Zonnige overwinningen voor lagere Gouda-teams

Vandaag slecht 1 jeugdcompetitiewedstrijd en wel Haastrecht JO12-1 - Gouda JO12-1. Haastrecht moest winnen om kampioen te worden en dat is gelukt. Na vorige week 1-3 winst bij Gouda kon nu met een 5-2 zege de vlag uit. Omdat Gouda JO12-1 de schade dus zeer beperkt wist te houden, eindigde ons hoogst spelende jeugdteam (Hoofdklasse) als 4e in een poule van 6, een goede prestatie (zie ranglijst hieronder).

Gouda 7 houdt titelhoop met winst levend

Vandaag kwamen er weer een aantal seniorenteams in actie, net als komende weken t/m zaterdag 15 juni 2019, ook doordeweeks. Soms staan wedstrijden gepland die dan toch weer niet gespeeld worden en vervolgens vaak doorgeschoven.

Voor de standaardteams begon vandaag de nacompetitie. De teams uit 4B, de afdeling van Gouda (Linschoten, Kamerik en WDS), gingen er allemaal kansloos af en kunnen dus net als Gouda met vakantie. Ook De Jodan Boys verloor weer, zodat er in Gouda op zaterdag niet meer om het echie gespeeld gaat worden. Alleen DONK moet op zondag nog aan de bak.

Vandaag werden de volgende matches gespeeld:

- Lekkerkerk 3 - Gouda 2 1-2. Weer won het tweede van Lekkerkerk 3 en het is de uitgespeelde tegenstander van vandaag tot op 1 punt genaderd. Als Gouda 2 volgende week zaterdag thuis weet te winnen van de nr. laatst NOCKralingen 2, dan eindigt Gouda 2 als vijfde.

- Gouda 5 - ARC 12 3-1. Het vijfde kan door deze zege nog klimmen naar plek 4, maar moet nog wel maar liefst 4x spelen.

- Gouda 6 - Berkel 9 1-0. Na een aantal moeilijke seizoenen heeft het zesde eindelijk zijn draai gevonden. Voorlopig staat het zesde 9e met het recordaantal van 30 punten uit 26 wedstrijden. Actieve leider Leo Heeren is tevreden over zijn team. Waarschijnlijk spelen ze 15 juni nog vriendschappelijk thuis tegen een nieuw Gouda-elftal.

- Gouda 7 - Gouda 9 6-1. Het zevende (22-57) blijft het eveneens dik winnende DONK 1 op 1 punt in de nek hijgen. Er zijn nog 2 wedstrijden te spelen en het enige wat het zevende kan doen is zelf winnen en dan maar hopen..... Volgende keer weer met de nu door een schouderblessure langs de kant gebleven aanvoerder Jeroen Roukes. De andere kant van deze medaille was natuurlijk het verlies van Gouda 9 (10e; 21-16), maar gezien het verschil op de ranglijst was dat niet verwonderlijk.

Gouda 7 (zwart shirt) won met 6-1 van Gouda 9 en blijft zo tweede