Van de voorzitter: wat gaat 2021 voor de SV Gouda betekenen ?

Nu 2020 op zijn einde loopt is het tijd om terug te kijken op het afgelopen seizoen;  Helaas moeten we constateren dat het voor nagenoeg niemand een prettig jaar is geweest; stonden we in januari, op de druk bezochte nieuwjaarsreceptie, elkaar nog een gezond en sportief 2020 toe te wensen , twee maanden later zag de wereld er heel anders uit. Het inmiddels door een ieder gehate Covid 19 virus deed zijn intrede en heeft de wereld in zijn geheel veranderd en is nog altijd "aan de bal".

In maart heeft de KNVB voor het eerst sinds de Tweede Wereld Oorlog  de amateur competitie stilgelegd en waar eerst nog getraind kon worden lag even later, zeker voor de senioren, alles stil. Gelukkig is er door de jeugdafdeling in samenwerking met het direkt geformeerde Corona-team een programma neer gezet met alle protocollen waar wij ons als vereniging aan moesten houden, wat geleid heeft tot een relatief goed voorjaar voor onze jeugd, met in ieder geval de mogelijkheid om het balgevoel te onderhouden.

In de zomer kwam het goede gevoel in Nederland en de rest van de wereld  weer terug en leek het virus onder controle te zijn en is er weer volop getraind en geoefend op ons complex ter voorbereiding op de competitie en bekervoetbal. In augustus/ september zijn er diverse wedstrijden gespeeld en is de "gerenoveerde" kantine volop in gebruik genomen en dachten we dat het ergste achter de rug was. Inmiddels weten we beter, eind september/oktober stak het virus weer de kop op met als gevolg een competitiestop voor alle amateur sporters en een trainingsstop voor alle senioren, kantine sluiting etc. etc.  Als vereniging hebben we getracht het, voor met name de jeugd, dragelijk te maken door het plannen van trainingsavonden en onderlinge toernooien op de zaterdagen, waarvoor nogmaals dank aan en ieder die dit mogelijk heeft gemaakt, zodat de jeugd in ieder geval kon blijven sporten.

Het Bestuur heeft inmiddels besloten om onze leden een kleine financiele compensatie te geven in de 2e contributietermijn, hetgeen binnenkort via de mail naar alle leden zal worden gecommuniceerd. Duidelijk is wel dat 2020 ook voor SV Gouda een  verloren jaar is met behoorlijke financiele consequenties, die we hopelijk met steun van alle leden, sponsors, ouders, vrijwilligers en vrienden, trachten te overwinnen zodat we 2021 enigzins positief in kunnen gaan.

Omtrent het virus, vaccinatie, etc is nog te veel onduidelijk om een exacte datum te geven voor het opnieuw vrij geven van trainingen of wedstrijden. De KNVB houdt rekening met diverse scenario's, waarbij een herstart in februari/ maart tot de mogelijkheden behoort met een ingekorte competitie. Uiteraard staan wij ,en waarschijnlijk al onze leden, in de startblokken om weer te gaan voetballen. Echter zoals gezegd is in deze tijd niets zeker en zullen we geduld moeten hebben.

Namens het bestuur van SV Gouda willen wij graag alle leden, ouders, vrijwilligers, ere-leden, sponsors, vrienden en alle voetballers, die op welke wijze dan ook te maken hebben gehad met Covid 19, veel sterkte, beterschap of steun toe wensen in het nieuwe jaar en uiteraard hopen wij een ieder zo spoedig mogelijk weer te begroeten op ons complex in het Groenhovenpark.

Ondanks alles Fijne feestdagen, en uiteraard een  Goed en Gezond begin in het nieuwe jaar 2021,

Namens Bestuur SV Gouda

J. Heuvelman