda 6 loopt  een paar wedstrijden voor en komt nu pas weer op 22 januari 2022 in actie.

- Olympia 3 - Gouda 7 3-2. De enige senioren nederlaag vandaag, maar tegen de bijna koploper is dat nog niet eens zo slecht voor de nummer 9. Volgende week thuis tegen Sportlust '46 8 om 14.45 uur.

- FC Oudewater 7 - Gouda 8 0-2. Het achtste wint nu wel van een concurrent onderin en sluit aan bij een cluster van 6 ploegen binnen 3 punten. Volgende week thuis tegen Bodegraven 4 (13.00 uur), ook op een puntje afstand.

- Gouda 9 - Be Fair 10 8-0. Het negende (foto boven) scoorde voor en na rust 4x en kon zo 8 x juichen. Het negende staat nu drie verliespunten achter de koppostie met 16 uit 7. Volgende week uit tegen laagvlieger Floreant 8 (13.30 uur).

- De wedstrijd van onze veteranen werd geschrapt.

- Schoonhoven JO19-1 - Gouda JO19-1 4-2. Regelmatig verlies van onze oudste jeugd bij de virtuele koploper.

Gouda 1 en 2 oefenen tegen elkaar

- Gouda 1 en 2 oefenden als training tegen elkaar. Diverse spelers waren afwezig door ziekte, blessures en werkzaamheden en Erwin van der Wal viel helaas weer uit met liesproblemen. Maar uiteraard moet iedereen er pas weer staan op 22 januari 2022 als de competitie vooralsnog hervat wordt.Zoals gebruikelijk in dit soort wedstrijden gaf underdog Gouda 2 alles en nam voor rust zelfs de leiding en deed toen weinig tot niets onder voor team 1. Na de thee wist het eerste (in het rood-wit) de winst nog wel net uit het vuur te slepen. Volgende week op herhaling (14.00 uur)