Update 1 Corona maatregelen: mogelijke herstart trainingen jeugd.

Afgelopen dinsdag 21 april  is tijdens de persconferentie over de maatregelen rondom het Corona virus door Dhr Rutte aangegeven dat er weer mogelijkheden komen voor de jeugd tot 12 jaar en de jeugd van 12-18 jaar om de trainingen te hervatten onder van te voren vastgelegde protocollen.

Inmiddels is er iets meer bekend over deze maatregelen echter een goede voorbereiding gaat tijd kosten er er moet vanuit worden gegaan dat de trainingen op zijn vroegst weer kunnen beginnen in de week van 11 tot 15 mei, er moet door de vereniging een plan worden opgesteld om ervoor te zorgen dat aan alle richtlijnen wordt voldaan, goedkeuring vanuit de Gemeente moet verkregen worden, elke betrokkene moet geïnformeerd worden en de vereniging dient tevens zorg te dragen voor begeleiding op de trainingsuren.

De jeugd tot 12 jaar mag gezamelijk zonder afstand trainen, dus ook in partijvorm echter ook zij, en de ouders , zullen zich moeten houden aan de regels zoals het Bestuur deze in overleg met de Gemeente en collega voetbalclubs in Gouda gaat vastleggen en delen met een ieder.

Voor de jeugd van 12-18 jaar geldt wel trainen echter met 1,5 meter afstand iets wat eveneens moet worden uitgedacht qua oefenvormen, ook dit kost tijd.

Wij verwachten dat begin mei iets meer duidelijk zal zijn over alle maatregelen voor ouders, leiders, trainers en spelers, tot die tijd is het even afwachten, ons complex blijft tot nader order dus gesloten !

Als Bestuur en alle medewerkers kijken wij er naar uit om de jeugd weer te laten voetballen echter wij zullen dan ook moeten kunnen  vertrouwen op de medewerking van een ieder om alles in goede banen te leiden en ervoor te zorgen dat deze eerste versoepeling van de corona maatregelen een succes wordt.

Bestuur SV Gouda