Vreemde zaterdag zonder Gouda 1 + 2 en grote uitslagen jeugd

Jeugd zaterdag 3 oktober 2020

Zaterdag 3 oktober 2020 gaat de geschiedenis in als de eerste zaterdag met verplicht gesloten kantine's, geen publiek, maar toch wedstrijden. Daarbij nog erg veel regen en de wedstrijden werden dus gespeeld onder een vreemd gesternte. Bij de jeugd diverse uitslagen boven de 10, zowel voor als tegen. Ook bij de jeugd vielen wedstrijden uit in de poules van Gouda- teams.

Opvallende uitslagen bij de Meiden de 0-5 uitzege van Gouda MO15-1 bij stadgenoot DONK. Het team staat mede aan kop met 9 uit 3.  Gouda MO17-1 veegde de vloer aan met staartploeg Be Fair MO17-2, 15-0 winst  en kan weer omhoog kijken.  Gouda MO19-1 verloor met 4-0 bij het sterke Sparta AV, nu koploper. Gouda staat in de middenmoot in deze hoofdklasse. Gouda JO15-1 won de tweede wedstrijd wel en deed dat met 3-5 bij Haastrecht JO15-1. Gouda JO15-3 zet de goede reeks na de bekersuccessen voort en won met 3-2 van concurrent Altior JO15-1. JO15-3 heeft nu 6 uit 2. Gouda JO17-1 won met 5-0 van Jodan Boys JO17-4 en steeg naar plek 5 met 6 uit 3. Tot zover het goede nieuws.

Senioren 3e klasse A op zaterdag 3 oktober 2020

Zoals bekend zijn de wedstrijden van Gouda 1 en 2 uitgesteld wegens quarantaine verplichtingen door contacten met positief getesten, wat geldt voor de gehele selectie. Derhalve ging Gouda - Lugdunum niet door en hetzelfde lot overkwam TAVV - DWO, Sporting Leiden - Alphia, terwijl Aarlanderveen - CVC Reeuwijk afgelast werd. Zo bleven er maar 3 wedstrijden over. De uitslagen waren zodanig dat Gouda, omlaag gekeken, een goede voorsprong behield op de onderste plaatsen. Volgende week ontvangt Gouda thuis TAVV en een week later Alphia. Wat hiervan doorgaat is afwachten en ook wat de situatie op 20 oktober zal zijn na 3 weken strengere regels. Voorlopig ziet het er nog niet goed uit en alleen wijzelf kunnen die situatie ombuigen!

Overige uitslagen

Slechts 1 zege bij de senioren en weer kwam die van het 4e dat het verrassend goed doet.

- Gouda 4 - Schoonhoven 5 4-1. Het vierde staat 4e, op 2 punten van de 2 koplopers

- Olympia 4 - Gouda 6 1-0. Eerste nederlaag van het zesde en eerste zege voor Olympia.

- Schoonhoven 7 - Gouda 7 2-1. Eerste punten voor Schoonhoven.

- Gouda 8 - Spirit 10 3-4. Nipte nederlaag tegen mede koploper.

- Jodan Boys 35+-1 - Gouda 35+-1 6-0. Onze veteranen hadden weinig te vertellen in de derby bij koploper.