Aarlanderveen te sterk voor Gouda: 0-4

Dinsdag 10 mei 2022: Gouda - Aarlanderveen 0-4. Doelpunten: Thom Nouwens 0-1 (7e minuut); Moussa Kalisse 0-2 (20e minuut); Moussa Kalisse 0-3 (45e minuut); rust; kilian Bouwhuis 0-4 (73e minuut)

Na de knappe comeback van afgelopen weekend stond op dinsdag alweer de volgende wedstrijd op het programma. Gouda nam het thuis op het kunstgrasveld op tegen Aarlanderveen. Een ploeg met veel individuele kwaliteit, die ze vandaag bij vlagen tentoon spreidden in Gouda.

Opstelling Gouda: Bram Heikoop, Jessy Hoekstra, Wayne Weibolt, Hassan Ouahabi (59’Mike van Dam), Nick van der Elburg, Dennis Nederveen, Michel Bloemen©, Jef Sibbald (63’Joel Krijgsman), Hoessein Ouahabi, Xander van Riet, Kjeld Both (71’Guus Kleiweg)

De bezoekers begonnen goed met veel dreiging via de buitenspelers, dit leidde in de 6de minuut tot het eerste gevaar. Toen bleek dat een van de buitenspelers bleef liggen met een blessure besloot Hassan de bal – bewust – uit te trappen, in dit geval een corner. Aarlanderveen besloot deze echter als een mogelijkheid aan te grijpen en nadat de eerste 2 corners direct weer tot corner werden verwerkt, waaide de 3de corner van Thom Nouwen binnen anderhalve minuut, met een beetje hulp van de wind en de zon, over Bram heen. Een vroege achterstand, weer.

Gouda reageerde fel en kreeg in de 9de minuut meteen een grote mogelijkheid om de gelijkmaker op het bord te zetten. Nadat Kjeld goed had doorgezet kon Jessy vanaf rechts voorgeven. Zijn voorzet belandde op het hoofd van Jef, die de bal net niet genoeg kracht en richting mee kon geven om de keeper te kloppen, wel kreeg hij een corner. De corner leverde niets op. In de 10 minuten die volgden gebeurde er niet zo veel op het veld, de ploegen hielden elkaar in balans tot de 20ste minuut, toen Moussa Kalisse 3 verdedigers van Gouda het bos instuurde en de bal binnenkant paal rechts van Bram kon binnen tikken. 0-2. 2 minuten later kreeg spits Poelwijk nog een enorme mogelijkheid om er 0-3 van te maken, maar hij stuitte op Bram.

Het spel dat volgde was een Aarlanderveen dat inzakte en snel in de omschakeling gevaarlijk wilde worden, tegen een Gouda waar het vandaag niet meezat. In de 32ste minuut belandde een lange inworp van Hoessein in de voeten van Kjeld, Kjeld haalde hard uit, maar mikte een metertje naast. 3 minuten later alweer de volgende mogelijkheid voor de thuisploeg, waar Michel Bloemen uit een kort genomen corner maar net over kopte. Een open wedstrijd dus, met veel mogelijkheden aan beide kanten. Zo kreeg Gouda op slag van rust weer een mogelijkheid op de aansluitingstreffer, maar Dennis zag zijn vrije trap knap gestopt worden. De corner die volgde werd weggewerkt en uit gecounterd door Aarlanderveen, weer was het Moussa Kalisse en de definitieve beslissing leek wel daar. 0-3.

Gouda kwam na rust weer fel uit de kleedkamer en kreeg binnen 5 minuten 3 goede mogelijkheden om een goal te maken. Kjeld en Xander waren helaas onfortuinlijk en zo bleef het 0-3. Na 59 minuten maakte Hassan Ouahabi plaats voor Mike van Dam en 4 minuten later mocht ook Joel Krijgsman invallen. Hij verving Jef Sibbald. Gouda was de eerste 25 minuten de betere ploeg, kreeg veel mogelijkheden, maar wist ze maar niet te benutten. Xander legde in de 65ste minuut aan vanaf randje strafschopgebied, maar zag zijn poging rakelings over gaan. Ook Dennis kreeg een mogelijkheid, maar zijn kopbal, uit een corner van Michel, kon gevangen worden.

20 minuten voor tijd was Guus Kleiweg de laatste wissel aan Gouda zijde, hij verving Kjeld Both. Zo waren er dus best mogelijkheden, maar gaat het om de doelpunten. Helaas viel er in de 73ste minuut nog eentje, toen Killian Bouwhuis een knappe omschakeling vanaf rechts afrondde en er 0-4 van maakte. Hierna raakte de wedstrijd in een impasse, vonden beide ploegen het wel goed en gebeurde er niet veel noemenswaardigs meer. Een harde nederlaag, die onnodig hard was, vanwege de mogelijkheden die er geweest zijn.

Aankomend weekend weer een kans op herstel, thuis tegen VVSB. VVSB behaalde vandaag een punt tegen Be Fair. Doordat Lugdunum met 0-6 (u leest het goed) won bij Oegstgeest staat Gouda op dit moment weer op een nacompetitie plek. Nog 4 finales te gaan om de nacompetitie te voorkomen. Tot zaterdag.

Sonny Hoekstra

(tekst en foto's)

- Gouda 2 - Woerden 2 2-5. Doelpunten Kai van de Loo (2). Het tweede greep de laatste kans om van de laatste plaats af te komen niet. I.p.v. 2 punten achterstand op Woerden 2, groeide die nu uit naar 8 punten. Door de nieuwe competitie opzet volgend seizoen hoeft het tweede niet te degraderen, in tegendeel. Naast de instelling van een najaars- en voorjaarcompetitie, wordt de A-categorie beperkt t/m de res. 2e klasse en wordt de res. derde klasse dus B-categorie. De verenigingen kunnen er zelf voor kiezen hun tweede team in de res. tweede klasse in te laten delen. Wat een klasse hoger is dan de huidige indeling. Uiteraard is het verstandig om daar dan wel het team voor te hebben.