Urgent bericht van Scheidsrechterscoordinator Senioren Ivar v.d. Loo

Goedemorgen allemaal,

Gisteravond (7 maart 2019) heb ik dit ook geadresseerd op de Lagere Senioren vergadering, maar ik wil dit toch even met iedereen delen.

Als Scheidsrechterscoördinator ben ik verantwoordelijk voor het maken van de planning, maar ik kan niet toveren.

Het roulatieschema is bedoeld om ieder team te voorzien van een scheidsrechter en zo helpen we elkaar.

Ieder team heeft er baat bij als er een scheidsrechter wordt geregeld. Dit vraagt echter ook om medewerking vanuit iedereen.

Ik maak de planning ruim van te voren (ongeveer vijf weken), zodat jullie voldoende tijd hebben om te reageren indien er iets is.

Echter hebben we de afspraak: als je verhinderd bent om te fluiten of als je ziek bent, ben je zelf verantwoordelijk om te ruilen.

Dit is met iedereen gedeeld en staat ook duidelijk vermeld op de website: https://www.svgouda.nl/pages/scheidsrechters/planning-senioren.php.

Natuurlijk denk ik graag met jullie mee, maar in de week voor de betreffende zaterdag zelf kan ik helaas ook weinig tot niks meer betekenen.

Ik kan niet opeens de planning omgooien, iemand uit een ander team verplichten om te fluiten of een scheidsrechters ergens vandaan halen.

Daarom is er de afspraak dat je binnen het team ruilt. Dat vergt ook de bereidheid om je teamgenoten te helpen.

Bovendien help je daarmee ook de andere teams, die dan gewoon een scheidsrechter hebben, zoals het hoort.

Draai het eens om: volgens mij wil iedereen ook voor z'n eigen wedstrijd dat er gewoon een scheidsrechter is. Toch?

Mocht het uiteindelijk helaas toch gebeuren dat je als scheidsrechter niet op komt dagen, dan heeft dit een directe consequentie voor je team.

Je bent dan als team namelijk de eerstvolgende thuiswedstrijd zelf verantwoordelijk om een scheidsrechter te regelen, je krijgt dan niemand toegewezen.

Dat is niet om per se vervelend te doen, maar een stok achter de deur. Het is voor je eigen team ook vervelend als een scheidsrechter niet komt.

Einde van het seizoen ga ik de huidige opzet (die we sinds vorig seizoen hanteren) evalueren en kijken of er aanpassingen nodig zijn.

Een eventuele andere optie is dat ik in plaats van een naam, een team op de planning zet om een scheidsrechter te leveren en dat jullie zelf regelen wie er fluit.

Om een lang verhaal kort te maken: ik maak en deel de planning ruim op tijd. Als je het tijdig aangeeft denk ik graag mee over oplossingen.

Maar je bent zelf verantwoordelijk om te ruilen of te zorgen voor een vervanger (uit je eigen team). Last minute kan ik niets meer betekenen.

Zorg er, om ongemakken te voorkomen, onderling en evt. samen met de contactpersoon uit je team voor dat er altijd een scheidsrechter is.

Succes en laten we er een mooi, gezellig en hopelijk succesvol vervolg van het seizoen van maken.

Met vriendelijke groeten,

Ivar van de Loo