Gouda boekt belangrijke zege in Nieuwkoop: 0-1

[GROUP_IMAGE]

 

 

Zaterdag 16 april 2022: Nieuwkoop - Gouda 0-1. Doelpunten: rust 0-0; Michel Bloemen 0-1 (67e minuut)

 

Opstelling Gouda: 1) Bram Heikoop (K); 2) Salah Azaaj (46' Wayne Weibolt); 3) Nick van der Elburg; 4) Dennis Nederveen; 5) Guus Kleiweg; 6) Michel Bloemen (A); 7) Xander van Riet; 8) Jeff Sibbald; 9) Hoessein Ouahabi; 10) Joel krijgsman (74' Rayan Chazavizadeh) en 11) Erwin van der Wal (22' Kjeld Both)

 

Verdiende en belangrijke overwinning voor hardwerkend Gouda in Nieuwkoop

Vandaag moest Gouda op bezoek bij Nieuwkoop. Een ploeg in vorm, die na een ongelukkige nederlaag vorige week tegen TAVV net geen periode kon pakken. Bij Gouda was Dennis Nederveen achterin weer terug, Hassan Ouahabi en Mike van Dam ontbraken.

 

Op een zonnig, winderig Sportpark de Dulen was bij Gouda vanaf minuut 1 duidelijk wat de insteek was; 100 procent inzet geven, de tegenstander geen tijd en ruimte gunnen en proberen revanche te halen na de eerdere 1-4 in Gouda. De eerste mogelijkheid kwam er in de 9de minuut toen Dennis Nederveen aan de rechterkant van het doel mocht aanleggen voor een vrije trap. Hij zag zijn inzet helaas rakelings over gaan. (foto onder)

 

Sowieso kwamen de meeste mogelijkheden, aan beide kanten, via standaardsituaties. Zo ook in de 14de minuut toen Erwin van der Wal mocht aanleggen voor een vrije trap op zo’n 25 meter links van het doel. Zijn inzet kon klemvast gekeerd worden door de keeper van de thuisploeg. 2 minuten later moest Nick van der Elburg met een geweldige sliding ingrijpen om een 100 procent kans voor Nieuwkoop te verijdelen. Nick, die vandaag als een van de uitblinkers alles wegwerkte achterin.

Na 19 minuten gespeeld te hebben kreeg Gouda weer een vrije trap op een gevaarlijke positie, weer werd de keeper niet echt getest en ging de inzet, van ditmaal Hoessein Ouahabi, over. In de 21ste minuut leken de bezoekers met hun eerste echte kans op voorsprong te gaan komen, maar de rechtsbuiten, die op zo’n 10 meter van het doel helemaal vrij stond schoot gelukkig een meter of 2 naast. Hierna bleef Erwin van der Wal (nr. 11; foto boven) op de grond zitten en was het al snel duidelijk dat hij niet verder kon. Hij moest vervangen worden door Kjeld Both.

De 10 minuten daarna waren in evenwicht zonder dat er noemenswaardige dingen gebeurde op het veld. Toch was de volgende mogelijkheid weer voor Gouda, ditmaal misschien per toeval. Guus was opgekomen aan de rechterkant, gaf vanaf de punt van het strafschopgebied een hoge voorzet, die meegenomen door de wind maar enkele centimeters naast het doel van de al verslagen keeper neerplofte. Tot de rust bleef de wedstrijd in evenwicht zonder dat er kansen te noteren waren. 

Na rust werd Salah Azaaj vervangen door Wayne Weibolt. In de eerste 20 minuten van de 2de helft was het vooral Nieuwkoop dat aanzette en op zoek ging naar een doelpunt, Gouda liet zich achteruit drukken en dit leverde wat vrije trappen en corners op voor de thuisploeg. Bram hoefde echter niet veel verder te gaan dan enkele makkelijke vangballen en hoefde zich weinig zorgen te maken over de doelpogingen van Nieuwkoop.

 

In de 65ste minuut konden we de eerste gele kaart noteren, deze was voor de thuisploeg na een harde overtreding op Hoessein Ouahabi. 2 minuten later kreeg Gouda op de rand van het strafschopgebied een vrije trap na een handsbal van de thuisploeg. De bal leek het beste te liggen voor een rechtspoot en Dennis Nederveen (links) en Michel Bloemen (rechts) gingen achter de bal staan. Laatstgenoemde schoot de bal buiten bereik van de Nieuwkoopse keeper binnen en zo kwam Gouda op een 0-1 voorsprong (zie foto onder). Een hele fijne opsteker.

 

5 minuten later was daar de volgende kaart voor de thuisploeg, nu werd Xander van Riet gevloerd. Ruim een kwartier voor tijd in de 74ste minuut werd Joel Krijgsman naar de kant gehaald. Hij werd vervangen door Rayan Chazavizadeh. Na 76 minuten gespeeld te hebben was het slotoffensief van de thuisploeg nog niet ingezet en kreeg Gouda weer een mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen. Uit een corner kwam de bal op de rand van de 16 bij Hoessein Ouahabi, die de bal een meter of 2 naast ramde. Diezelfde Hoessein stond een minuut later aan de basis van een grote kans voor Kjeld die een voorzet van Hoessein vanaf de rechterkant op het dak van het doel kopte.

 

In de 81ste minuut kreeg Guus Kleiweg de eerste gele kaart aan Gouda zijde door een blok op het middenveld te zetten. In de 87ste minuut kreeg ook Dennis Nederveen een gele kaart voor een overtreding. De vrije trap die hierop volgde kon makkelijk weggewerkt worden door Wayne Weibolt. In de blessuretijd kreeg de thuisploeg nog een gele kaart na een overtreding op Xander van Riet. Zo was er 92 minuten relatief weinig aan de hand voor Gouda en had het zelf ook nog eens gescoord, maar de grootste kans voor Nieuwkoop moest nog komen. Diep in blessuretijd dribbelde de nr. 10 langs Bram, legde de bal terug waar Nieuwkoop de bal voor het inschuiven had. Met een geweldig blok kon Guus Kleiweg voorkomen dat de gelijkmaker hier werd aangetekend. Hierna was er nog een inzet, deze werd van de lijn gehaald door Hoessein Ouahabi. Bij de derde inzet was Bram goed gepositioneerd en floot de scheidsrechter direct af.

Een welverdiende en hele belangrijke overwinning voor Gouda, dat 94 minuten lang alles gegeven had. Een absolute teamprestatie. Onderin liep Gouda 2 punten uit op Be Fair, dat gelijkspeelde tegen Sporting Leiden. Het verschil met de veilige plek van Lugdunum bleef 2 punten door de 2-0 overwinning van Lugdunum thuis tegen de nr. 14 FC VVC. Volgende week komt Blauw-Zwart op bezoek in Gouda, de Wassenaren verloren vandaag met 1-4 op eigen veld van nr. 2 Alphia. In de uitwedstrijd eindigde de wedstrijd met Blauw-Zwart in 2-2 na een 2-0 achterstand en een helft met 10 man gespeeld te hebben.

 

Sonny Hoekstra

(tekst en foto's)

 

Overige uitslagen

Vanwege het paasweekeinde waren veel spelers verhinderd, dus moest er bij de lagere teams veel geschoven worden en soms vaker gespeeld. Maar het is gelukt alle geplande wedstrijden te spelen en soms ook nog met succes!

- Bergambacht 2 - Gouda 2 6-2 (rust 1-2). Met veel JO19-spelers wist het tweede nog tamelijk lang in de wedstrijd te blijven.

 

- Gouda 3 - ARC 12 4-1. Met veel invallers wist het derde dit keer wel te winnen van ARC 12, ondanks dat die een prima keeper tussen de palen had staan. Daan de Heer, hier aan de bal, stond uiteraard weer op het scorebord. Met de 5-6 winst van dinsdag erbij in Oudewater, staat het derde nu stevig 4e met 25 punten uit 15 wedstrijden en eindelijk een voordelig doelsaldo.

 

- Gouda 4 - Be Fair 6 1-2. Een met veel invallers spelend vierde, dat ook nog snel Jordi Smitskamp zag uitvallen, verloor van een concurrent en zo liep de achterstand op koploper WDS 3 op tot 5 verliespunten.

 

Gouda 6 - Zevenhoven 3 1-0. Krappe, maar dikverdiende zege voor het veel sterkere zesde, door een goal van Jordi Smitskamp. Concurrent Rohda '76 7 won ook en zo blijft het zesde op plek 2 op 8 punten achterstand met 2 wedstrijden te goed.

 

 


Terug
HOOFDSPONSOR SENIOREN SEL.:

OVERIGE SPONSORS:

Voetbalvereniging SV Gouda • Groenhovenpark 2 • 2803 PH GOUDA • Telefoon terrein: 0182 - 533202 • Algemene mail: info@svgouda.nl