Wedstrijd- en high tea verslag Gouda MO17-1

Wedstrijd (en high-tea)verslag MO17

Ons vorige wedstrijdverslag dateert alweer van een maand geleden. Hoog tijd dus voor een update van het beste, leukste, knapste en gezelligste team van sv Gouda!

11 september wonnen we onze 2e bekerwedstrijd , wat we na afloop vierden met een BBQ (zie vorig wedstrijdverslag), maar ook daarna hebben we niet stil gezeten!

18 september hadden we onze 3e en laatste bekerwedstrijd. We speelden tegen Valken’68. Het was niet onze beste wedstrijd, maar we wisten toch met 1-4 te winnen, door doelpunten van Laila (penalty), Adama, Nora en Romaissa. Dit betekent dat we door zijn in de beker! Onze volgende tegenstander in de beker is een pittige: hoofdklasser Nieuwerkerk aan den Ijssel.

Vervolgens speelden we op 25 september onze 1e wedstrijd voor de competitie. Stolwijk kwam bij ons op bezoek met precies 11 speelsters. Het was een leuke en sportieve wedstrijd. In de 1e helft wisten we 2x te scoren. Helaas raakte een speelster van Stolwijk vlak voor rust dusdanig geblesseerd, dat zij niet verder kon spelen. Stolwijk moest de 2e helft dus met 10 meiden spelen. Hierop besloten wij ook met zijn 10en verder te spelen. Dit maakte het voetballen er niet makkelijker op. In de 2e helft wisten beide teams 1x te scoren. Eindstand 3-1 met doelpunten van Romaissa, Nora en Alicia.

2 oktober hadden we een voetbalvrije zaterdag. Daarom besloten we te gaan high-tea-en op de Gouda-tribune. We haalden overheerlijke thee in de kantine en kregen van de vriendelijke dames achter de bar nog wat spullen mee om onze meegebrachte lekkernijen op uit te stallen. Er waren zelfgemaakte cupcakes en wraps, chocola, slagroomsoesjes, chocola, petit fours, chocola, wafels met slagroom en chocola. Ondertussen bekeken we de wedstrijden van het 1e en het 2e. We constateerden dat het allemaal wel wat beter kon en hebben daarom Cor geholpen met een alternatieve opstelling met de verzorgster als controlerende middenvelder. Graag gedaan, Cor!

Vandaag (9 oktober) speelden we onze 2e competitiewedstrijd. We speelden weer thuis, ditmaal tegen Donk. We speelden zowaar op het hoofdveld en hadden de beste scheidsrechter van Gouda, die voor ons regelde dat het scorebord aan ging. Dat motiveerde ons om extra goed te spelen, want een voorsprong voor de thuisploeg op dat bord is natuurlijk óók wel eens leuk! Bovendien hadden we vele enthousiaste toeschouwers! Naast ouders, andere familie en een coach die voor zijn KNVB-cursus een wedstrijd moest observeren, stond ook de halve MO15-1 langs de lijn (of eigenlijk: zat op de reservebank). Bedankt voor jullie enthousiaste support meiden (maar die wave moet wel echt beter ????)! De linies waren goed op elkaar ingespeeld. De ene aanval na de andere werd opgezet. Er werd mooi opgebouwd vanaf de achterhoede; het middenveld werkte hard en de voorhoede verzuimde niet om te scoren. Na 10 minuten stond het al 3-0, door Alicia, Romaissa en Nora.  Daarna werd er tot rust niet meer gescoord. Na een korte bespreking op de tribune onder het genot van een heerlijke pauzesnack, betraden we het veld met hernieuwde kracht. Binnen 7 minuten wist Nora met een fenomenale zuivere hattrick de stand op 6-0 te brengen. Daarna scoorde Romaissa de 7-0 uit een prachtige hoekschop van Aylin, die vervolgens zelf de 8-0 binnenschoot. Tot slot scoorde Nora nog de 9-0. De laatste 20 minuten werd uit alle macht geprobeerd de 10 op het scorebord te krijgen, maar de bal wilde er niet meer in. Eindstand 9-0. Goed gespeeld meiden!