Scheidsrechters Senioren

Tot volgend seizoen!

Wedstrijden in het rood zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Beleid

1. Scheidsrechters worden ingedeeld middels een roulatieschema: scheidsrechters van het ene team fluiten thuiswedstrijden van een ander team. Uitgangspunt is dat je alleen wordt ingedeeld als je die dag zelf ook een thuiswedstrijd speelt.

2. Voorwaarde om mee te kunnen doen aan het roulatieschema is dat ieder team minimaal 2, maar liever 3 scheidsrechters aflevert

3. Indien je als team maar 1 of geen scheidsrechter(s) levert, dan kun je in principe niet deelnemen aan het roulatieschema. Dat betekent dat je dan zelf verantwoordelijk bent voor het regelen van een scheidsrechter voor je thuiswedstrijden.

4. De planning onder voorbehoud wordt ruim van tevoren op de website geplaatst en per mail verstuurd naar alle scheidsrechters en contactpersonen van de teams. Het is ieders eigen verantwoordelijkheid om de planning te checken en op te volgen.

5. In principe volgt er uiterlijk op donderdag per mail een reminder met de definitieve indeling voor de komende zaterdag. Deze wordt ook op de website gepubliceerd.

6. Indien je verhinderd bent om te fluiten of als je op zaterdag ziek bent, ben je zelf verantwoordelijk om te ruilen. Dit kan zowel met een andere scheidsrechter uit je eigen team als met een scheidsrechter uit een ander team, indien mogelijk.

7. Geef een ruil altijd door via de contactgegevens onderaan deze pagina, aangezien dit wordt genoteerd als vrijwilligerstaak.

8. Als het echt niet lukt om te ruilen, denk ik graag mee over een oplossing. Wel op voorwaarde dat dit tijdig wordt gemeld, dus tot uiterlijk een week van tevoren. In de week voor de betreffende zaterdag zelf kan ik helaas weinig tot niks meer betekenen.

9. Mocht het helaas toch gebeuren dat je als scheidsrechter niet op komt dagen, dan heeft dit een directe consequentie voor je team. Je bent dan als team namelijk de eerstvolgende thuiswedstrijd zelf verantwoordelijk om een scheidsrechter te regelen, je krijgt dan niemand toegewezen.

10. Bovenstaande heeft als uiteindelijke doel om de teams te ontzorgen en ervoor te zorgen dat iedere thuiswedstrijd van ieder team voorzien is van een scheidsrechter.

Ivar van de Loo

scheidsrechters.senioren@svgouda.nl

Wedstrijdzaken app

Vanaf het seizoen 2017/2018 gaat het invullen van het wedstrijdformulier via de Wedstrijdzaken app.

Download hier de handleiding. De Wedstrijdzaken app is te downloaden via onderstaande buttons.

sportlinked-btn-apple-store

Spelregelwijzigingen

Ieder seizoen zijn er een aantal nieuwe spelregels, zo ook voor het seizoen 2019/2020.

Download hier een overzicht met de belangrijkste spelregelwijzigingen op een rijtje.